CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, July 25, 2011

5 months jab at private clinic!~


My baby, Amani Sofea @ 5 months. =)

Assalamualaikum sume!(^_^).

Sihat ke? Alhamdullillah hari nih rasenye ramai orang gembira (orang gomen je ye...hehe) sebab gaji dah masuk!yeay!hooray hooray ~\(^o^)/

Smpai office pagi2 je sure ramai orang sibuk byr2 bil2 air, elektrik dll dlu kan. macam saye.. =p. Pastu baru start buat keje. hehe.

Oklah, just nk share yg Amani g cucuk 5 months kat poliklinik an-nisa di seksyen 7, Bangi. Sebenarnya banyak je private clinic kat Putrajaya nih yang Perodua cover tp saje g kat klinik nih sebab xramai orang n doktor dia baik!heehe~ =p

gambar from mr google ye

Alhamdulillah, tunggu tak sampai 5 minit dah dapat masuk jumpa doktor. timbang skit n terus jab. Amani nangis time kene jab tu.. hehe. kesian sayang.... otw balik Putrajaya tu terus tido dalam kete...

" kesian sy tgk Amani.. sampai tertido-tido dalam kete... agaknya cucuk nih kene pakai energy tak. Amani nampak cam penat je.. - kata my husband"

Eh, yeke after cucuk baby jadi letih? huhu. saya rasa actually Amani mmg ngntuk pun. That's why dia tertdo dalam kete eventhough it's a short journey from Bangi to Putrajaya =).

& she is officially now 7 kg!!!!~=)Alhamdulillah!!

jari saya yg boolat boolat.=p

Cost cucuk kat private clinic nih tak tau sebab husband isi claim dalam borang Perodua.. huhu. next time cucuk mmg datang sni lagi coz hari tu cucuk kat Klinik Kesihatan Putrajaya kene tunggu 2 jam lebih...biasa la sebab ramai orang kan... (T_T).

Sy just kesian tgk Amani coz masa kene jab 3 bulan hari tu sebab tunggu lama sgt dia mengamuk2 nangis kat KK Putrajaya tu.. sbb tu g cucuk kali nih kat private clinic. lagi satu sebab jab kat clinic gomen kene g weekdays, so husband tak dapat nk meneman. Cucuk kat private senang sebab leh g weekend n husband pun ada nk temankan.. hehe.

My husband lagi lah, first time tgk Amani kene cucuk 5bulan ni. Dia kesian tgk Amani nangis2.. plak tu dia kate dia plak yg gerun tgk jarum (T_T).

I'm a happy + healthy baby!!!

Alhamdullillah jugak jab untuk 5 months nih Amani tak demam... huhu. Clinic tu ada jugak la bagi ubat demam takut Amani demam kan..

Bila imbas balik, rasanya baru je lahirkan Amani... at that time, I didn't realize how small she was.... she's only 2.2 kg when she was born!! My sister kata masa tu bleh lambung2 je Amani. haha. =p. And back then, she was only 44cm compared to now 66 cm in height!!!

How time flies..... huhu. I wish I could record every moment I spend with my baby...=)

p/s: Sabtu lepas g Sogo.. ramai betul orang!! RM300++ habis untuk baju2 Amani je.. itu belum masuk prewalker shoes yg xbeli lagi.. Untuk raya kali nih mmg xfikir baju sendiri dah.. baju anak dlu yang penting... heehe =p

♥Love,♥
Cindellyna

14 fairy's love and kisses:

MyRule said...

oo..tgn amnai macam tgn ammar..boolat2..

Kemn Azmaili said...

amani pun dah besar...comel sungguh, kata Hadif..hehhe..betul farah, dekat KK Putrajaya terlalu ramai.tak salah rasanya kita berhabis sikit untuk keselesaan anak kita kan..btw, bestnye u dah shopping baju amani..kite baru nak pegi minggu ni!!!

Princess Cindellyna said...

myrule: ha'a. ikut tangan mama dia. bulat2.hehe

Princess Cindellyna said...

kema: g mana shopping barang2 Hadif? g sogo mmg penuh orang!parking pun full! kita parking kat cimb tower kat tepi tu. parking je byr rm18! huhu

Anah said...

sakannya amani shopping..msti mamanya geram tgk baju bby girl comel2=)

~YUN~ said...

mase lahir 2.2kg ke farah?ala comelnya,sti sng kan u deliver amani.. =)

nurarinab said...

syomel tgk jari die bam2 :)

Princess Cindellyna said...

anah: hehe. sudah semestinya mama dia plak yg geram tgk baju baby yg comels!~=p

Princess Cindellyna said...

yun: yup.masa lahir Amani 2.2 kg je.. doktor advice induce sebab dia kecik. IUGR.

arina:rania pun bam bam gak.. hehe =p

@naAzli said...

wow.u da shopping raye utk baby ke?jeles ni...x bleh tahan kan!sanggup tangguhkan beli baju sndiri supaya dapat grab baju baby yg comel2..hehe..;p

♥ dak pink said...

Geram tengok jari Amani.

Princess Cindellyna said...

anaAzli: HAHA. tu la. mmg tangguh dlu beli baju sendiri. grab baju comel2 untuk anak dlu=p

Princess Cindellyna said...

dak pink: tu la kan.tembbbammm bammm

M a m a A r i s s a said...

amani full BF ke ?