CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Friday, December 24, 2010

7 months pregnant : Adat melenggang perut?


Salam semua....!(^_^)

Apa khabar di pagi Jumaat yang indah ini?Harap semua sihat ye....hehehe....saya rilek2 kat office nih sambil membuat kerja2 tertangguh & sempat lagi tulis blog nih coz bos takde cuti seminggu! Yahooooooooooooo!~~=p

Selalunya mmg busy la...and that's why I don't write in my blog that often..=)
Ramai giler bos-bos cuti starting from this week.....parking lot pun banyak kosong je...maklumlah dah dekat New Year & Cristmast!

Oklah, nih saja nk share dengan semua pasal adat melenggang perut...actually sy pun baru dapat tau dari my mom masa balik Kelantan raya Haji hari tu....

"Eh aja nk masuk 7 bulan dah kan......masa ma mengandung dulu ma buat lenggang perut...."


Eh, apa plak lenggang perut nih?saya xpenah tau menahu pun...setelah di "google" baru lah tau apa itu adat lenggang perut:

"Adat melenggang perut kebanyakannya lebih difahami masyarakat Melayu di selatan semenanjung manakala di sebelah utara semenanjung lebih dikenali dengan panggilan kirim perut. Adat ini ialah suatu adat yang dijalankan ke atas seorang isteri yang telah genap tujuh bulan hamil dan ia bertujuan untuk meletakkan kedudukan bayi di dalam perut di tempat yang sepatutnya, iaitu bahagian kepala di pintu rahim.

Ini penting bagi memudahkan si ibu bersalin dan bayi tidak kelemasan di dalam perut. Maka pada masa itu, bidan akan dipanggil untuk memeriksa dan menentukan isteri yang hamil itu betul-betul telah genap tujuh bulan hamil atau belum cukup bulan lagi. Jika didapati sudah genap tujuh bulan isteri itu hamil, maka mulailah bidan itu diupah untuk melangsungkan adat melenggang perut ini."


Tapi my sister which is a doctor specialized in O&G immediately opposed my mom's idea...dia tak setuju bab-bab guna bidan nih coz masa dia duty di Hospital di Sabah dlu one of her patient almost died becoz guna bidan2 nih...dia kata sekarang teknologi dah canggih.Doktor dah dapat tau baby kedudukan dia ok ke tak.xperlu bidan2 dah:

"Sekarang xguna bidan dah...xyah urut2 perut semua..kita buat doa selamat je...."


Alhamdulillah, that part untuk buat kenduri doa selamat mmg my mom & I totally agreed!=). So, after discuss dengan family in laws, mereka decide nk buat kat rumah family my husband di Bota, Perak coz nak balik Kelantan jauh sangat...huhuhu.

So, my parents are coming over next Wednesday!Yippeeeeeeeeeee!saya pun dah mintak cuti Khamis & Jumaat....Jumaat tu gerak balik Perak & kenduri doa selamat pada hari Sabtu, 1 Januari 2011 nanti....=)

Alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang. Family in laws pun setuju xyah bidan2 nih....just buat doa selamat dah cukup untuk mendoakan kesejahteraan baby dan kami sekeluarga...InsyaAllah, semoga segala doa serta niat yang baik itu dirahmati dan diperkenankan Allah.... amin...


p/s: Bila google2 kat internet, ramai yg kata amalan melenggang perut ini tidak digalakkan kerana ianya amalan yang tidak diiktiraf dalam Islam...apa pun, buat kenduri doa selamat is the best thing since ianya lebih sesuai dengan umat Islam masa kini....=)

♥Love,♥
Cindellyna

Wednesday, December 22, 2010

♥ Video scan: Our baby is smiling at us!=) ♥

Salam all....!(^_^)

Seperti yang dijanjikan dalam my previous entry!Video masa buat scan baby hari tu...=)


video

Tgk saat2 yang last sekali....Alhamdulillah. Sangat gembira tgk our baby sihat.... =)

p/s: Ya Allah..sungguh indah ciptaanMu...lindungilah baby kami sehingga dia selamat dilahirkan..Amin..please doakan kami ye!

♥Love,♥
Cindellyna

Tuesday, December 21, 2010

3D/4D baby scan @ 28 weeks....=)

Depan Vision College after scan...my husband captured this pic!=)

Salam all....!(^_^)

Apa khabar sume...?lambat skit update blog nih after g scan baby hari Khamis, 16 Disember tuh sebab xsempat...hihi.Yela..Jumaat hari tuh kerja melambak2 kat meja. Malam plak g pasar malam dengan my sister & Sabtu pagi-pagi la
gi dah balik Perak coz ada wedding kawan my husband...

Bila sampai rumah mentua hari Sabtu plak internet xde coz telefon rumah rosak..(sllunya pkai wireless streamyx!)huhuhu....Hari nih lah baru sempat mengupdate=)

Alhamdulillah...segalanya berjalan lancar masa kami pergi scan baby hari tu.Actually appointment scan baby pukul 2.15 petang tp me & my husband amek leave coz nk g service kete dlu pagi tu..

Aktiviti kami pada 16 Disember 2010 (Khamis)=):

9.30: Hantar kete kat Naza Kia Servis Puchong.

10.00: Gerak ke kawasan sekitar mencari breakfast!

11.00: Sampai ke Sunway Pyramid!Nk tunggu ptg punya pasal
...hihihi.Sempat lagi tgk movie Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" =p

1.30: Habis movie terus gerak ke Vision College, Kelana Jaya untuk scan baby!=)

2.15: Sampai ke Vision College & buat scan baby!

&

Alhamdulillah!!!!!!!!!!Dah tau gender baby!My husband sangat excited sebab specialist tu kate muka baby lebih kurang muka die...hehehe =p.Saya pun bersyukur sangat2 coz baby sihat & sempurna...Alhamdulillah...=)

Suka sangat tgk baby dalam perut saya....macam xpercay
a pun ada...coz it's a miracle to see our baby gerak2 dalam perut saya...=).Thank you ALLAH.....

Our cute little angel!.....tgh tido masa scan nih..berat almost 1 kg =)

See................nampak tak our little baby!=).Alhamdulillah!rasa seronok sgt tgk dia...hihihi. Tapi tangan dia asek letak kat muka je....penat orang yang buat scan tu urut2 perut saya nk bagi baby alih tangan coz nk amek gmbar seluruh muka....tp my baby sangat pemalu!Ini jela satu-satunya gambar yang nampak almost seluruh muka....hehehe.

"COMELNYA ANAK PAPA....-kata my husband yang tengah excited tgk baby.hehe =)"


Actually kenapa scan kat Vision College nih sebab hari tu saje je survey2 kat mana tempat ok dan best nk buat scan 3D/4D ni...then ramai orang review pasal scan kat Vision College nih....lagipun harga pun murah berbanding private yang lain!sangat worth it datang scan kat sni!

Tapi satu, kene booking awal sebab ramai orang datang...masa sy scan tu ada 2 orang je termasuk saya..=). So, sangat best coz dilayan special la!hehehehe =p


RM 90 ringgit including cd & almost 1 hour baby scan session! =)

CD nih include gambar2 yang sangat banyak & video2 yang di capture masa scan baby!Banyak gak le gmbar2 yang diambil....mmg puas hati =D.

Ha.....lagi satu dapat la gift/souvenir dari pihak Vision College nih....dapat satu beg baby & sampel susu EnfaMama A+!

Souvenir from vision college... =)

Ada video sekali tau!dah upload kat facebook tapi nk upload kat blog nih xbleh sebab xbawak cd scan...hehe..nanti saya update ye!

"Saya sangat suke tgk video our baby coz bleh nampak baby senyum kat papa & mama dia..=)"


Sy & husband sangat2 bersyukur.....tak lama lagi baby kami akan lahir..doakan agar semuanya selamat ye!Setakat nih kami dah start beli skit2 barang2 baby...excited betul beli barang2 sebab dah tau jantina!hehehe =p. Last Sunday gak sempat menyinggah kat Subang Parade beli baju2 baby yang comel2....bleh sambung shopping barang2 baby lagi..=p

p/s: Sape2 nk buat 3D/4D scan nih sila booked awal2 tau...coz doktor kate masa paling sesuai is 26 weeks - 30 weeks...after that baby dah besar so susah skit nk nampak...=). Pray for our little one supaya terus membesar dengan selamat dan sihat ye!AMIN......

♥Love,♥
Cindellyna

Wednesday, December 15, 2010

Teruja + excited!!!=D

baby boy or baby girl ye....?sila teka...=)


Salam all....!(^_^)

I'll be taking a leave tomorrow coz nk buat 3D detail baby scan!!Yeay!~Harap semuanya sempurna & baby kami sihat sejahtera.....Amin..pray for us ye!=)

p/s: Esok genap2 28 weeks!Harapnya dapat nampak gender baby....eiiiiii....saya & husband dah xsabar ni!!!!!Kalau dapat tau bleh g terus shopping barang2 baby!hehehe=p

♥Love,♥
Cindellyna

Saturday, December 11, 2010

♥ Our 6 months together...=) ♥

tying the knot on 11 June 2010..=)


Salam semua....!(^_^)

Alhamdulillah....hari ini genap 6 bulan saya menjadi isteri yang sah kepada my beloved husband Muhammad Azizirrahim Mohd Yusoff..=)

Sesungguhnya hanya Allah sahaja yang tahu betapa saya mencintai dan menyayangi suami saya. Semoga ikatan yang kita bina kekal sehingga akhir hayat...Amin..

Temanku...kekasihku....suamiku....syurgaku.. ..=)


p/s: Sekejap je 6 bulan berlalu...banyak lagi hendak dipelajari mengenai diri masing2...tapi yang pasti..cinta kami makin utuh hari demi hari....Alhamdulillah..=). Dan xlama lagi kami akan mendapat cahaya mata yg pertama sebgai penyeri rumahtangga kami... InsyaAllah..semoga Allah permudahkan urusan kami...=)

♥Love,♥
Cindellyna

Thursday, December 9, 2010

Weight gained during pregnancy =)

Gambar from mr google =)

Salam all....!(^_^)

ALHAMDULILLAH........semalam 8 December 2010, sy pergi buat pregnancy check-up @ 26 weeks kat klinik kesihatan Putrajaya!!Baby saya sihat!(suke sangat bila dengar degup jantung my baby...=D)

&

saya pun berat badan naik secara normal!!=). Before this kene warning banyak kali dah dengan nurse sebab berat badan naik secara extreme...hehehe. So, semalam kira last warning yg doktor kasik....kalau tak kene minum air gula! Surprisingly, berat saya normal so saya tak yah minum air gula!Yeay~~~~!=p


Starting weight: 64.9 kg (8 weeks)

66.3 kg (15 weeks)

68.3 kg (20 weeks) - 1st warning

69.5 kg (22 weeks) - 2nd warning

*
*
*

73 kg (24 weeks) - 3rd warning sbb gained 3.5 kgs from previous =p

*
*
*

73.7 kg (26 weeks)

Alhamdulillah....dah normal balik.=)

Untuk pengetahuan semua, before this saya makan sangatlah mengikut nafsu dan bukannya mengikut keperluan body.=p. Yela....i'm a hungry pregnant lady...Lagi2 yg masa berat naik 3.5 kgs tu...actually tu sebab makan banyak sngt bila balik kampung untuk raya AidilAdha di Kelantan!hahahaha

Luckily my husband sangatlah mengambil berat pasal pemakanan sy time pregnant nih....kalau makan makanan yang xsihat macam fast food tu.. (i'm a big fan of McDonalds!=D) confirmlah my husband akan bising2...tapi kalau makan sekali-sekala je takpe....hehehe...& of course tiap2 hari dia akan ingatkan saya supaya minum susu supaya baby membesar dengan kuat dan sihat!!=)

"Thank you very much my dearest husband for taking care of me and our baby...=)"

So, to all the lovely pregnant ladies out there, watch out for your sugar intake ye... orang yg pregnant mcam kita nih berisiko nk dapat penyakit kencing manis which will effect our baby...so, jum kita mengamalkan pemakanan yg sihat!=)


p/s: Sekarang ni kesedaran untuk ambil makanan yg sihat makin bertambah!saya suke makan sayur & buah-buahan skrng...Alhamdulillah....no more craving yg pelik2 cuma sy masih suka makanan yg manis2!hehehe =p.

♥Love,♥
Cindellyna

Saturday, December 4, 2010

♥ Our baby at 24 weeks....=) ♥

Baby scan at 24 weeks!Alhamdulillah....!!!=)


بسم الله الرحمن الرحيم

Ya Allah....
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan sihatkan dia,
Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit..

Ya Allah...
Jadikan dia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu..

Ya Allah...
keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan
mudah dan selamat,

Ya Allah...
Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal..

Ya Allah...
Berilah dia umur panjang, badan yang sihat dan budi pekerti yang baik,
dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang merdu untuk
membaca hadis dan Al qur'an dengan mendapat berkatnya nabi Muhammad SAW..

Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam...
Amin...



p/s: Lately sy byk kali mimpi pasal baby....dan saya & husband makin xsbar menunggu kehadiran cahaya mata kami yg pertama....=). Tak sabar gak nk g detail scan (4D) pada 16 December nih!!!=) Moga Allah permudahkan segalanya!Pray for us ye.....Amin!

♥Love,♥
Cindellyna

Sunday, November 28, 2010

My baby bumps at 22 weeks!=)

me at 5 months and counting!!!=)

Salam semua....!(^_^)

Alhamdulillah...pagi2 lagi hari nih dah bangun. lepas smyg subuh terus xtdo....hihi..actually sy skrg berada di Bota, Perak kat rumah my family in laws..=).smlm pergi kenduri one of my husband closest fren di Beruas, Perak....

"Tahniah di ucapkan kepada Ija& suami!Moga berbahagia hingga ke akhir hayat!=)"

Gambar selingan wedding Ija.Sempat amek gmbar dgn pengantin pempuan je..huhu.

Ok lah, gmbar2 saya kali ini sangatlah basiii....coz this pics are from cuti Deepavali hari tu...(a week before my birthday). And since dapat cuti hari Jumaat, 5 November 2010, my husband dengan baik hatinya membawa saya jalan2 ke Bukit Tinggi, Pahang as my birthday present gak!!hehehe......

Seriously rasa cam pergi 2nd time honeymoon plak!=p.Walaupun penat tp seronok gak dapat bercuti ke tmpat2 camni once a while.....=). Dapat lari dr hiruk-pikuk bandar dan kota...cheewah...hehe.


Us at Colmar Tropicale: The European style building

Tak bawak tripod so kene amek gmbar sorang2..huhu

Perut dah buncit...but I lyke!!!

jalan2 lagi & kene cekik!=p

make ice-cream sebab panas sangat!

Kami bertolak from Putrajaya dalam pukul 8.30 pagi...smgat betul bgn awal2 nk g jalan2..huhu...sejam lebih je nk sampai kat sni..so at about 10.00 am kami pun smpai..1st stop kat Colmar Tropicale yang ada bangunan2 style Eropah..dan ada kolam Swan yang cantiikkk!!tapi jalan2 cuci mata je kat sni...=).gambar2 seperti di atas ye!

Then, after that terus gerak ke Japanese Village!seronok gak coz ada macam2....jum layan gmbar2 di bawah!Zassssssssssssssssssssss


bergambar depan papan tanda dulu agar tidak sesat!hehe

pkai kimono....kat Japanese Tea House tempat buat Japanese tea ceremony!=)

posing2 skit kat depan kolam ikan koi

kami lagi di depan pondok Jepun!=p

Patutnya banyak tempat lagi boleh pergi....tp disebabkan saya cepat penat skrg...so terpksa la skip few places mcm Rabbit Farm, Strawberry Garden dll....kaki dah sakit sebab jalan lama sangat..ops.kami pergi Botanical Garden gak...tmpat byk bunga dan buah-buahan cam kat Cameroon Highland gitu....tp penat jalan kaki turun bukit tau!

Then, we headed back home around 3 pm....n stop semayang kat R&R Genting Sempah. Sempat bedal McDonals coz lapar sangat coz xsmpt lunch pun kat Bukit Tinggi!makan ice-cream je okeh!

Then, habislah perjalanan kami ke Bukit Tinggi...malam plak g dinner ikan bakar kat Bagan Lalang!first time datang sni woo......not bad la food dia...tp xsetanding makan seafood kat Sabah la!The best seafood ever tasted!hihihihihi.=p.

Conclusionnya, best betul jalan2 setelah lama xberjalan2....asek kuar kat tmpt sama je..huhu.next ingat plan nk g pulau2 pulak...or Singapore ke.=p.InsyaAllah kalau larat lagi before our baby lahir...=)

"Terima kasih husbandku yang tersayang sebab bawak saya jalan2.....next time kita pergi tmpat lain plak ye...hehehe =)"

p/s: Saya skrang sudah mencecah 25 weeks!asek sakit belakang je skrg......tp xpelah...demi baby lagi 3 bulan lebih je saya sanggup tahan apa saje!InsyaAllah...baby sihat2 tau...mama & papa tak sabar menunggu kehadiran baby dalam hidup kami..=)

♥Love,♥
Cindellyna

Monday, November 15, 2010

My 25th b-day treat!!=) ♥

"Happy birthday ke 25 aja!!!!!!!!!!!!=)"

Salam semua....!(^_^)

Alhamdulillah...saya dah genap 25 tahun 2 hari hari ini!!yeay q(^_^)p. Terima kasih kepada husband yang tersayang coz belanja makan di Chili's, Subang....huhu. Sempat jugak belanja makan walaupun 13 hb dah nk habis.=p. Sebabnya...kami masuk ke Chili's nk dinnner pukul 10.40 malam tau!huhuu


my birthday : 13 November 2010
&
our 4th anniversary
(
the day my husband ask me to be his girlfriend =p)


But guess what???my agenda for that day include:

1) Pergi kenduri kawin di Sungai Petani, Kedah (7.30 am - 8.30 p.m)

Hari Sabtu tu,ada kenduri kawan my husband di Sungai Petani, Kedah...Subuh pagi2 dah
bangun bersiap2 nk pergi kenduri....walaupun pergi 1 kereta je, kami pukul 7.30 pagi dah kuar from Putrajaya sebab janji dengan kawan nk pergi sama2 n berkumpul di Rawang.

Then the journey took us about 5 hours plus minus stop g toilet n bfast...huhuhu!bertolak pkul 9pgi then sampai 1.30 ptg...penat betul walaupun duduk je dalam kete....lenguhhh tau..bertolak balik dalam pukul 2.30 ptg...so smpai ke KL dalam pukl 8 mlam....

Conclusion: I spent half of my birth-day dalam kereta!!!


2) Pick-up my sister at Midvalley and then rush to SJMC (8.30 pm - 10.00 pm)

Since my eldest sister is coming to KL, I have to pick her up kat Midvalley and then rush to Subang Jaya Medical Center (SJMC) coz my sister sampai kat Subang Airport and tum
pang tido di wad my cuzin di SJMC...my cuzin kene admit kat ward coz ada air dalam perut dia since dia penah ada cancer...so borak2 jap...lepak2 jap...tnya how's my cuzin's condition...then dah dekat pukul 10...so i ckap kat my husband....

"Dah dekat pukul 10 nih...kalau xsempat nk dinner yg special together, kita makan esok jela..lagipun lagi 2 jam habis lah birth-day saya..."

Then, tnya2 my cuzin mana kedai2 best kat Subang nih, dia suggest pergi Chili's...wahh..sy mmglah excited coz mmg xpenah pergi Chili's!=D

3) Went to CHILI's for my birthday dinner (10.00 pm - 11.45 pm)


Sampai kat Chili's mmg full giler orang!!!!!kene buat reservation and tunggu about 30 minutes!tp xpe lah...disebabkan nk makan gak kat Chili's..tunggu jela...while waiting, my sister sempat ajak pergi boutique Charles & Keith. Sangat menarik okay...since byk giler choice dari C & K kat Midvalley....huhu...my sis sempat lagi tuu grab 1 handbag before masuk ke Chili's =p.

So, then pukul 10.40 dapat la masuk ke Chili's....since kitaorg dah tau portion for each meal sangatlah banyak..so, we decided to order these:

Triple play for a starter. Yummy!!=)

Lamb steak with garlic bread & mashed potatoes.

Grilled chicken with mushroom sauce.

Banyak okeh!!!Tapi habis licin je makan....hahahaha. =p.Honestly, saya mmg kuat makan sekarang..hohoho (O_o). My husband lagi lah....we were seated betul2 depan tv di mana pada malam itu ada bola Machester United vs Aston Villa! Lagilah excited my husband tengok bola sambil makan!

MU's fan....muka excited tgk match.sambil makan sambil layan bola...terbaiikk!!hahaha=p.

BOTH OF US together..dengan our baby almost 6 months in my tummy...=)

Kakak saya sedang melahap dengan jayanya...hahaaha =p.

Habis makan dah dekat pukul 12 tgh mlm....Alhamdulillah!sempat jugak sambut my b-day walaupun dengan makan2 je....but THANK YOU DEAR HUSBAND for making this day a special day for me..=)

Walaupun sakit pinggang duk dalam kete hampir separuh hari...but I really enjoyed this day!!!=)

p/s: Semalam, Ahad 14 November 2010, my husband belanja maternity wear!!Kira my b-day present la coz sy yg mintak my husband bagi hadiah belikan baju2 & seluar maternity!mahal tau coz habis RM beratus2!kesian my husband...huhu..I love you sayang...thanks ye sebab belanja!!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Monday, November 1, 2010

Kisah jatuh tangga bangun kembali =)

To my dearest, beloved husband ♥

How do I begin to tell you HOW LUCKY I AM
TO HAVE YOU IN MY LIFE?
I'll start by saying what an honor it is
for me to be your wife.

You're my best friend in the good times
and my rock in times of sorrow.
You're the reason for sweet yesterdays
and my promise for tomorrow.

I never thought I could feel this loved
until I became your wife.
You made this year and every year
the best one of my life.

Thank you very much
for that reason, i am able to be a part of your life.


Salam Monday semua....!(^_^)

Sihat tak today...??Jgn malas2 sebab Monday blues tau...hihihi. =p. Semalam, Ahad, saya pergi membeli stok makanan kat pasar tani dekat PKNS, Bangi bersama-sama my beloved husband, kami singgah makan bfast nasi lemak+begedil+paru goreng kat seksyen 8, bangi..perghh...mmg kenyang giler smpai ngntuk2!!dah la smlm mendung dan berangin semacam je kat Putrajaya ni...best betul duk dalam rumah rehat2 smlm..hihihi

Ok lah...lately memandangkan saya dah pregnant 21 weeks ++, sy mmg cepat mengah...balik kerja malam2 dah xlarat nk tulis blog..sebab tu la blog nih xberupdate...huhu.

Hrm...lately jugak byk benda berlaku kat my husband...after my previous entry about my husband accident, 2 minggu lepas, pada hari Jumaat, 22 Oktober 2010, my husband jatuh tangga kat office dan terseliuh kaki kanan....terus la dapat MC for that day...dia then bitau pagi2 dalam pukul 8.30 dia dah terjatuh kat tangga office and terus dia xleh bangun..officemate die terpksa papah g klinik....

Ubat-ubatan yg dibekalkan untuk my husband, siap ada bandage dengan minyak urut lagi..huhu

Jumaat itu jugak my husband kata nk pergi amek kete yg dah siap repair after accident..saya risau gak coz yg terseliuh tuh kaki kanan.....so dia kene drive kete balik from Rawang from Putrajaya...hari Jumaat tu saya xtenang seharian..huhu. dah la pagi2 tuh tgh ada meeting bila my husband msg dalam pukul 10 pagi bitau yg dia jatuh tangga....

"Salam...saya terjatuh tadi. Terkepak kaki...Doktor bagi MC. Nanti after amek kete terus balik Putrajaya.."

Baru je lepas accident, jatuh tangga la pulak......=(. Saya sedih jugak coz Ahad, 24 Oktober 2010, my husband sepatutnya main Badminton wakil R&D tournament di Perodua....tp mmg xdapat main la...kaki bengkak je..terpaksa tarik diri dari main. Tp yg lagi sedih, 2-2 kaki sakit coz previously, lebam kaki kiri coz accident....jatuh tangga nih pulak terseliuh buku lali kanan..tp Alhamdulillah....bila doktor suh p x-ray, kaki my husband xpatah..

x-ray kedua-dua belah kaki

ops, bukan kaki...x-ray buku lali rupanya..hihi =p

Sy ingat nk amek half day hari tu nk pickup my husband...risau takut xleh drive sebab kaki kanan yang seliuh..then i msg my husband about my idea to pick him up at Rawang, dia kata

"xpe......saya boleh drive slow-slow.aja xyah datang sni..jauh..."

Oklah, then dia sampai kat rumah after smyg Jumaat di Rawang... Alhamdulillah...balik2 mmg tgk kaki dia berbandage tp sy xde risau sangat coz dia kata ok...bila dia kata camtu saya percaya yang dia ok..=).Takpe lah..... wekend tu dia duk rumah berehat je..coz minggu depannya (last weekend), ada badminton Tournament untuk R&D department plak...which dia sngat la looking forward untuk main....huhu. yela, dah lama train, dari bulan b4 raya lagi dah train untuk tournament tu..huhu.

Dan tournament yang dinanti-nantikan tiba jua.. Sabtu lepas (30 Oktober 2010), my husband ada tournament badminton di Templer Golf Resort.... Alhamdulillah... dengan kaki sakit2 pun dia menang.=). Tournament start pukul 9 pagi tp dari pukul 7 pagi dah bertolak dr Putrajaya...sampai Rawang dalam dekat pukul 8 gitu...ada opening ceremony and after that terus 1st match badminton yang di mana my husband yang main....mula2 tu sy nervous jugak...sebab my husband still sakit kaki lagi..tp Alhamdulillah dia menang..yeay!q(^_^)p

"Congratz dear...sebab menang badminton walaupun kaki sakit..hehehe =p"

My husband sangat la bersemangat main walaupun kaki terhencot2....tp xpe la..ada support bandage kiri dan kanan.huhu.boleh la berlari2 walaupun xleh pressure sangat..hihi. Later that day jugak ada cabutan bertuah dan dia menang cabutan bertuah!DAPAT TOASTER tau!!!=D.Bertuah betul hari tu...hihi

Okey, itulah aktiviti weekend saya yg telah diringkaskan.=p.Niat dihati ingin tulis blog tiap2 hari tapi yela...SAYA BUKAN PEMBLOGGER TEGAR!!=p. Bila ada bnda yg nk diingati baru la tulis blog...huhu.untuk simpanan memori saja..=)


p/s: Last Friday (29 Oktober 2010) juga dah g scan untuk 5months!tp xtau lagi gender baby apa...huhu. & saya juga dah booked untuk 4D scan di Vision College pertghan bulan DEC ni!!!boleh tgk details baby!=D.Alhamdulillah.....masa scan baby saya sihat walafiat....doktor kata kedudukan uri pun okey...hihi.My husband kata xpelah xtau jantina lagi....baby malu nk tunjuk la tu..=p. Xsabar nk tunggu scan untuk 6 months plak!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Thursday, October 28, 2010

Comelnye..!♥

Salam semua...(^_^)!!!

Sihat ke malam nih...??hehe.

I was blog hopping and suddenly found this online & I thought these were very cute!!=).So nk share kat semua kat mana boleh dapat favor tag/ party theme/ custom-made banner camni!



p/s: Cantik kan!!=).So mana2 bloggers yg tgh cari tempat nk buat favor tag etc....ini one of the best websites u can look into!Enjoy surfing!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Thursday, October 14, 2010

To the one I ♥ the most.....=)

Dedicated to you my dearest husband...=)

Salam all!!(^_^)

Wah....makin ramai orang yg ada blog sekarang ye!!!smpai kdg2 xsempat nk baca updates bloggers coz ramai sangat in my list..hihi...sorry kepada sesiapa yg in my list tp i tak pernah drop comment...sumimasen..bukan disengajakan...cuma sy jenis yg silent reader je...kalau ada mood baru la nk komen2...otherwise x le kan!hahaha.=p. tp i do read yr blog tau!=)

"N-way, pliz...do continue to read my blog if you love it!okeh!!=)I also appreciate if kamu2 semua yg comey lotey, cun-melecun ini tinggalkan link di shoutbox saya supaya nanti bleh kita say hi-hi again.=p"

Saya sebenarnye xde point pun nk tulis dalam entry nih...but suddenly I miss my husband sooo much! walauupun jumpe je tiap2 hari...hihihi =p.ngada2 kan?

Actually my husband kerja xjauh sgt pun....kat PERODUA, Rawang as R&D engineer...but well, he travels around 160 km pergi balik everyday which is quite far for him!kesian...yela, dia kate dia xsanggup tinggalkan sy keseorangan di rumah di Putrajaya sebab sy tgh pregnant!!masa mula2 kitaorg kawin, dia kate nk tumpang tinggal di rumah kawan kat Rawang jugak so xpyh ulang-alik.....tp dia kata dia nk jaga saya sebab sy pregnant, so xjadilah menumpang, ulang-alik lah sepanjang hari pergi kerja.

Sampai last Tuesday night (5/10/10), he was involved in an accident dkt2 Rawang sbb penat sangat..sy dapat tau bila my husband sms me:

"Aja....saya accident..tp jangan risau k"

Apa lagi, terus lah xkeruan diriku ini....i kept on calling him for few times tp xberjawab...pastu my husband sms lagi:

"Biar saya settle dlu. Nanti saya fikir nk balik cmne...jangan risau. Bateri hp nak habis ni..."

Ok fine, then dapat call, bila sembang2 tu dia kate lah dia ngntuk sebab penat sgt drive & xsedar ada kereta kat depan....luckily dia xbawa laju sgt n kereta pun kemek xde la kene sampai cermin depan...dan di sebabkan dia yang langgar orang dari belakang, terpaksalah byr RM300 saman....

sy yg dengar berita nih mmg xsng duduk la..tp nk kate sedih xde sangat lagi sebab dia kate dia ok...sy just risau..& saya berdoa semoga semuanya selamat. Then after settle2 report polis & so on, our friend yg keje kat PERODUA jugak tlg hantarkan my husband balik ke Putrajaya.

Dekat2 pukul 11 mlam gitu my husband baru sampai rumah...mula2 sy control lagi emosi...bila je tgk dia terjalan terhencot-hencot masuk rumah....terus air mataku ini laju je tanpa segan -silu mengalir keluar....sy terus peluk my husband kuat-kuat & terus menangis teresak-esak kat bahu dia.. ='(

Sedih la...walaupun injured sikit je...malam tu sy mmg xdapat tido..peluk je my husband sambil nangis2 sepanjang malam coz I don't want him to be injured again...sy xleh gmbarkan feeling dia cmne time tu...coz mmg nangis sampai xckup nafas..sampai my husband cakap:

"Dah, dah..jangan nangis lagi...kasihan baby sedih sekali, saya ok je.kaki je sakit sikit..."

So, the next day, i pun amek emergency leave nk teman my husband buat check-up di klinik...Alhamdulillah doktor kate xde internal bleeding, just few soft tissues terkoyak..itu je...InsyaAllah akan sembuh cepat. Fuhh...lega betul bila doktor bagitau cmtu..so my husband dapat la mc..

Khamis malam plak my husband ada badminton tournament kat Rawang. Dengan kaki2 yang sakit pun gigih la jugak my husband nk pergi main....katanye ok je sebab dia kenal body dia camne..balik2 kerja je i terus teman my husband pergi sna for Perodua tournament. Dalam sakit2 kaki tuh bleh plak menang main badminton..hihihi =p.But I know, he loves BADMINTON more than anyone else! So, I bagi jela dia main asal xinjured lagi sudah...ckp jangan main pun bukannye my husband dengar...huhu

Alhamdulillah..so far kaki dia dah bertambah elok..2-3 hari dah okey.=).sekarang dah start main badminton lagi..huhu. Tapi sekarang pun ok lah, dah ber "car pool" dengan his friend yg kebetulan tinggal kat Putrajaya juga..so selang-sehari baru drive..tp my husband's car belum siap baiki lagi..still kat bengkel kat rawang..so, selang sehari sekarang saya naik bas pergi kerja coz my husband guna my car..=).xkisahlah, lagipun my office dekat je.hihi.

"Aja ok ke naik bas nih...hati-hati tau...-pesan my husband"

So, sy okey je.perut je membuncit dengan jayanya sekarang..hihi. 29 October nih ada dating scan dengan doktor untuk confirmkan tarikh due date (that's why dia panggil dating scan..=). My husband last 2 weeks dah mintak cuti nk teman sy pergi klinik nanti...hehe...how sweet..=) dia plak yang terlebih excited...=p

p/s: Pagi before my husband accident, saya tgh bad mood. So saya tak cium2 dia macam sy buat tiap2 hari sebelum dia pergi kerja (this is my first time sy xpeluk+cium dia). So, salam cium tangan je...my husband seperti selalu akan peluk & cium saya sebelum pergi kerja...

maybe sebab itulah dia accident?mungkin kerana Allah nk mengingatkan saya betapa saya patut menyayangi+menghargai+menghormati suami saya?so.....kawan-kawan, jgn lupa peluk cium suami anda masing2 sebelum pergi kerja ye...Semoga Allah SWT melindungi kita semua...amin.=)

♥Love,♥
Cindellyna

Friday, October 8, 2010

Me + family + emo time....=)

Salam all!!(^_^)

How's life today?ok ke?hari nih dah Friday!!yahooo!!=p.Well, for a gov servant (like me!) today is the day that we're waiting for coz masa rehat panjang....from 12.15 pm - 2.45 pm...boleh berehat2...ngeeeeeeeee~=D

Oklah, i just want to share that i am having a very busy weekend ever since raya... MasyaAllah...banyak betul undangan kawin + open house + etc....plus..we just sent our beloved sister to Egypt last weekend.

Mom+dad+my eldest sis sampai kat KLIA dalam pukul 10 malam Jumaat from KB Airport coz my sister's flight to Mesir pukul 3.00 pagi Sabtu. So, Jumaat lepas balik kerja...tido2 dlu kat rumah..tunggu husband balik n then pukul 11.30 malam gitu baru gerak ke airport untuk sama-sama hantar my sister nih..

Ok, dlu i penah mention pasal my sis ni kat sni. ini adalah blog lama sy yang dah bersawang..hihihi. So, we sent her again for the second time last week...she'll be in her 3rd year starting this month of October. and Alhamdulillah, she got a "mumtaz" last semester...which means that she is one of the top student in her university! Congratz sis!! =). plus she got the JPA scholarship!Bnyak la duit...hahahaha =p. She went to Dubai also before coming back to Malaysia...jeless okeehh!

She came back to Malaysia end of July and bought me Guess perfume for my present!=).And now, after 2 months ++ holiday kat kampung, kene la balik untuk sambung belajar kan?=). She looks very happy masa kitaorg hantar dia ke airport but I felt sad....=(. I don't know why.

Next year, I'll have my own baby (which is the first cucu in my family) tapi nanti my sis xbleh tgk masa i lahirkan baby.....dia boleh tgk time my baby dah masuk umur 6 months je nanti! Masa i kawin pun, my sis nih xdapat balik coz she's having her final exam during my wedding...dah le i yang first kawin dalam family...ye, saya langkah bendul my eldest sis + my brother =p

Well, sebab dia pergi untuk belajar kan.so xpe lah, we'll wait for u to come back home next year okay ATIEM!!!=)Belajar bersungguh-sungguh tau.....abah + ma nak sangat tgk atim jadi seorang doktor yang berjaya macam my eldest sist..chewah. (i pun dlu kalau xdapat offer ke US buat engineering, maybe I'll become a doctor!=D)

Here's some pictures on that night,

Sampai KLIA amek gambar2 dlu...muka sy sembab sbb baru bgn tido..hihi.kelihatan juga my husband disitu.=)

Saat2 menghantar atiem ke pintu masuk international flight.
4th pic:aji (4), aja (3) atiem (5) & kak (1).

Ini lah dia my sister...soon to-be a doctor..=).yg 1st pic tuh my eldest sist, already a doctor.hehehe


Oklah...bye bye atiem...see u next yer...we're gonna miss u!belajar elok2...sob sob...sedih2...lagi setahun baru dapat jumpa...huhu

p/s: Raya this year atiem bagi saya hadiah jubah from Mesir..cannntikkk giler...nanti kalau ada masa sy tunjuk gmbar okey?

♥Love,♥
Cindellyna

Thursday, September 30, 2010

Pengalaman 1st time raya di rumah mertua....=)

1 Syawal 1431H bersama suami tercinta & baby 3 months ++ in my tummy....=)


Salam all!!(^_^)

Apa khabar semua...lama betul xmenjenguk blog nih kan.dah
berhabuk+bersawang+berlipas semua lah...huhu..sorry coz btul2 xde mood sangat nk meng"update" lately.yela...i didn't get morning sickness but night sickness!!hahaha.=p

Lately, mmg malam2 baru rasa xlarat+penat+pening and so on lah.pagi2 segar bugar la plak.ptg2 after asar mmg sllu terjelepek (istilah my officemate) xlarat nk buat kerja.huhu. Tapi Alhamdulillah....saya sihat sejahtera di samping baby & suami tercinta...chewahh.!~Harap lain2 mommy-2-be semua juga sihat2 okeh!=D

Oklah, 1 Syawal 1431 this year i sambut dekat my in laws house di
Bota, Perak. Well, my husband dapat cuti seminggu lebih tau! starting from 9 Sept - 19 September....so terpksalah apply cuti tarikh yang sama...nasib baik my Ketua Pengarah approve my leave!Alhamdulillah..hihi.

So, kami berangkat pulang ke Perak pada malam 8 Sept (Rabu) just before midnite. Before that drop my sister dekat dengan Petronas Taman Melawati coz dia
nk tumpang my friends yg balik Kelantan...our journey took about 3 hours from Gombak to Bota. Disebabkan jem yg teramat di PLUS highway berhampiran Sungkai/Trolak, my husband ikut je jalan kampung ke Tapah....jimat tol almost RM20 tau!!Jalan pun besar & tak jem!!.tp scary jugak la sebab dah past 12 kan..tp luckily banyak juga kereta yang lalu...sampai tapah dah almost 2 o'clock in the morning..then sampai rumah about 3 am...sampai rumah je mak & ayah tengah tunggu kat ruang tamu...xtido pun lagi sebab tunggu kitaorang..=)

Then sebab xlarat sangat, my husband ajak tido dlu b4 sahur. Rabu plak xde apa2 aktiviti just jalan2 teman my husband gunting rambut kat Ayer Tawar & jalan2
makan angin..hihi. Malam plak tolong2 mak & adik ipar potong2 sayur dan bawang untuk menu Aidilfitri esok hari!Banyak juga masak actually...ada rendang, ayam masak merah, udang masak merah, nasi beriani, lemang, dll.Meriah jugak le beraya kat Perak nih...

1 Syawal 1431
Seawal 6 pagi dah bangun coz nk bersiap2 ke masjid Bota Kiri yang jauh skit dari
rumah...nasib baik baju raya dah iron awal2 sebelum tido..so pagi just pkai je...sampai2 masjid jumpa opah, wan chu, mak ngah dll. Ramai jugak sedara-mara belah my husband nih sampai ada yg xkenal sangat coz dah jauh2 relationship tuh je..hehehe.

Semua saudara-mara semayang raya di masjid nih coz senang nk lawat kubur arw
ah tok, moyang semua disemadi di belakang masjid tuh... Lepah menziarahi kubur tok, kami pun pergi melawat2 ke rumah sdra-mara yg dekat2 dengan masjid tuh. Ada dalam 4 buah rumah gak le beraya...dekat pukul 11 t/hari baru sampai rumah balik...masa nih lah baru sempat nk beraya, mencium tangan & meminta maaf dengan my beloved husband....=).Uhh..terasa romantik betul di saat ini dikala husband tercinta mencium pipi & dahiku ini sambil membisik kata2 cinta....kihkihkih =p

"Syahdu juga bila bersalaman dengan husband di pagi raya nih...huhu...sebab sy tau sy banyak buat salah (xdgr kata+degil) dengan my husband...Ampunkan aja ye sayang =)"

Pastu ada sesi bergambar bersama-sama keluarga...TAADAAA...tgklah hasil2nya.gmbar banyak tp malas nk upload!=p

Bersama adik-adik ipar
Bersama family in laws di pagi raya =)
Kanak2 riang yang sudah dewasa.huhu

Di sebabkan raya jatuh pada hari Jumaat, xramai le yg datang berziarah pagi2....tp after Zuhur, MasyaAllah....ramai betul orang datang sampai xsempat nk melayan tetamu. Makanan yang periuk2 besar semua habis!!!terpksa masak yang baru menjelang Asar...mmg xsangka orang datang ramai sangat smapai terpksa bergilir2 makan.hihihi

Antara yang datang:

Saudara-mara jauh2 di ruang tamuSaudara-mara dekat di ruang tamu tengah =)
Cuzins di meja makan dapur..hik hik=pWan Chu & Opah membelek2 album kawin kami... =)
Last but not least....otai2 (member husband) yg wajib dtg tiap kali raya =)

Malam after Isya' baru tetamu beransur2 takde....fuuhhh....mmg penat betul raya di Perak nih...hari raya 1st mmg xsempat nk pergi melawat rumah sapa2 pun (except Opah coz umah Opah dekat =D).

2 Syawal 1431
Raya kedua baru la sempat melawat rumah saudara-mara lain....raya ke-2 jugalah balik ke rumah Tok di Beruas, & jalan2 ke hampir 10 buah rumah dalam masa 1 hari!!!Malam baru balik rumah... Antara rumah yang sempat pergi: Rumah Nubairi (Be'e), Nazri, Yus dll....

3 Syawal 1431
Sebelum Subuh dah bangun nk bertolak ke Kelantan...dalam pukul 6.30 pagi, kami berangkat pulang ke Kelantan untuk beraya...Pengalaman beraya di Kelantan cerita lain kali nanti ye!=)

Penat tu penat la juga beraya di Perak sebab aktiviti memang pack...kalau kat Kelantan, kitaorg jalan2 rumah2 yang dekat2 je hari raya 1st dan 2nd coz jalan kat Kelantan jemmm xingat!!mau jalan2 ke rumah saudara-mara pun malas...hari raya ke -4 baru start jalan2 ke rumah saudara-mara.

Ok lah, itu saje nk dishare..dah panjang sgt nih!till next time okeh!!tadaa!!~

p/s: Tahun depan beraya di Kelantan...yeay!!InsyaAllah bersama-sama our baby!=).Doakan kami ye!=)

♥Love,♥
Cindellyna