CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, July 4, 2011

Amani dah balik Putrajaya!!!yeay!~~~=)

Amani @ 4 months: suka sengih2!~

Salam all (^_^)

Gembira sangat since today b4 g keje sy dah bleh peluk2 cium2 my little princess!!Last weekend me & my husband balik Kelantan amek Amani since kursus sy dah habis... heheh!excited gile jumpa my baby!=p

Yay!saya dah pandai meniarap sendiri!~

Sy apply cuti Jumaat lepas n bertolak balik ke Kelantan right after keje hari Khamis tu.. i pick up my husband kat PERODUA, Rawang & bertolak balik immediately after that... penat tu xyah ckp la penat+ ngntuknya... nasib baik my husband yg drive all the way coz saya rabun malm!huhu. penat giler kot dia.. dia pun dh ngntuk2 bila sampai kat RNR Gua Musang (around 10pm).. tp my husband gigih jugak drive... last2 kami sampai around 1pm! tgk2 Amani belum tido lagi tunggu mama + papanya!!!=D

Amani @ 4 months: pandai pgg botol susu sendiri!

Sukenya my baby dah 4 bulan+++!!!Cepat je masa berlalu!

Other perkembangan @ 4 months:

1. Suke sangat SENYUM/GELAK!!!!!!Orang borak dengan dia skit dia senyum! Peramah betul!huhu
2. Dah pandai MENIARAP dengan jayanya! (dlu2 skit2 je bleh meniarap. skrg laju je pusing nk meniarap!)
3. Still hisap jari tapi kali nih Amani suka masukkan her whole fingers dalam mulut... sampai berbuih2 hisap tangan sendiri.. huhu
4. Makin tinggi (dlu melebar) hehe =p.
5. Makin suka bercakap!!.. kalau bercakap dengan dia riuh-rendah satu rumah!=p
6. Kurang menangis dah. Dlu kuat gak nangis (Lagi2 bila orang tak layan dia)
7. Suka tgk cite KOREA!=p (and babyTV still!)
8. Bleh main sorang2 kat tilam dia. Dlu merengek kalau duk sorang2 xlayan dia..huhu
9. Bleh tido sendiri without buai!Tepuk2 je dah lena..(sometimes je kene hayun2.. huhu)

Yang still tak berubah:

1. Takleh kene air sejuk. basuh poo poo guna air sejuk mesti meraung!haha=p.
2. Still tak suke duk dalam stroller. suka papa dia pegang kalau kuar jalan2.

Owh owh.... Amani pun dah suke baca buku gak! saya baru je beli bulu Alphabet & Numbers untuk Amani! suka sangat dia tgk buku2 tu yg berwarna warni... pastu dengan baby language dia sekali try ikut mama dia baca buku!huhu =p.

Alhamdulillah, Amani membesar dengan sihat + sempurna. Semoga Allah terus memberikan kesihatan yg berkekalan kepada kami sekeluarga.. Amin..

p/s: Next month misi membeli baby dress untuk Amani lak!!!syok shopping brang2 baby girl nih!comel2!!!=p

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

♥ dak pink said...

Series, bulan dah pegang botol sendiri?

Wah, cepat je dia ea.

aThidEaN said...

comel nye Amani...geram tgk dan xsabar tunggu my son, Ilyaas boleh meniarap.
mesti u rindu gila2 kan berjauhan dgn Amani..kesian u...

Princess Cindellyna said...

dak pink: yup. dah bleh pgg botol sendiri tapi kejap je la. hehe =p

Princess Cindellyna said...

athidean: InsyaAllah tak lama dah tu... mmg masa mula2 berjauhan dengan Amani tiap2 malam nangis.. sampai my husband risau tgk sy. last2 dah ok. =)

Azwana Shamsudin said...

rasa mcm baru jer farra habis pantang kan?? now amani dah pandai meniarap.. sonok tgk.. huhuhu..

Princess Cindellyna said...

wana: yup...sekejap je masa berlalu kan.. tak lama lagi Amani dah bleh makan solid food!=)

rizaros said...

wah bsar botol dr amani :) hehe... welcome home :P

Princess Cindellyna said...

rizaros: botol MAM tu mmg besar..hihi. Thanks auntie!=)