CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Friday, November 11, 2011

Gembira di hari 111111 & kisah hari Raya!=)

my little princess kat playground..=)

Assalamualaikum sume!(^_^).

It's
Friday & its 11 November 2011!!!(111111). Alhamdulillah.... what a beautiful date =)

“Ketika Allah menciptakan akal, Ia berfirman kepadanya:
“Kemarilah!”

Ia pun menghadap. Ia berfirman kembali:
“Mundurlah!” Ia pun mundur.

Kemudian Ia berfirman:
“Demi kemuliaan dan keagungan-Ku, Aku tidak

pernah menciptakan makhluk yang lebih Kucintai darimu, dan Aku tidak makan menyempurnakanmu kecuali bagi orang yang Kucintai. Semua perintah,
larangan, siksa dan pahala-Ku tertuju kepadamu”.
“Sesungguhnya Allah akan menghisab hamba-hamba-Nya pada hari kiamat sesuai dengan kadar akal yang telah dianugerahkan kepada mereka di dunia.”

-tazkirah Jumaat-

Dan lagi 2 hari saya akan genap berumur 26 tahun!!!!how time flies!huhu.. rasa cam baru sweet 21 gitu. =p. hehe... Amani skrg pun dah pandai merangkak dengan laju & berdiri!!!!
Amani at almost 9 months..=)
Actually hari ni saya cuti lagi, I am supposed to have only 1 day for cuti HARI RAYA AIDILADHA tapi sy extend cuti jadi seminggu!!papa Amani cuti seminggu so sy pun mintak cuti sminggu gak...weeeee~~~!best duk rehat2 kat rumah, bermanja2 dengan Amani... hehe .

Kisah raya?? Hari Sbtu saya balik ke rumah FIL tapi tak lalu ikut hihgway plus coz sgt jem! ikut laluan Tg. Malim... otw tu tiba2 my husband berhentikan kete kat 1 kedai ni. rupa2nya terjumpa kedai pau paling famous kat tg. malim tu!selalu je dengar orang bercerita ttg kedai ni tpi kali nih bru singgah..
Ini lah kedai pau tu..=)
Ramai gak orang kat kedai ni... pau dia agak sedap la.. tp since saya ada dah my fav pau iaitu pau Ahmad! (boleh didapati di RnR Tapah) so,bagi sy ok jela rasa pau kat sni.. hehe. yg kami beli adalah pau kacang merah, ayam dan kaya. Kami tak guna highway so dalam 4 jam bru smpi Bota, Perak.(supposedly dalam 3 jam dah smpai..)

Then, raya pertama (Ahad) mcam biasa g jalan2 rumah opah & rumah tok di Beruas. Since FIL tak buat korban this yer, kami just jalan2 rumah saudara-mara je. Hari Isnin plak balik Kelantan... hari Rabu plak bertolak ke Putrajaya. kami bertolak from Tanah Merah pukul 10 pagi n sampai kul 8 malam kat Putrajaya.. Amani siap bangun tido bangun tido dalam 5 kali kot dalam kete tp tak sampai2 jugak since our journey took about 10 hours.huhu.
Kat rumah Tok tgk sepupu my husband @ pakcik Amani bru umur 3 bulan.hehe
So, hari nih duk rumah je menyiapkan apa2 yg perlu, kemas rumah,& yang penting menyiapkan my new blog!!!=). InsyaAllah sempena b-day sy nanti sy akan launchkan untuk tatapan ramai.. cheeewah=p.

Nanti saya upload video Amani berdiri dengan jayanya k!ada dalam hp papa dia...& nantikan my new blog INSYAALLAH Monday ni open to public..hehe..=).

p/s: Harinih jum kuar berjalan2!hehe

♥Love,♥
Cindellyna

4 fairy's love and kisses:

♥ Elin ♥ said...

seronoknya amani dh pandai merangkak!

sarah amani belum merangkak lagi...tp step dah ader..mcm takut2 jer..

seronok kan..nnti dh pandai berjln blh bawa g shoping kan hhhahahhaa..kasik momma berlari sikit..;p

Leonora Halim said...

wambut amani pacak2... best!!! rambut armand cam justin bieber.. menchikkk.. kelepet je atas dahi tuh... ahahhhaha....

Princess Cindellyna said...

elin: hehe. tak lama lagi sarah dah bleh merangkak la tu.!!!dah pandai nanti penat nk mengutip tau =p

Princess Cindellyna said...

leO: tulah!!rambut asek terpacak je!kene sllu bubuh minyak bagi nampk bby girl sikit. sllu org ingat bby boy je sebab rambut pacak2.hehe