CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, April 19, 2011

Our new ride ♥.... =)

Selingan gmbr Amani yg makin tembam... =)

Salam Selasa sume!!(^_^)

Sihat ke?kepada yg tgh kerja kat opis tu keje elok2 ye..!kepada yg duk rumah kat saya nih sure cambest sebab keje jaga baby je!hehehe. best kan dapat manja2 dengan anak ni...=p. tpi sebulan lagi sy akan masuk keje!sgt malas ok!!!

Amani tgh tido nih lps mandikan dia kejap tdi.. Alhamdulillah, mama dia dah pandai mandikan Amani!!!

hehe.=p.so mama dia sempat la online blog nk update skit2 ni.

Remember in my previous entry sy ada ckp i will be getting a baby, a new house & a new ride?=) Alhamdulillah, sy dah selamat melahirkan Amani pada 18 February & berpindah ke rumah baru 2 weeks before Amani lahir.. (cuti Chinese New Year).

So, kali ni nk introduce our new ride... khas sempena kelahiran Amani...=)

Papa Amani mebelek our new ride yg baru di"tinted".. =)

Alhamdulillah, mmg me & my husband dah lama plan nk ada kerete sedan coz we both pakai compact car untuk pergi kerja... Amani dah lahir nih kene la ada sedan car coz senang nk bawak dia & balik kampung.. hehe.

Sy akan bawak kete ni pergi kerja while my husband bawak kete kecik je coz tmpat keje dia jauh nun di Rawang sana... kalau bawak kete kecik jimat skit minyak.. huhu.

Kete nih engine 2.0 so makan byk skit minyak.. sekali isi penuh dalam RM90+... tp ride dia mmg smooth & sangat excellent k!!!

1. Automatic tapi bleh shift dengan gear manual.. laju & mmg senang nk pecut.mmg smooth!
2. Leather seat & lengkap dengan sgala component canggih yg sy pun xblajar lagi!=p.
3. CVT transmission
4. Cruise control
5. etc etc..

SO, why choose this car?itu kene tanya my husband coz dia engineer test kete!so he knew best! hehe =p

Hopefully next time balik kampung di Kelantan & Perak, it will be smooth + safe journey home =). InsyaAllah...

p/s: Plate number 2010 khas sempena tahun me & my husband berkahwin..=)

2 fairy's love and kisses:

fawwaznuha said...

salam..wah..murah rezeki kan..doakan saya pulak ye..dah telebih ahri ni babay xmo keluar2 lg huu

Princess Cindellyna said...

Alhamdulillah...hehe

sy doakan baby cepat la kuar ye!mommy dia xsabar nk jumpa dah tu =)