CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Sunday, May 15, 2011

Amani's first outing to Alamanda!!! ♥

Seronok jalan2 ye sayang.. smpai boolat mata2 tgk orang.. hehe..

Salam all (^_^)!

How's weekend? hehe. Since weekdays xsmpt nk bawak Amani jalan ke mana2 (papa dia keje!), so smlam, Sabtu, kami g jalan2 tmpt yg dkt dengan rumah dlu.. iaitu Alamanda... =p.

Dekat dengan rumah, 10 min je drive, senang nk balik rumah kalau ada ape2.. huhuu. Yela, Amani still kecik lagi so takut dia nangis plak kat tgh2 ramai manusia tu.. so Amani's first outing to Alamanda smlm pun sbb saje nk test dia ok tak kat tgh orang ramai2...=)

Masa jalan2 pun letak Amani atas stroller kejap2 je sbb dia cam xsuke sgt duk dalam tu.. huhu. Tp nmpk le dia suka tgk2 orang2 sekeliling! (pengalaman baru tu).=p. Jalan2 singgah dlu makan icecream seperti di bawah.. =). Semangkuk icecream nih berharga dekat RM20 k.. mahal betul.. tp xde la sesedap icecream BaskinRobbins pun.. huhu. nih saje2 je nk try coz kiosk icecream nih baru je bukak. =p

Amani with papa & mama... =)

Pastu jalan2 lagi ke Carrefour, stop beli barang2 rumah & mmg pengalaman menarik for me since 1st time shopping smbil bawak anak!!=p.

Pastu sempat gak menyinggah makan di Pizza Hut & mendapatkan Amani kipas for her stroller kat ToysRUs! Ingatkan nk carik playGym gak... tp bila tnya orang kat situ dia pun xtau playgym tu apa.. nmpk sgt baru keje.. huhu. Tapi, mama Amani smpt jugak jadi member kat ToyRUs since nanti2 kene beli mainan lagi untuk Amani! haha =p

Membership card... =)

First gadget for her stroller!

So far, Alhamdulillah, Amani ok je jalan2. xde nangis meraung2.. nangis pun sbb nk susu n nak tido.. tp kesian dia.. w/pun kami pergi kejap je ke Alamanda (12 - 4pm). Amani tido kejap2 je,.. tido bila ltk atas bahu je. Bila letak dalam stroller, dia jaga balik. Mayb sebab bising sgt kot.. dia xleh tido..

Balik2 rumah je terus la lena tido.. =)

Amani tido bersama MOO MOO nya.. =p.

Malam smlm plak bawak Amani tgk papa dia main badminton.. mmg penat la dia seharian jalan2.. huhu. malam smlm lena je tido... sllunya Amani akan bangun time Subuh & tido balik pukul 8 pg.. pagi td bngun time Subuh minum susu je.. pastu tido balik smpai pukul 9 pagi.. pukul 10 baru tido balik & bgn kul 12.30 td..hehe.

Minggu depan saya masuk keje... ada sminggu lagi la nk bermanja2 dengan Amani.. huhu.. Hari nih duk rumah je xjalan2.. =p

p/s: Malas nk masuk keje k!!

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

amani.. said...

wah..wah..syoknye amani g jln2 ye..
okla kak amani jnis tak meragam senang nk bw g mn2 lpas ni

Princess Cindellyna said...

hehhe...meragam gak.. tp senang nk pujuk!=p

mommie yuyu said...

sonot la amani boleh g jalan2..pengalaman baru la tu, tgk org ramai2, bangunan warna warni..best kan jalan2 bwk anak..x sbrnye yuyu nak merasa..amani makin comel la..geram tgk

Princess Cindellyna said...

yuyu: hehe.. sabar ye. xlama dah tu =p.

p/s: Amani mmg makin montel + comel!haha =p

Siti NurJ3nab said...

nur sarah amani pun dah berjalan sakan selepas 44hari selepas dilahirkan hahahha...mama nyer yg kemaruk nak kua jln2 kan..huhuh..

apa pun ank awk comel lah.. ;)
sy dh jd followr anda..
;))

Princess Cindellyna said...

thanks siti!=)

didil said...

comelnye amani!putih gebu..eh mane awak beli bantal moo moo die tuh ek? comel la..rase mcm nk beli kn medina 1.hehe

Princess Cindellyna said...

didil: bantal moo moo tu Amani dapat hadiah..hehe

tapi kalau nk beli ada je kat pasaraya macam Parkson. Brand KIKO =)