CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, April 18, 2011

Pengalaman 1st time tinggalkan Amani....

Amani menghantar mamanya ke KB airport... =)

Salam all!(^_^).

Tahniah ye kepada ibu2 bulan April nih... sory xsempat nk wish sorang2 coz dh lama xonline blog ni..huhu.

Actually last week sy berada di Putrajaya for a while starting from Friday - Wed (8 - 13 April) coz ada appointment dengan doktor Hamidah on 12 April di Hospital Putrajaya.. sambil2 tu, sy balik Putrajaya untuk settlekan brang2 Amani yg xbeli lagi... stroller, baby cot.. etc..

Sy datang Putrajaya by flight on Thursday night.. my princess, Amani Sofea with tok ma, tok abah & her auntie aniem ada sekali untuk hantar me & my sister ke airport.. seperti biasa lah. my sister almost every month mesti datang untuk bershopping-shopinggan...hehe=p

Amani's first outing after confinement... =)

So, Jumaat tu pergi jalan2 Sogo & sempat jugak singgah Jackel carik baju raya. my sister teruja gile bila pergi Sogo + Jackel shopping sebab byk sale! hahaha. so dia shopping bagai nk rak!! dekat ribu gak le habis... huhu.

"Aja, lain kali kak datang KL bawak datang g Sogo ye!!!"

ye ye.parking kat Sogo saje dah berbelas2 ringgit. hmmphhh.

Sabtu plak g jalan2 Alamanda je sebab dah penat sgt jalan2 on Friday sambil2 shopping barang2 Amani.. =). My FIL pun ada datang on that Saturday evening with 2 other cars nk tumpang tido kat rumah Putrajaya sebab hari Ahad ada kenduri. tapi sy tak ikut lah coz dah janji dengan my cuzin yang baru bukak klinik sendiri di shah Alam nk tgk klinik dia..

Ahad plak sempat la menyinggah di rumah my cuzin sambil2 tgk klinik dia di Seksyen 27, shah alam..ptg plak sempat menyinggah IKEA cari baby cot untuk amani... tapi xbeli lagi la. hehe.

Selasa plak bila jumpa Doktor Hamidah, kene seluk lagi sebab nk check luka jahitan.aduh! tapi Alhamdulillah dia cakap luka jahit dah sembuh dengan cantiknye...=p. pastu dia kata:

"Hari ni kita buat Pap Smear jugak ye... lepas bersalin at least sekali kene buat.."

ALAMAK..... orang kata buat pap smear nih sakit.. tp doktor Hamidah kata beranak lagi sakit.. hahaha. mmg pun. =p. buat.. doktor Hamidah dah siap masukkan alat test kat bawah tu... benda tu macam plastik tpi besar gila.... so sakit la jugak... hahaa.tapi disebabkan saya still ada darah skit2 so pap smear pun xjadi nk nk dibuat... so dia schedulekan bulan 7 nanti baru buat.phewww...nasib baik. huhu. =p

Amani plak kene tinggalkan buat sementara waktu (5 hari) kat Kelantan dengan tok ma & tok abah .. at first sy rasa ok je tinggal dia for a while. rindu tu mmg rindu sannngatttt coz kita yg jaga dia tiap2 hari.. & surprisingly i cry every nite bila kat Putrajaya bila tgk gambar2 Amani..=(

Amani dengan tok ma nya... =)

Pastu sy sedih gak tak sempat nk buat stok susu ibu untuk Amani coz sllu yg ada cukup2 je untuk dia.. xde lebih dari susu saya untuk buat stok.. sempat bekalkan sebotol susu sy je untuk Amani so dia terpaksa la minum susu tepung for a while...

Sy selalu call rumah untuk tanya camne keadaan Amani.. ada sekali tu bila call dgr suara Amani menangis plak.. pastu sy pun menangis gak... huhu. kalau xdgr suara dia takpe..hrmm...

Amani with her pink MAM bottle & her mom's milk... =)

org kata rindu kat anak xsama mcm rindu kat husband.. yes, i admit that is true. rindu kat husband bleh lagi tahan nangis... tp bila rindu kat anak... mmg xleh tahan nk nangis. sampai teresak-esak sy nangis.. huhu

just b4 i went to bed, sy selalu tgk video Amani yg my husband captured kat BB dia.. kalau tak tgk xde la sy nangis..bila tgk je Amani terus nangis.. huhu. pelik kan? but itulah kasih seorang ibu.... =). my husband plak siap kata:

"Haa..mcm tu la saya rindu kat Amani bila sy sorang2 kat Putrajaya nih. sebab tu sy sanggup balik almost every week nak jumpa Amani & awak.."

My princess almost 2 months... =)

Now, sy kat Kelantan lagi ni... tinggallah my husband sorang2 lagi kat Putrajaya.. hehe. wekend lepas pun dia ada balik kelantan nk tgk Amani.. tp xpe lah.. sy akan bawak Amani balik Putrajaya cuti 1 May nanti InsyaAllah...=). tok ma, tok abah & auntie2 nya akan ikut sekali untuk hantar Amani ke Putrajaya..

Soon, i will start taking care of Amani by myself!kat kampung senang ramai orang bergilir2 nak jaga.. huhu. lagi sebulan gak saya akan start keje balik..malas betul!! !tapi mudah-mudahan xkene tukar department!kalau kene tukar pun biar la dapat department yang senang2.. xde la balik lambat2 sangat.. kesian kat Amani nanti..

Sy xcari lagi pengasuh Amani, sekarng nih tgh ajak my cuzin dtg untuk jaga Amani for a while. risau gak nk tinggalkan kat nursery.. hopefully my cuzin sudi ikut datang Putrajaya untuk jaga Amani. at least until Amani besar skit..mudah-mudahan senang la nk jaga Amani kat Putrajaya nanti.. amin..

p/s: Hari ni Amani kene g klinik cucuk untuk 2 bulan.... kalau ada gmbar nanti sy upload ye.. hehe =p

5 fairy's love and kisses:

mommie yuyu said...

kejap je amani dh 2 bulan kan?mama pun dh habis pantang 44 hari.share la cerita berpantang plak

Princess Cindellyna said...

yup Alhamdulillah...Amani dah 2 bulan.mmg kejap je =)


hehe...okehs...insyaAllah nanti sy share cite berpantang lak.. =)

MrS JaJa said...

Salam perkenalan...baby u comel..suka...

jom jenguk.. =)

Princess Cindellyna said...

THANKS JAJA...=)

kita jenguk jugak blog awak...=)

Siti NurJ3nab said...

seronok tgk amni dgn bottle pinky tuh...nak kemana pun senang..sarah stil reject dgn punting getah.. ;(