CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, July 18, 2011

My baby Amani Sofea is 5 months old!=)

me & my baby @ jusco equine semalam, 17 July 2011 =)

Assalamualaikum (^_^)

How's yr Monday?jgn Monday blues k.... hehehe. Saje je nk update yang hari nih my little princess dah genap 5 months!!!yay~~!


Amani today @18/7/2011: tinggi sudah lebih dr 60 cm.. =)

Alhamdulillah..

Amani dah hampir sama besar dengan cik Marion. hehe =p

A month from now, she'll be 6 months old!!~Skrg dah bleh start fikir nk buat solid food for my baby!huhu. I am sooo excited!~kene google resepi2 nih.. tak pun paling senang tgk kat group solid food for my baby kat FB tu...hehe =p.

Amani tak g cucuk 5 months lagi nih. Ingat nk cucuk kat private clinic je since xyah tunggu n beratur memanjang kat clinic gomen! Hari tu masa g jab untuk 3 bulan, Amani nangis satu klinik Putrajaya leh dengar sampai nurse pun tanya sy punya turn bila.... last2 lepas mengamuk Amani sampai tertido sambil dukung!~kesian sayang mama nih~ masa tu tunggu lama gak... almost 2 hours... (T_T)

Then, nk jab 5 months nih la my husband suh bawak g private je.. senang sebab PERODUA coverkan cost!hik hik =p. Nasib baik my husband keje private n sy keje gomen. At least dapat benefit for both sides =p.

Update pasal perkembangan Amani @ 5 months:

1. Suke meniarap, pastu meraung bila orang xlayan dia main (tanda protes tu..hihi)

2. Tidur buas!!bila bangun nk susukan dia malam2 tgk Amani kepala dia dah menyondol kat my katil, badan kat baby bed dia.. hehe

3. Sekali minum susu sy bleh sampai dekat 5 oz! Kalu minum FM, mula buat muka xnak n menjelir2 tolak...(Stock susu saya makin berkurangan..isk!~(T_T)

4. Terliur tgk orang makan. Pastu buat gaya mulut nak makan sekali (sabar ye.. nanti mama suapkan bubur k!..)

5. Suka berjalan2 di shopping kompleks!!Bulat je mata tgk2 orang sekeliling...hehe. (tp kene dukung Amani coz dia taknak duk dalam stroller. berat since she's almost 7 kg.. lenguh bahu k!..)

saya suke g jalan2 dengan mama + papa =)

Itu jelah updatenya!how time flies!lagi sebulan umur Amani dah 6 bulan.... rasa macam sy baru je pregnant hari tu.. huhu. Seronok betul tgk perkembangan our baby depan mata kita kan =). Tak sabar nk tunggu Amani besar lagi...skrg dah bleh meniarap.. lepas tu merangkak... lepas tu bleh jalan.... bestnya!!!!=D

Maaf ye, saya seorang ibu yang excited tgk perkembangan anak.. hehe.=p

p/s: Weekend nih nk g shopping baju raya sy & Amani kat Sogo!!jummmm!!~

♥Love,♥
Cindellyna

12 fairy's love and kisses:

cuna said...

best2 dh 5 bln. sy pn excited jgk nk tgu irfan 5 bln ni. time raya blh hulur2 solid food dh. xsabanyeee :P nway happy 5mths old baby amani =)

Anah said...

Yeay Amani dah besar!!Kejap je kan dah boleh buat mcm2.

Maznie Omar said...

comel la amani.. wow! berat dia dah 7kg.. dah boleh makan solid food tak lama lg.. hai mcm2 lah mummy dia tolong masakkan.. kan mummy? :)

Princess Cindellyna said...

cuna: thanks cuna!!~~irfan pun xlama lagi dah 5 bulan!=)

Princess Cindellyna said...

anah: yeay!nanti leh mkn solid food~

Princess Cindellyna said...

maznie: hahaha. nanti u tlg ajar solid food yang best2 k?=p

@naAzli said...

Comelnya baby amani.Bam2 gitu.Hepi 5months !!my baby da 6m..suda sapu rumah(dah merangkak merata..)..huhu..kurus mama die tukang kejar..hehe (slmt bkenalan.Br 1st time komen kat blog ni..hehe)

Princess Cindellyna said...

thanks @naAzli sebab sudi singgah & komen... i dh folo yr blog blik..=)

Selamat berkenalan jugak!

Leonora Halim said...

ya Allah... comeynyaaaaa..... geramnyaaaaaaaa...... geget lagik! :)

selamat memasak makanan baby ya... kao nak senang, beli je Heinz dulu.. ekekke.. my nieces/nephews dulu.. suka betul perisa carrot + pisang.. :)

Princess Cindellyna said...

leo: gigit la amani! =p

heinz ek?nanti nk carik lah...kita share2 resepi ek nanti.hehe =p

littlebabyhood said...

cute je baby amani ukur tinggi dgn inchworm..hee..Happy 5th month young little Amani!

mintak permission mummy amani nak grab gambar ni letak kat fesbuk LB boley? =)

Princess Cindellyna said...

littlebabyhood: buleh2!!!!!silelah =)