CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, December 9, 2010

Weight gained during pregnancy =)

Gambar from mr google =)

Salam all....!(^_^)

ALHAMDULILLAH........semalam 8 December 2010, sy pergi buat pregnancy check-up @ 26 weeks kat klinik kesihatan Putrajaya!!Baby saya sihat!(suke sangat bila dengar degup jantung my baby...=D)

&

saya pun berat badan naik secara normal!!=). Before this kene warning banyak kali dah dengan nurse sebab berat badan naik secara extreme...hehehe. So, semalam kira last warning yg doktor kasik....kalau tak kene minum air gula! Surprisingly, berat saya normal so saya tak yah minum air gula!Yeay~~~~!=p


Starting weight: 64.9 kg (8 weeks)

66.3 kg (15 weeks)

68.3 kg (20 weeks) - 1st warning

69.5 kg (22 weeks) - 2nd warning

*
*
*

73 kg (24 weeks) - 3rd warning sbb gained 3.5 kgs from previous =p

*
*
*

73.7 kg (26 weeks)

Alhamdulillah....dah normal balik.=)

Untuk pengetahuan semua, before this saya makan sangatlah mengikut nafsu dan bukannya mengikut keperluan body.=p. Yela....i'm a hungry pregnant lady...Lagi2 yg masa berat naik 3.5 kgs tu...actually tu sebab makan banyak sngt bila balik kampung untuk raya AidilAdha di Kelantan!hahahaha

Luckily my husband sangatlah mengambil berat pasal pemakanan sy time pregnant nih....kalau makan makanan yang xsihat macam fast food tu.. (i'm a big fan of McDonalds!=D) confirmlah my husband akan bising2...tapi kalau makan sekali-sekala je takpe....hehehe...& of course tiap2 hari dia akan ingatkan saya supaya minum susu supaya baby membesar dengan kuat dan sihat!!=)

"Thank you very much my dearest husband for taking care of me and our baby...=)"

So, to all the lovely pregnant ladies out there, watch out for your sugar intake ye... orang yg pregnant mcam kita nih berisiko nk dapat penyakit kencing manis which will effect our baby...so, jum kita mengamalkan pemakanan yg sihat!=)


p/s: Sekarang ni kesedaran untuk ambil makanan yg sihat makin bertambah!saya suke makan sayur & buah-buahan skrng...Alhamdulillah....no more craving yg pelik2 cuma sy masih suka makanan yg manis2!hehehe =p.

♥Love,♥
Cindellyna

6 fairy's love and kisses:

E*eiN said...

suke manis2??
baby girl kot...

.:Mrs. Engineer:. said...

smlm pn sy g check up kt KK presint 9 gk...kne minum air gula...he3

Princess Cindellyna said...

Mrs Engineer: Baru baca yr entry!!patut la...i thought i saw u kat KK Presint 9 tp xbleh nk cam sbb xpenah jumpa face 2 face kan..hihi...

xpe la, ken minum air gula tu untuk make sure baby sihat!Moga moommy to be sihat & baby sume sihat je okeh!=)Amin...

Princess Cindellyna said...

E*eiN: Wahh!!!yeke kalau suka makanan manis baby girl???hehhee...we'll see...=).Minggu depan scan 4D.Nanti i post gmbar baby kat sni ye!InsyaAllah...=)

modusoperandi111209 said...

same ar.. saye pon suke manis2 skang nih =)

Princess Cindellyna said...

modusoperandi111209:dear..i dah add u dalam list!rupanya2 xde lagi yr list dalam my bloglist....hihihi.

u pun maybe dapat baby girl la kot!hehehe.