CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, July 26, 2010

My bilik pengantin yang simple..=)

Happily ever after.InsyaAllah...=)

Salam all!!(^_^)

How's Monday morning nih..?=)I'm pretty sure that sume orang malas nk bgn pergi keje...hahahaa (unless yg btul2 bersemangat la =p).Sy pun biasa2 je..semngat mesti ada!tp malas nk bangun coz pagi tadi mendung je...cambest je tido....hahahaha =p

Ok, I woke up at 5.30am today...(as usual lah kan).baju kemeja my prince dah iron smlm b4 tido, cuma nk prepare b/fast je untuk dia. Hari nih menu meehoon goreng. =). For yr info, I always prepare a breakfast for him...everyday. He goes out to his workplace about 6.15am (paling lambt pun 6.25am) so I usually have like 40 minutes to prepare a breakfast + some hot drinks (milo, nescafe etc) for him while waiting for him to finish semayang Subuh + dress up.

My friends found that it was weird that sy bekalkan my husband dengan b/fast everday. why?because mereka cakap he can buy the breakfast at his office. Well, its true....but my prince nih suka sangat makan masakan isteri dia....=). Saya plak xsampai hati xbekalkan dia dengan b/fast cos office dia sangat jauh...nun di Rawang sana....huhu.

What actually keeps me going to prepare a breakfast for him w/pun kdg2 ngntuk2+penat.....?

"Bila ada breakfast yg aja buat nih, bersemangat skit nk pergi kje..."
kata my husband...=)

Well, surprisingly, he really looks forward to have the breakfast that i've prepared for him everyday...=).Lagi satu, dlu masa hidup bujang....dia dah sllu sgt makan luar....so dah muak+jemu...bila isteri masak nih la masa yang dia nak enjoy makanan ni...hihihi=p. So..saya sangat seronok bila bangun pagi menyediakan bekal sarapan untuk dia...walapun kene bngun awal...hahahaha=p

Lgi 1, dah jadi isteri nih...kene la tunaikan t/jwb as a wife kan...?dlu2 bleh la bergolek2 di atas katil lagi..bangun lambat2..hihiihi.skrg ni impian saya nk jadi isteri yang solehah & taat perintah suami...=)

Oklah..sorry for info yg xberkenaan ye=p.Now, enjoy the pictures at my bilik pengantin, combination of pink + purple seperti di bawah..=)

Beloved friends with katil yg dah xkemas..huhuhuhu...=p

Yeop's little cuzins with bunga rampai atas katil..=)

Posing2....hihihi...=p

Bunga-bungaan fairy di tepi katil..=)

Simple deco by me.=). few hours b4 majlis saya hidupkan candles2 dalm bekas purple itu supaya kelihatan romantik.hihi...=p

Keadaan blik beberapa hari sebelum my wedding.=p

Well, how was it?simple kan?patutnya ada fresh flowers jugak kat depan katil tuh tp my decorator kata xsempat nk buat sebab busy sgt....tp syukur...bunga rampai pun ok jugak.=).and cukup wangi untuk bilik pengantin ini.Sy letak perfume teddy tales dalm bunga rampai nih.so wangi giler..hahaha

Bantal 4 segi tu saya beli di jusco, yg purple pink dah lama sgt beli & sgt murah..RM12/2 pieces..becoz I LOVEE the color..I always lovee purple pink!!=)yg brown saja beli coz xtau nk matching dengan warna apa..hihi. Cadar creamish white beli kat Sogo masa tengah sale.=p.

Simple tapi saya sukeeee!=)

Langsir seperti yg di dalam 1st gmbar tu pun baru je jahit special for my wedding. Chewwah... hihihihihi...=p Thank you mom!!=)

p/s: Ramai makcik2 bertnya kenapa blik saya cmni..xde kerawang2 & so on...my answer is simple; "sebab saya suka benda yang simple+moden tp cantik di mata saya!"=)

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

farahfatihah said...

saya pun suke!!!!! simple n sweet!!!

Mia-Ina said...

sweet wp simple

CINDELLYNA said...

hihi...thanks ye farahfatihah & mia-ina..=)

CINDELLYNA said...

added yr blog to my list mia...thanks 4 visiting..=)

AiyuOsman said...

swet la.. harap2 sy mempunyai keberanian utk mjwp pd mkck2 nnt (like u do) hee.. btw. mntk izin link ye..

♥ sha ♥ said...

oh my, u're pregnant! congrates dear!! hehe. bila due?

CINDELLYNA said...

aiyuosman: sila2...linkkan saya ye=)

CINDELLYNA said...

sya: insyaAllah due bulan 3 tahun depan...thank u for the wish!hehehe =p