CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, December 19, 2011

Butik Fareeda di BB Bangi, Seksyen 8!

cantikkk kann??? like them kat Facebook ini!!

Assalamualaikum kawan2!!=)

Saya cuti today coz bbsitter Amani cuti.. huhu. so kene la amek cuti gak.=p. saje je hari nih nk blog pasal pengalaman pergi butik Fareeda di Seksyen 8, BB Bangi (sebelah CIMB). bagi peminat2 tudung Fareeda, mesti anda sume tau yg tudung Fareeda tgh ada so called "crazy"sale skrg nih..

Actually sy mmg xpernah pkai tudung Fareeda... coz nk beli mmg susah... tak macam Ariani yg ada kedai besar,,, huhu. actually as for me yg baru 1st time jenguk kedai Fareeda, kat bb bangi seksyen 8 nih, on last Friday, i was really2 surprised.. mmg crazy.. hehe

bukannya sebab apa.. tp dlu2 sllu lalu kawasan tu tgk poster besar2... so mmg tak sangka kedai dia kecik sangat... mcam kedai jahit pun ada sebab terletak di tingat atas...huhu.

so, bila 1st time pergi hari jumaat lepas (sebab dapat tau dri kawan2 ada sale!), so mmg ingatkan kedai besar cam ariani la.. senang nk shopping... pergi2 tgk2 dah la ramai orang, tudung berterabur2 sebab ramai sangat orang try2.... pstu kedai kecik la jugak... sy mmg masuk kejap je n then terus angkat kaki....

mmg tak dinafikan tudung mmg cantik2... tp kalau ada proper kedai (shop lot) insy lagi ramai kot customer boleh datang... sebab yela, tudung ini kan feymes..... so ramai orang... n untuk memudahkan customer2 datang, i really hope that one day Fareeda dapat bukak boutique yg lagi proper dan lagi best dr sekarang!=). byk lagi shop lot yg available kat BB Bangi tu.. InsyaAllah one day bleh bukak yg kedai yg lagi tersusun..

cantikkk tak?

Lagi 1, since dah ada crazy sale nih... Fareeda pun maybe bleh prepare awal2 stok2 yg ada supaya ckup untuk sume customer... sebab macam pelik plak, kalau hari Jumaat pergi n habis, hari Sabtu stok ada balik (sebab tukang2 jahit fareeda kerja keras siang malam nk buat tudung2 ini malam tu kot).

Why not kalau next time nk buat sale, siap2kan sume2 kain yg ada untuk stok sale terus... so senang skit. customer pun takde tertnya-tnya ada lagi ke tak stok... kalau camni cam gaya private tukang buat tudung, bukannya sebagai sebuah company yg dah well-established

from their FB

Lepas tu, hari Sabtu pun sy lalu dekat kedai tu pagi2... dalam pukul 9 lebih gitu since nk g breakfast kat kedai d'limau nipis.... tgk2 MasyaAllah.. ramai betul orang beratur. kedai pun belum bukak lagi!mmg terkejut la.. tak sangka ramai betul peminat Fareeda ni. sanggup beratur untuk sale kali nih.. nih ada jugak suggestion dr one of customer:

from their FB jugak.

Rupa2nya mmg ramai customer yg beratur panjang semata-mata nk beli tudung nih... kesian gak tgk ramai yg beratur hari tu... as for a first timer yg pergi butik Fareeda tempoh hari, i was just wondering kenapa kedai kecik n tak tersusun sedangkan dalam online cam gah & mmg hebatlah... (tgk harga tudunglah..) hehe.so, mmg betul2 ingatkan kedai cam Ariani.. n mmg dah well-established la.. itu yg terkejut tu.. lgi2 bila orang kat kat BB Bangi nih dia punya HQ. betul ke?

tudung Fareeda laku macam goreng pisang panas!

As for person like me yg tak suka pergi berhimpit2 kat kedai.. myb sy akan beli online je. senang. tak payah beratur2 n berebut2... huhu. for a first timer like me, first impression is very important. maybe bila Fareeda bukak boutique yg lagi besar baru saya akan pergi kot. senang nk shopping.. huhu. as for now, online shopping will do.

Sy jarang nk buat review pasal something nih, hari nih just nk share my real experience tgk butik Fareeda hari tu.=). Kepada peminat2 Fareeda, marilah kita sama-sama harapkan Fareeda dapat keluarkan stok lagi yg lagi cantik + murah untuk diserbu lain kali!hehe =p. Ada few gambar lagi from their FB kat bawah. so enjoyy!!=)


Owh, tak lupa nk wish kepada kawan2 yg bercuti jugak, selamat bercuti akhir tahun bersama keluarga tersayang!!!spend your money wisely kepada sape2 yg baru dapat bonus cam saya!hehehe =p.

p/s: Sape tau dealer Fareeda online selain dari Fareeda Cyber Shoppe?

♥Love,♥
Cindellyna

13 fairy's love and kisses:

fiza said...

Cantik2 design. BErapa harga nih? Ker sama harga macam ariani.

alyyani said...

i like your entry. dah lama frust dgn hq fareeda ni. kalau u nak tau, sebab cepat habis tudung2 yg hot ni, sebab online seller dah book siap2 sebelum hari nak jual lg. i rasa lah. so bila peniaga online dah angkat semau yg cantik2, yg walk in dpt sakit baki je lah. mostly tinggal yg tak cantik. its not supposse to be like that kan. kalau fareeda dah agree to let their tudung to be sell via online, suppose ada special stock utk diorg. instead of amik apa yg ada kat kedai. mcm tak de keje lak nak ulang alik banyak kali ke sana tunggu bila tudung siap jahit. i mmg tak prefer beli online sbb tudung fareeda mmg mahal ang mmg tunggu crazy sale je lah. tp mmg betul punya crazy bila end up nak beli apa tak dpt. kadang tu mmg tak tahan, beli jugak online tp berpada2 lah. sebab mmg diorg tak leh bg discount banyak kan. so this time nye crazy sale i tak pegi pun sebab mmg tau cmne keadaan nya kat fareeda butik tu. quite frustrating. syok lg pegi ariani. tp tu lah, nak gak pelbagaikan fesyen tudung ye tak? :)

p/s : btw, banyak online dealer u type je fareeda kat fb, keluar lah list yg banyak, :)

Kemn Azmaili said...

i pun sedang fallinn in love dgn design fareeda ni..berangan jela dulu,,takde satu pun lagik..hihi

Princess Cindellyna said...

fiza: harga dia mostly rm 100 and up. rasnya kalau camni dekat rm200 pun ada.. huhu. tgk kat fareeda online k..=)

Princess Cindellyna said...

alyyani: ya betul!kelakar gak sebab online takde reserve... huhu. bila kat butik habis, online pun sama. dealer jual harga plak markup mahal gile..

i taktau plak condition kedai cmtu.. 1st time pergi kan. dengna harapan berbunga-bunga lah.. haha.

tp mmg frustrating. i tak tgk dgt pun tudung apa yg ada. tgk kedai je pastu terus cabut. kekekekeke..=p

Princess Cindellyna said...

kema: yezzza... bleh berangan dlu sebab stok sume dah habis!hehe =p

♥ Elin ♥ said...

mmg cantik harga pun cantik..blh ler beli sekali sekali..tp lagi best pakai ariani.. :)

Princess Cindellyna said...

hehe. beli sekali sekala takpe ye.. =p

a Y u said...

teringin jugak nk ade koleksi fareeda n coz design lawa2..tp tgk harga,errrmmmm...,nanti dululah kot..huhuh..

Cik CT said...

blogwalking here cantik2 tudung fareeda ni.blum penah cuba lg.

Reen Tart Nenas said...

tudung fareeda tu mmg best pakai. murah sket dari ariani. plus if org yg pipi lebar cams aye nie mmg sesuai la ngan fareeda. yuppp bangi tu HQ die.
cuma kedai tu sbb dah makin femes dan ramai peminat, so kedai di tingkat atas tu mmg dh tak sesuai la.
die kena beli kedai yg dari bawah sampai atas tu. baru senang nak shopping :)

Princess Cindellyna said...

reen: murah time ada sale!hehe =p

ejja fardi said...

MasyaAllah cantik sgt design fareeda ni. Dkt fb pn mcm2 design yg dorang post memg crazy klaw tgok.. tp tu lah hnya mampu tgok n like je pic yg di share.. hrga x mampu.. nk beli huwaaa felling sad T_T