CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday: Amani's first solid food!=)



16 fairy's love and kisses:

~YUN~ said...

teringt dulu kebas biskut adik yun,pas2 kene marah ngn mama,hehe..sedap sgt biskut ni! =)

Princess Cindellyna said...

haha. same la. bila suap amani tu suap kat diri sendiri sekali =p

aThidEaN said...

Amani dah 6months ke? rasanya aritu u baru je update dia kena cucuk 5months kan...?
tp biskut ni sedap sgt

Princess Cindellyna said...

Athidean: Amani baru 5 bulan lebih je.. hehe. tapi dah start suap skit2.. 1/4 dri biskut nih suap kat dia sebab nk test perut dia bleh accept ke tak... n dia pun mmg nk makan sbb asek terliur2 je tgk mama dia makan.hehe

susu pun skrg 5 oz bleh habis!

Mrs.aisheiteru said...

dear...why not try fruits dulu. like banana or papaya. mesti amani suka! lenyek2 je.

@naAzli said...

baby arissa's first solid food : pisang lenyek..tp die lagi suke if bubur+pisang lenyek.pelik menu tu, kate cikgu taska die.kalo x pun.. bubur+bronkoli...lepas die dah accept tu baru kite ajar makan biskut ni.Tp orang cakap kene kasi baby pegang makanan sendiri if baby dah pandai duduk sendiri, kalo x takut die tercekik.;p

Ainul said...

saya dl bg pisang lenyek + ebm.1st week bg buah2 je dl.pastu br bg bubur nasi.so far byk bg yg homemade.try la best.penat tp seronok bila tgk dia makan bersungguh2.

Leonora Halim said...

hmmmmm sedap bisekut neh... ahhahah...

Princess Cindellyna said...

mrs.aieshiteru: banana?dah suap2 gak skit2... hehe. tapi xberani nk bagi byk2 sgt =p. my mom & dad pun suh suap pisang coz senang nk hadam. yg farley rusk nih pun bg yg perisa pisang! =D

Princess Cindellyna said...

AnaAzli: ooo... camtu ek.. ingatkan bubur (nasi) cam keras skit kan. so bgi suap biskut nih dlu + susu ibu.cam sedap je. hehe.

Princess Cindellyna said...

ainul: tu la!nanti nk try yg homemade plak!stakt nih biskut nih 1/4 + susu badan je!hehe

leo: haaa... mmg best biskut nih. sambil suap Amani, suap kat diri sendiri sekali!haha =p

.:Mrs. Engineer:. said...

amani dh mkn...aleesya blom lg...btw, ble lh aleesya nk jmpe amani kn...rumah xde lh jauh pn...he3

Princess Cindellyna said...

hehehe.. tu la.. nati bila2 leh lawat each other. rumah dalam kawasan sama je.. =p

aThidEaN said...

fuyoo!amani minum byk nye...Ilyaas plg byk 4oz la...tula babysitter i dok bg hint suruh bg mkn dh tp i ingt tunggu la smpi 5buln lebih sbb ilyaas br 4bulan je...nnt usus perut die semua x ready lg

Princess Cindellyna said...

Athidean: tu la!sebab Amani macam tak kenyang je minum susu skrg.. pastu consider dia dah 5 bulan++, so leh try cuap skit2..hihi

Princess Cindellyna said...

Athidean: tu la!sebab Amani macam tak kenyang je minum susu skrg.. pastu consider dia dah 5 bulan++, so leh try cuap skit2..hihi