CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, November 30, 2011

Kisah cuti panjang & Amani demam..

1st time Amani tido meniarap cmni.. myb sebab tak selesa selsema + demam.

Assalamualaikum sume!(^_^).

Sihat ke after a long weekend? hee..... sy cuti 5 days!! (starting from Thursday - Monday). mmg a longggg weeekend....

Sebabnya Amani demam malam Rabu tu.... so saya dapat MC lah. sebelum nih tak tau plak bila anak demam, maknya dapat MC.. hehe.=p.

Mula2 tu rasa badan Amani panas skit2 je, so pakai je ubat demam yg dah ada.. pastu makin teruk.. then bila me & my husband bawak g jumpa doktor, mmg panas badan dia!almost 40 degree!Alhamdulillah, nasib baik tak kene admit masuk ward. Doktor
just bagi ubat demam, ubat batuk, antibiotik + ubat selsema..

Dah 2 minggu dah Amani selsema cuma minggu lepas je batuk + demam. Alhamdu
llillah, skrg Amani dah makin elok. dh tak demam cuma batuk + selsema tu ada lagi skit. =)

Dah bleh duduk kat highchair! yay!

Hari Ahad lepas lak g wedding kawan husband kat Seremban... otw balik tu something happened!!!Amani tgh syok main2 dengan handphone tiba2 dia tertelan sikit plastik kat keypad handphone tu!aduhhhh.... kelam-kabut gak me & my husband nk bawak g jumpa doktor.. then I called my sister tanya ok tak.... sebab takde choking sume.. my sister kata tunggu jela smpai dia kuar nanti Amani pooo poo..


Since kalau bawak jumpa doktor pun dia takleh nk scan.. isk2. kesian anak mama.... mama tak sedar gigi Amani kuat sangat smpai boleh tercabut skit keypad tu!

Ha... dah uploadgambar hp yg Amani makan. huhu. hopefully cepat2 la benda
tu keluar..

kesan gigitan gigi Amani + dah masuk dalam perut dahh (X_X). skrg tgh tunggu dia poo poo kuarkan bnda ni

p/s: I called my mom tnya pasal ok Amani ni, dia kata tunggu sampai Amani poo poo je sebab dlu time sy kecik2 sy tertelan coin jugak... last2 kuar ikut poo poo.. tgh menunggu dengan sabar nih!

♥Love,♥
Cindellyna

15 fairy's love and kisses:

Anah said...

wahhh kuatnya gigi amani, macam yang iklan colgate tu..hehe..InsyaAllah nnti keluar la tu nnti

Princess Cindellyna said...

itulah anah... tak sangka smapi boleh pecah keypad tu dia gigit.. huhu. harap2 kuar la cepat bnda tu..

a Y u said...

dapat ubat selsema ye..? mia pernah selsema teruk,bwk gi klinik,doc suh tggu baik sendiri coz die ckp,baby under 2y mmg takde ubat selsema or batuk..just ade ubat demam..

Cindellyna Aja said...

oo.. untuk baby selsema tu doktor bagi centrizine...taj tau plak..huhu.

Kemn Azmaili said...

get well soon my gilrfren.. =D

Leonora Halim said...

uik! sedap ya keypad tuh.. ekekkek...

Princess Cindellyna said...

tengkiu boyfriend!hehe

Princess Cindellyna said...

leo: tgk gambar tu.. besar gak dia telan.. isk2

♥ Elin ♥ said...

ya allah...mcm mana blh telan tuh,,

rasa coklat kot..tuh sedap jer masuk dlm perut eh..

Princess Cindellyna said...

amani suka gigit2 bnda.. tgk2 dah hilang. tak sangka lak bleh tertelan.huhu.

Azwana Shamsudin said...

farah, kuat sgt gigi amani tu!! hi tot sikit jer.. upanya besar. hope cepat keluar.

fiza said...

Kuat betul gigi Amani, sampai pecah keypad tue...InsyaAllah takde apa2..:)

ReYNa said...

huhu..dasat btul boleh pecah keypad tu ek.nmpknya mommy amani kena buy smartphone yg touch2 tu la.hihi

ReYNa said...

huhu..dasat btul boleh pecah keypad tu ek.nmpknya mommy amani kena buy smartphone yg touch2 tu la.hihi

Mrs.Qarlista said...

hala..haa..dasatnye amani! hehe. so macammane kesudahannye..die kuarkan thru poopoo tak? delisha skrg pun dah start kutip2, gigit2..risau betul dibuatnye bile die buat hal sendiri..senyap2 ade je tengah telek2 benda kat tgn..huhu..