CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, December 21, 2010

3D/4D baby scan @ 28 weeks....=)

Depan Vision College after scan...my husband captured this pic!=)

Salam all....!(^_^)

Apa khabar sume...?lambat skit update blog nih after g scan baby hari Khamis, 16 Disember tuh sebab xsempat...hihi.Yela..Jumaat hari tuh kerja melambak2 kat meja. Malam plak g pasar malam dengan my sister & Sabtu pagi-pagi la
gi dah balik Perak coz ada wedding kawan my husband...

Bila sampai rumah mentua hari Sabtu plak internet xde coz telefon rumah rosak..(sllunya pkai wireless streamyx!)huhuhu....Hari nih lah baru sempat mengupdate=)

Alhamdulillah...segalanya berjalan lancar masa kami pergi scan baby hari tu.Actually appointment scan baby pukul 2.15 petang tp me & my husband amek leave coz nk g service kete dlu pagi tu..

Aktiviti kami pada 16 Disember 2010 (Khamis)=):

9.30: Hantar kete kat Naza Kia Servis Puchong.

10.00: Gerak ke kawasan sekitar mencari breakfast!

11.00: Sampai ke Sunway Pyramid!Nk tunggu ptg punya pasal
...hihihi.Sempat lagi tgk movie Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" =p

1.30: Habis movie terus gerak ke Vision College, Kelana Jaya untuk scan baby!=)

2.15: Sampai ke Vision College & buat scan baby!

&

Alhamdulillah!!!!!!!!!!Dah tau gender baby!My husband sangat excited sebab specialist tu kate muka baby lebih kurang muka die...hehehe =p.Saya pun bersyukur sangat2 coz baby sihat & sempurna...Alhamdulillah...=)

Suka sangat tgk baby dalam perut saya....macam xpercay
a pun ada...coz it's a miracle to see our baby gerak2 dalam perut saya...=).Thank you ALLAH.....

Our cute little angel!.....tgh tido masa scan nih..berat almost 1 kg =)

See................nampak tak our little baby!=).Alhamdulillah!rasa seronok sgt tgk dia...hihihi. Tapi tangan dia asek letak kat muka je....penat orang yang buat scan tu urut2 perut saya nk bagi baby alih tangan coz nk amek gmbar seluruh muka....tp my baby sangat pemalu!Ini jela satu-satunya gambar yang nampak almost seluruh muka....hehehe.

"COMELNYA ANAK PAPA....-kata my husband yang tengah excited tgk baby.hehe =)"


Actually kenapa scan kat Vision College nih sebab hari tu saje je survey2 kat mana tempat ok dan best nk buat scan 3D/4D ni...then ramai orang review pasal scan kat Vision College nih....lagipun harga pun murah berbanding private yang lain!sangat worth it datang scan kat sni!

Tapi satu, kene booking awal sebab ramai orang datang...masa sy scan tu ada 2 orang je termasuk saya..=). So, sangat best coz dilayan special la!hehehehe =p


RM 90 ringgit including cd & almost 1 hour baby scan session! =)

CD nih include gambar2 yang sangat banyak & video2 yang di capture masa scan baby!Banyak gak le gmbar2 yang diambil....mmg puas hati =D.

Ha.....lagi satu dapat la gift/souvenir dari pihak Vision College nih....dapat satu beg baby & sampel susu EnfaMama A+!

Souvenir from vision college... =)

Ada video sekali tau!dah upload kat facebook tapi nk upload kat blog nih xbleh sebab xbawak cd scan...hehe..nanti saya update ye!

"Saya sangat suke tgk video our baby coz bleh nampak baby senyum kat papa & mama dia..=)"


Sy & husband sangat2 bersyukur.....tak lama lagi baby kami akan lahir..doakan agar semuanya selamat ye!Setakat nih kami dah start beli skit2 barang2 baby...excited betul beli barang2 sebab dah tau jantina!hehehe =p. Last Sunday gak sempat menyinggah kat Subang Parade beli baju2 baby yang comel2....bleh sambung shopping barang2 baby lagi..=p

p/s: Sape2 nk buat 3D/4D scan nih sila booked awal2 tau...coz doktor kate masa paling sesuai is 26 weeks - 30 weeks...after that baby dah besar so susah skit nk nampak...=). Pray for our little one supaya terus membesar dengan selamat dan sihat ye!AMIN......

♥Love,♥
Cindellyna

11 fairy's love and kisses:

.:Mrs. Engineer:. said...

wow...beshnye...agk2 sy bley wt lg x?dj 30weeks...

cuna said...

mcm best je buat scan kat situ. sy tgh tercari2 jgk tempat nak buat 3D scan ni.kalau nak buat appointment kene dtg situ dulu ke?

Princess Cindellyna said...

mrs. engineer: rasanye leh lagi...tp kat vision college ke book 1 month lagi awal...=).cuba tanya tempat yg nk pergi scan baby tu...good luck!=)

Princess Cindellyna said...

cuna: kalau nk bt appointment call pun bleh...=).no telefon ada dalam gambar!

E*eiN said...

heheh...
baby girl ke??
i baru je booked smlm... igt blh dpt tgk mggu dpn..
tgk2 dh fully booked..
jd terpakse la set appoinment utk 3 mggu akan dtg..
so sape2 yg bercite2 nk 3d kne la call n booed cepat2..
atleast sbln sblm kot..

Princess Cindellyna said...

e*Ein: ha'a...kat vision college mmg ramai orang buat...so kene booked awal2...=).hihiihi.dah tau gender!nanti i reveal okey!

nanti i upload video sekali nanti!=)

Nadya said...

kat seri kembangan ade satu tmpt..lg murah dr VC..try la bg yg xdpt appmt kt VC tu..hehe

Princess Cindellyna said...

nadya: apa nama tempat tu nadya?boleh le share sekali kat sni...=)

Nadya said...

its a clinic btw..Klinik Jameaton..cost about RM80 for 4D scan..huhu

Cik Puan Fara said...

wuhhhh xsabarnye nk buat scan ni jgk :D
sabar sabar, kene tunggu lg 13minggu.. huhu

Princess Cindellyna said...

tahniah mommy-to-be cik puan fara...=)