CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, October 14, 2010

To the one I ♥ the most.....=)

Dedicated to you my dearest husband...=)

Salam all!!(^_^)

Wah....makin ramai orang yg ada blog sekarang ye!!!smpai kdg2 xsempat nk baca updates bloggers coz ramai sangat in my list..hihi...sorry kepada sesiapa yg in my list tp i tak pernah drop comment...sumimasen..bukan disengajakan...cuma sy jenis yg silent reader je...kalau ada mood baru la nk komen2...otherwise x le kan!hahaha.=p. tp i do read yr blog tau!=)

"N-way, pliz...do continue to read my blog if you love it!okeh!!=)I also appreciate if kamu2 semua yg comey lotey, cun-melecun ini tinggalkan link di shoutbox saya supaya nanti bleh kita say hi-hi again.=p"

Saya sebenarnye xde point pun nk tulis dalam entry nih...but suddenly I miss my husband sooo much! walauupun jumpe je tiap2 hari...hihihi =p.ngada2 kan?

Actually my husband kerja xjauh sgt pun....kat PERODUA, Rawang as R&D engineer...but well, he travels around 160 km pergi balik everyday which is quite far for him!kesian...yela, dia kate dia xsanggup tinggalkan sy keseorangan di rumah di Putrajaya sebab sy tgh pregnant!!masa mula2 kitaorg kawin, dia kate nk tumpang tinggal di rumah kawan kat Rawang jugak so xpyh ulang-alik.....tp dia kata dia nk jaga saya sebab sy pregnant, so xjadilah menumpang, ulang-alik lah sepanjang hari pergi kerja.

Sampai last Tuesday night (5/10/10), he was involved in an accident dkt2 Rawang sbb penat sangat..sy dapat tau bila my husband sms me:

"Aja....saya accident..tp jangan risau k"

Apa lagi, terus lah xkeruan diriku ini....i kept on calling him for few times tp xberjawab...pastu my husband sms lagi:

"Biar saya settle dlu. Nanti saya fikir nk balik cmne...jangan risau. Bateri hp nak habis ni..."

Ok fine, then dapat call, bila sembang2 tu dia kate lah dia ngntuk sebab penat sgt drive & xsedar ada kereta kat depan....luckily dia xbawa laju sgt n kereta pun kemek xde la kene sampai cermin depan...dan di sebabkan dia yang langgar orang dari belakang, terpaksalah byr RM300 saman....

sy yg dengar berita nih mmg xsng duduk la..tp nk kate sedih xde sangat lagi sebab dia kate dia ok...sy just risau..& saya berdoa semoga semuanya selamat. Then after settle2 report polis & so on, our friend yg keje kat PERODUA jugak tlg hantarkan my husband balik ke Putrajaya.

Dekat2 pukul 11 mlam gitu my husband baru sampai rumah...mula2 sy control lagi emosi...bila je tgk dia terjalan terhencot-hencot masuk rumah....terus air mataku ini laju je tanpa segan -silu mengalir keluar....sy terus peluk my husband kuat-kuat & terus menangis teresak-esak kat bahu dia.. ='(

Sedih la...walaupun injured sikit je...malam tu sy mmg xdapat tido..peluk je my husband sambil nangis2 sepanjang malam coz I don't want him to be injured again...sy xleh gmbarkan feeling dia cmne time tu...coz mmg nangis sampai xckup nafas..sampai my husband cakap:

"Dah, dah..jangan nangis lagi...kasihan baby sedih sekali, saya ok je.kaki je sakit sikit..."

So, the next day, i pun amek emergency leave nk teman my husband buat check-up di klinik...Alhamdulillah doktor kate xde internal bleeding, just few soft tissues terkoyak..itu je...InsyaAllah akan sembuh cepat. Fuhh...lega betul bila doktor bagitau cmtu..so my husband dapat la mc..

Khamis malam plak my husband ada badminton tournament kat Rawang. Dengan kaki2 yang sakit pun gigih la jugak my husband nk pergi main....katanye ok je sebab dia kenal body dia camne..balik2 kerja je i terus teman my husband pergi sna for Perodua tournament. Dalam sakit2 kaki tuh bleh plak menang main badminton..hihihi =p.But I know, he loves BADMINTON more than anyone else! So, I bagi jela dia main asal xinjured lagi sudah...ckp jangan main pun bukannye my husband dengar...huhu

Alhamdulillah..so far kaki dia dah bertambah elok..2-3 hari dah okey.=).sekarang dah start main badminton lagi..huhu. Tapi sekarang pun ok lah, dah ber "car pool" dengan his friend yg kebetulan tinggal kat Putrajaya juga..so selang-sehari baru drive..tp my husband's car belum siap baiki lagi..still kat bengkel kat rawang..so, selang sehari sekarang saya naik bas pergi kerja coz my husband guna my car..=).xkisahlah, lagipun my office dekat je.hihi.

"Aja ok ke naik bas nih...hati-hati tau...-pesan my husband"

So, sy okey je.perut je membuncit dengan jayanya sekarang..hihi. 29 October nih ada dating scan dengan doktor untuk confirmkan tarikh due date (that's why dia panggil dating scan..=). My husband last 2 weeks dah mintak cuti nk teman sy pergi klinik nanti...hehe...how sweet..=) dia plak yang terlebih excited...=p

p/s: Pagi before my husband accident, saya tgh bad mood. So saya tak cium2 dia macam sy buat tiap2 hari sebelum dia pergi kerja (this is my first time sy xpeluk+cium dia). So, salam cium tangan je...my husband seperti selalu akan peluk & cium saya sebelum pergi kerja...

maybe sebab itulah dia accident?mungkin kerana Allah nk mengingatkan saya betapa saya patut menyayangi+menghargai+menghormati suami saya?so.....kawan-kawan, jgn lupa peluk cium suami anda masing2 sebelum pergi kerja ye...Semoga Allah SWT melindungi kita semua...amin.=)

♥Love,♥
Cindellyna

12 fairy's love and kisses:

Mia-Ina said...

mia rajin singgah sini senyap2x baca ..tp x tinggalkan jejak..sori ye cindellyna..

terharu & sayu baca kisah awk ni...+ haru ble kenangkan sy bkl berjauhan dgn suami slps kawin nanti....pepun, bersyukur sbb awk ada suami yg begitu baik & so loving

CINDELLYNA said...

thanks mia-ina...rasanya i dah add u dalam my list..hihi.i'll check again.

xpe2...nanti kita say hi-hi to each other ek!=).

mizaCHOO said...

suka baca akak nyer blog..

CINDELLYNA said...

Owh..u r soo sweet...thanks mizaCHOO...=).

Lain kali bleh visit lagi okeh.=)

Adding u in my list too!

nurarinab said...

Oh sangat kasihan..xpe,as long as die brtmbh baik oklah kan. cian ulang alik jauh. Insyallah akan dipermudahkan nanti urusan rumahtangga :)

CINDELLYNA said...

nurarinab: InsyaAllah...thanks for the wish!=)

my husband pun tgh2 cari kerja baru ni..dlu2 masa mula2 mintak kerja dia ada dapat Sime Darby Engineering (Johor Bharu), Ranhill, Shell etc...which is quite bagus for dia punya career.

tp dia refuse nk kerja yg dia dapat before this sebab xnak berjauhan dengan saya. (which is dia punya girlfren time tu)hihi.

last choice Perodua sebab senang kawan ramai kat situ..huhu

n-way, take care of yrself okey mommy-to-be!=)

syu ErisYa said...

farah....rindu my husband jugak! huhuhuhu...lambatnye die balik...dah la syu pun xberapa sihat akhir2 nie...makan je muntah..makan je muntah.sian baby.huhu....mcm nie la cabaran perkahwinan jarak jauh. lucky u have ur husband always with u...so, jgn manyak2 merajuk tau!

CINDELLYNA said...

hihi...xpe syu...banyak2 bersabar ye.ada hikmah disebaliknya..moga husband syu dapat tukar ke semenanjung dekat dengan syu secepat mungkin okeh!

take care mommy to be!=)

Enterpreneur said...

Thanks...you know...I love you and the baby more than I love myself forever and ever...

~ thalhazlin ~ said...

... terharu baca entry ni..
&.. how i wish untuk peluk, cium tangan suami sebelum pergi kerja. tapi, suami di jb & i'm here at concrete jungle putrajaya :(
hopefully. InshaAllah we will be together soon.

CINDELLYNA said...

sabar ye hazlin...sy doakan moga2 yr husband dapat tukar cepat2 ke office sekitar2 nih...=). wish u both happiness always!=)

Puteri Cinderella said...

tharunyeee...........sy suka baa blog awak....