CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, June 14, 2011

Our 1st candle light dinner at home!=)

The simple arrangement but i lyke!=)

Salam all!(^_^).

Hari nih baru masuk office since smlm (Isnin) cuti after hntar my baby balik Kelantan... elok jugak sy cuti untuk tenangkan perasaan sebab ni 1st time berjauhan dengan my baby lama2.. huhu. (terasa sunyi lak rumah.. huhu)

Actually, the reason why sy kene hntar Amani balik Kelantan coz minggu depan saya camping outdoor selama 1 week!it's part of my training sebagai seorang PTD.hmppppph~ So, basically sy akan berjauhan dengan my baby for 2 weeks (if balik terus kelantan after camp amek Amani) or 3 weeks (kalau penat after camp xjadi balik Kelantan dlu).

Bila sampai Putrajaya je hari Ahad lepas sy terus sedih + sebak tgk barang2 Amani...huuuuuuuuuuuuu~ Now dah ok skit w/pun sy still nangis2 (cam budak kecik) tgk barang2 Amani.. nasib baik ada baju busuk Amani yg xbasuh lagi sehelai tinggal kat rumah.. skrg nih tido dengan baju tu je bt melepas rindu....

My baby AMANI SOFEA @ almost 4 months:Your smile makes my heart melt...=)

Oklah, last weekend is my 1st wedding anniversary!=). Mula2 ingat nk g resort kat Bagan Lalang but since last2 minute buat decision nk hntar Amani balik Kelantan by car, kitaorg pun xjadi la ber"honeymoon"... huhu. honeymoon kat rumah sajelah.huhu =p

So, smlm since sy cuti, i decided to make something special kat my husband sempena our anniversary (dia p keje time ni!).

Tadaaa!~~~~~

Bunga tu amek yg dah ada kat rumah, so arrange je dalam jar... candles pun dah ada kat rumah...Pinggan lak amek dalam simpanan (dah lama xguna!) jenama Corelle Square which i bought masa kat US dlu. Banyak gile kot pinggan Corelle kitaorang. Ada 2 jenis Corelle square & 2 jenis Corelle biasa. (sebabnya Corelle sgt murah di US so we bought a lot!hihi)=p. Fork & spoon plak dari brand ONEIDA... sume baru kuar dari simpanan!haha =p

Original plan nk masak something Western like steak.. tp malas nk sebab nk kene marinate daging lama2.. huhu. so ptg smlm (Isnin) pergi Alamanda tgk2 nk masak apa...last2 decide nk bt spagetti meatball sebab senang & jimat masa!=) Sides plak ada garlic bread & mushroom soup with croutons!=). Apple pie xsempat buat coz my husband dah balik.. (T_T)

Our 1st candle light dinner =)

Alhamdulillah, everthing went smooth except tak sempat nk pasang lagu2 romantik coz my husband dah sampai rumah!hahaha=p. Dia pun pelik tiba2 ada candle light dinner nih..
" Awak terkjut tak?sweet tak saya? hehehe =p "

Then, me & my husband makan sambil borak2...(gmbar kami diprivasikan =p) terubat skit sedih di hati saya coz Amani xda kat sni bila borak2 dengan my husband.. huhu. Cuma kad anniversary + father's day belum kasik lagi kat my husband!shhhhhhhh~ptg nih sy nk kasik kat my husband k!=)

So my checklist nk bt candle light dinner nih:

1. Flowers!
2. Candles!Candles n candles!
3. Nice atmosphere with something that smells nice!
4. Great menu!
5. Good music to remember your sweet moments! (yg nih xsmpt.huhu)

More info camne nk bt candle light dinner at home, sile KLIK SNI=)

p/s: Smlm gak 1st time buat marmet since my MH softfit dia rosak... surprisingly buat marmet lagi dapat banyak berbanding pump..pastu breast pun cepat je bengkak susu balik compared to bila pump.. Alhamdulillah, w/pun Amani jauh, masih ada rezeki untuk Amani.. mama sayang Amani! =)

♥Love,♥
Cindellyna

20 fairy's love and kisses:

amy fahmi said...

love love love candle lite dinner. romantic. :))

Reen Tart Nenas said...

best hoke. suka tempat letak candle tu. beli mana yer? bunga tu, bunga betul ke?

♥ balkidz_hunny ♥ said...

alah suwitnye bercandle-light-dinner!
mish my hubby! :(


kesiannya jauh dari baby. takpe, nanti jumpa baby Amani, peluk cium lah yer :D

Princess Cindellyna said...

amy fahmi: hehe.sekali sekala =p

Princess Cindellyna said...

reen: tmpt ltk candle tu i guna masa my wedding last yer. beli kat nilai. bunga tu plastik je. malas nk ltk yg fresh!hahaha =p

Princess Cindellyna said...

balkidz: sabar ye... i pun rindu my baby sangat2!!!xsabr nk balik peluk cium diee!

rizaros said...

romantikknyerrr... sabr ye jauh dr bby... :)

Princess Cindellyna said...

rizaros: tu le..sedih bila call je dgr baby nangis2 kat blkg..huhu

Reen Tart Nenas said...

owh, okeh2. tp mmg chantek :)

Girls Like Me said...

alahai..u r so sweet :)

Anah said...

bestnya candle lite dinner..garlic bread tu buat sndiri ke?cam best je..

amani pn msti rindu kt mama dia, nnti jmpe peluk puas2=)

♥ Elin ♥ said...

romanntiiiicccc~~

harap selamanya romantic ya..

Princess Cindellyna said...

girls like me: skali sekali suwiittt=p

anah: garlic bread bakar je sendiri!hahaaha =p

Princess Cindellyna said...

elin: InsyaAllah...amin... =)

Leonora Halim said...

dah dkt 4 bulan dah Amani? how time flies... comey jek.. mama nya sabar ya... nanti Amani rasa rindu mama tuh...

Princess Cindellyna said...

leo: Amani will be 4 months old this Saturday! (She was born on 18 Feb!)=p.

How time flies kan?Amani pun rindu kat mama dia gak.. kalau call dia kat kampung sure dia senyap je bila dgr suara i kat hp..huhu

ReYNa said...

wow!!romantik gituu..tarikh kawen kite sama kan.cukup setahun dah.huhu.tp i xde baby lg.adoii..anyway.walaupun dh lmbt tp nk wish gak la happy 1st anniversary:)

Princess Cindellyna said...

happy anniversary to u too reyna~~~!!moga cepat2 dapat baby ye!hihi =p

aTy _faRed~ said...

sweetnyer....!!!! ade plan rase nak buat..tapi tak berkesempatan lagi...:)

Princess Cindellyna said...

aty: bleh je buat ni bila2 masa je!=)