CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, May 18, 2011

My baby Amani is 3 months old!=)

Amani Sofea @ 3 months old: 5.2 kg

Salam all!!! (^_^).

Nampak tak ticker kat sebelah tu..?? hehe.. Amani dah officially 3 months old today!!

Alhamdulillah!!!

Syukur Amani membesar dgn kuat & sihat =)

For those yg ingat, sy lahirkan Amani pada 18 February 2011 when I was at 37 weeks pregnant & secara induce coz dia kecik, (she was only 2.2 kg!) tapi skrg dengan jayanya Amani dah 5.2 kg!!!hehe.

Waktu baru lahir.. 2.2 kg..owh indahnya pengalaman itu..huhu.

Amani @ 1 month old : 3.5 kg

Amani @ 2 months old : 4.5 kg

Walaupun still kecik baru umur 3 bulan, sy noticed yg dia dah suke tgk cite katun!yg paling best bila pasal BabyTV, channel 618... bila ltk je Amani kat dpn tv, die senyap je tgk katun2 tu.. heehe.

Syok tgk cite cartoon.. hehe

Other perkembangan @ 3 months:

1. Amani dah pndai senyum2 dengan mama & papa dia!(She recognizes us!!=))
2. Dah pandai hisap jari kalau lapar! huhu.
3. Sy sllu tunjuk toy kat Amani & mata dia dengan lajunya ikut kemana toy tu gerak!
4. Dah pandai merajuk kalau lmbt bgi susu... huhu
5. Dh pandai bunyik macam2... kalau nk susu bunyi lain, nk tido bunyi lain.. huhu.
6. Baby language has improved!! =). Kalau papa dia pegang, bukan main riuh borak dengan papanya.. huhu.
7. Skrg nih suka angkat2 kepala... nk meniarap la tu jap lagi.. hehe.

Antara yg still xberubah:

1. Still merengek2 kalau nk tido, kene hayun dlu then menyorok bawah ketiak mama dia baru bleh tido! huuhu..(dah cam sgt dah..)
2. Still kene mandi air suam2, tp kalau basuh poo poo dia sy guna air sejuk je, mulalah dia berbunyi2.. hehe.=p
3. Tak leh letak lama2 atas tilam coz Amani xsuke baring!kene pegang duduk baru dia ok!Pastu kaki suka letak tegak nk berdiri!..hehehe

Hari Isnin lepas plak dah g cucuk 3 bulan kat KK Putrajaya... Alhamdulillah Amani xdemam pun lepas kene cucuk... =)

Minggu depan sy dah masuk keje.. Amani kne tinggal jap dengan my sister sambil2 nk tunggu Tok Ma dia dtg jaga since cuti sekolah... pastu sy myb hntar Amani balik ke Kelantan jap coz sy kene pergi kursus from 18 - 24 June.. hrm.. sure rindu sgt kat Amani nanti.. tp nk bt camne.. kalau tinggal Amani kat sni nanti papa dia susah nk jaga..sebab pagi2 pukul 6.15 dah kene gerak g kerja. Tak kan nk hntar Amani ke bbsitter kul 6 pagi?

N-way, moga2 perjalanan sy membesarkan Amani dipermudahkan Allah.. amin.. =)

p/s: Sedar tak sedar dah nk hampir setahun sy berkahwin.. & skrg we have our cute little princess with us.. Thank you Allah...

♥Love,♥
Cindellyna

21 fairy's love and kisses:

amani.. said...

akak..she was born on the same date with me 18.05..cme bulan je tak sme..hehehe...kalau tak bole smbut besday sme2..
qis doakn smge amani membesar mnjadi seorang insan yg yang berguna,bijak,menghormati org tua serta menyayangi stiap insan yg berada di sekelilingnya...amin..

Anah said...

baby2 skrg sgt pandai tgk tv kn...cam paham je..hehehe

Mrs.aisheiteru said...

sure rindu! cian amani kna tinggal. sy pun kursus jgak next week. nasib baik kat intan KL je. take care amani! cepatlah memebesar dgn jayanya!

Princess Cindellyna said...

auntie Amani: laa... yeke!!!nama dah la same!hehe. hope someday bleh jumpa!. terima kasih for the doa!=)

Princess Cindellyna said...

anah: yup... perkembangan baby... it was amazing!

Princess Cindellyna said...

mrs aisheteru: InsyaALLAH!=)

choclairissa @ intan said...

happy 3months old amani~mama amani..tolong doakan saye pregnant pulak k..boleh dapat baby cute cam amani :)

Princess Cindellyna said...

choclarissa @ intan: InsyaAllah.. moga2 dipermudahkan olehNya k!=)

Girls Like Me said...

cantiknyeeee amani :)

nurarinab said...

she's so cute!! :)

Mrs.Qarlista said...

best kan tengok perkembangan baby..hehe..bleh tengok each and every single thing..:)

dialicious said...

comelnye amani..perangai sama je mcm nayli..hehe..cuma nayli suka baring kt bwh and agkt kaki n tgn dia x henti2.kalau dukung mmg betol suka berdiri kan?cuma kalau org x kenal xle dukung nayli lama sket sure nangis tgk2 i..geram je.huhu.u dh try main one,two three n angkt tinggi sket?dorg suke rupanya.hehe..u keje apa cuti 3mths?bestnye

Mrs Shareeda said...

zaim also getting 3 months old this 23rd feb. sama mcm amani, zaimpun suka tgk babytv. U pun amik 3 months cuti ek. hehe.. me too.. tapi mcm tak cukup je kan.. best sgt gugu gaga ngan baby kan.. kiss to amani yg shomell...

Princess Cindellyna said...

Diah: I keje gomen.. dapat 3 months cuti.. hehe =p

mrs shareeda: yela.. 3 bulan xckup.. rasa nk duk dengan baby je malas p keje!hhuhu. Amani pun kirim kiss balik kat auntie shareeda!=p

aTy _faRed~ said...

alolololo...tomey nyer...geram..!!!rase nak geget2 jer pipi die yang gebu tu..[suke2 ati jer kan..:p]

Princess Cindellyna said...

aty: hehee.. tu la.. Amani tembamm bamm =p

.:Mrs. Engineer:. said...

happy 3 month old amani.aleesya pn nk msk 3bulan selasa ni :)

fawwaznuha said...

wah..dh 3bln pon amani..comelnye.baby saya damia besar tp ibunye kecik je heee..20 hari dh 4kg..

^effa^ said...

owh.. cute nye amani.. bulat matanya.. tak sabar tunggu baby effa keluar. ngee ;)

Princess Cindellyna said...

mrs engineer: happy 3 months old jugk aleesya!

Princess Cindellyna said...

fawwaznuha:3 buln nti besar la tu!!hihihi

effa:moga2 effa selamat sumenye k!