CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, November 1, 2010

Kisah jatuh tangga bangun kembali =)

To my dearest, beloved husband ♥

How do I begin to tell you HOW LUCKY I AM
TO HAVE YOU IN MY LIFE?
I'll start by saying what an honor it is
for me to be your wife.

You're my best friend in the good times
and my rock in times of sorrow.
You're the reason for sweet yesterdays
and my promise for tomorrow.

I never thought I could feel this loved
until I became your wife.
You made this year and every year
the best one of my life.

Thank you very much
for that reason, i am able to be a part of your life.


Salam Monday semua....!(^_^)

Sihat tak today...??Jgn malas2 sebab Monday blues tau...hihihi. =p. Semalam, Ahad, saya pergi membeli stok makanan kat pasar tani dekat PKNS, Bangi bersama-sama my beloved husband, kami singgah makan bfast nasi lemak+begedil+paru goreng kat seksyen 8, bangi..perghh...mmg kenyang giler smpai ngntuk2!!dah la smlm mendung dan berangin semacam je kat Putrajaya ni...best betul duk dalam rumah rehat2 smlm..hihihi

Ok lah...lately memandangkan saya dah pregnant 21 weeks ++, sy mmg cepat mengah...balik kerja malam2 dah xlarat nk tulis blog..sebab tu la blog nih xberupdate...huhu.

Hrm...lately jugak byk benda berlaku kat my husband...after my previous entry about my husband accident, 2 minggu lepas, pada hari Jumaat, 22 Oktober 2010, my husband jatuh tangga kat office dan terseliuh kaki kanan....terus la dapat MC for that day...dia then bitau pagi2 dalam pukul 8.30 dia dah terjatuh kat tangga office and terus dia xleh bangun..officemate die terpksa papah g klinik....

Ubat-ubatan yg dibekalkan untuk my husband, siap ada bandage dengan minyak urut lagi..huhu

Jumaat itu jugak my husband kata nk pergi amek kete yg dah siap repair after accident..saya risau gak coz yg terseliuh tuh kaki kanan.....so dia kene drive kete balik from Rawang from Putrajaya...hari Jumaat tu saya xtenang seharian..huhu. dah la pagi2 tuh tgh ada meeting bila my husband msg dalam pukul 10 pagi bitau yg dia jatuh tangga....

"Salam...saya terjatuh tadi. Terkepak kaki...Doktor bagi MC. Nanti after amek kete terus balik Putrajaya.."

Baru je lepas accident, jatuh tangga la pulak......=(. Saya sedih jugak coz Ahad, 24 Oktober 2010, my husband sepatutnya main Badminton wakil R&D tournament di Perodua....tp mmg xdapat main la...kaki bengkak je..terpaksa tarik diri dari main. Tp yg lagi sedih, 2-2 kaki sakit coz previously, lebam kaki kiri coz accident....jatuh tangga nih pulak terseliuh buku lali kanan..tp Alhamdulillah....bila doktor suh p x-ray, kaki my husband xpatah..

x-ray kedua-dua belah kaki

ops, bukan kaki...x-ray buku lali rupanya..hihi =p

Sy ingat nk amek half day hari tu nk pickup my husband...risau takut xleh drive sebab kaki kanan yang seliuh..then i msg my husband about my idea to pick him up at Rawang, dia kata

"xpe......saya boleh drive slow-slow.aja xyah datang sni..jauh..."

Oklah, then dia sampai kat rumah after smyg Jumaat di Rawang... Alhamdulillah...balik2 mmg tgk kaki dia berbandage tp sy xde risau sangat coz dia kata ok...bila dia kata camtu saya percaya yang dia ok..=).Takpe lah..... wekend tu dia duk rumah berehat je..coz minggu depannya (last weekend), ada badminton Tournament untuk R&D department plak...which dia sngat la looking forward untuk main....huhu. yela, dah lama train, dari bulan b4 raya lagi dah train untuk tournament tu..huhu.

Dan tournament yang dinanti-nantikan tiba jua.. Sabtu lepas (30 Oktober 2010), my husband ada tournament badminton di Templer Golf Resort.... Alhamdulillah... dengan kaki sakit2 pun dia menang.=). Tournament start pukul 9 pagi tp dari pukul 7 pagi dah bertolak dr Putrajaya...sampai Rawang dalam dekat pukul 8 gitu...ada opening ceremony and after that terus 1st match badminton yang di mana my husband yang main....mula2 tu sy nervous jugak...sebab my husband still sakit kaki lagi..tp Alhamdulillah dia menang..yeay!q(^_^)p

"Congratz dear...sebab menang badminton walaupun kaki sakit..hehehe =p"

My husband sangat la bersemangat main walaupun kaki terhencot2....tp xpe la..ada support bandage kiri dan kanan.huhu.boleh la berlari2 walaupun xleh pressure sangat..hihi. Later that day jugak ada cabutan bertuah dan dia menang cabutan bertuah!DAPAT TOASTER tau!!!=D.Bertuah betul hari tu...hihi

Okey, itulah aktiviti weekend saya yg telah diringkaskan.=p.Niat dihati ingin tulis blog tiap2 hari tapi yela...SAYA BUKAN PEMBLOGGER TEGAR!!=p. Bila ada bnda yg nk diingati baru la tulis blog...huhu.untuk simpanan memori saja..=)


p/s: Last Friday (29 Oktober 2010) juga dah g scan untuk 5months!tp xtau lagi gender baby apa...huhu. & saya juga dah booked untuk 4D scan di Vision College pertghan bulan DEC ni!!!boleh tgk details baby!=D.Alhamdulillah.....masa scan baby saya sihat walafiat....doktor kata kedudukan uri pun okey...hihi.My husband kata xpelah xtau jantina lagi....baby malu nk tunjuk la tu..=p. Xsabar nk tunggu scan untuk 6 months plak!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

2 fairy's love and kisses:

Mia-Ina said...

suke baca story awak....dah lama menanti ur entry

CINDELLYNA said...

thanks mia-ina!!!=).sorry lah coz sy bukan pandai sgt berblogging2 nih...hihii.tp continue reading my entry kalau kamu suka ye!=)