CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, January 10, 2011

Craving & check-up at 31 weeks!=)

Salam semua....!(^_^)

How are u beautiful ladies?

Saya officially dah 31 ++ weeks pregnant!Yeay!Another 8 weeks to go!!! =p. Last Thursday however, after pergi check-up kat klinik, berat badan naik mendadak...uwa!!!~~~~~~~~ kene minum la air gula Khamis nih...=(.

"Sticker kat buku pink daripada putih pun dah tukar hijau.. adehh"

Tapi xpe lah, mengenangkan ada org ckp air gula kat KK sni macam air ribena, teringin gak nk try..hihihi. My fren pun ckap it's a normal procedure for a pregnant lady like me! Cuma, I hope that sy xde kene kencing manis la.... coz my family history pun xde kencing manis nih...
tp mmg i admit that i suke sangat makan benda manis2 skrg! ho ho... kene control neh supaya xkene kencing manis! Lagi2 bile tgk makanan mcm di bawah nih....meleleh air liur beb..huhuhu

makanan kesukaan saya. sumber ihsan google =p

Sabar jela.... skrg nih pun dah start control.. pagi2 xmakan nasi dah...makan roti2 je & air manis pun minum kadang2 je.. hik hik.My husband dah start pantau balik my food. Kalau kuar makan dengan dia, dia mmg akan minum air kosong/ suam je.. coz dia mmg jenis yg jaga badan. Sebab tu sejak kawin nih ssh nk nmpk my husband berisi coz dia mmg susah nk naik berat badan! Walaupun tiap2 hari masak untuk dia..dan dia pun makan agak le banyak.. tp Alhamdulillah stakt nih maintain je. hehe

"Berat badan kami pun beza skit je b4 kawin..=p."

Ok, reaching 32 weeks, saya dah mmg xlarat nk bt keje rumah yg berat2. Stakt nk iron baju, basuh baju, masak skit2 tu larat lagi la. Cuma xleh keje berat2 sangat macam mengemop lantai ke..=). Kne tunggu weekend baru my husband dapat tlg. hehe.

I think I also experienced a lot of baby movements lately...kejap2 rasa ngilu, kejap2 perut senget kiri, senget ke kanan, geli pun ada...=)

"It is such a wonderful feeling...... sy akan rindukan saat-saat my baby ada dalam perut ni.."

Walaupun my baby sgt aktif, tp i noticed that after makan je dia akan senyap skit.... agaknya sebab kenyang kot.. muahahaha. Then, teringat my mom selalu ckp:

" Aja time baby dlu senang je nk jaga.... kalau merengek bagi susu je terus tido. pastu tido lama & susah plak nk bangun..kdg2 sampai risau ma sebab tido lama sangat.."

Ops, sampai skrg pun sy masih suke tido!!!!!!!hahahaha...no wonder la sejak dri kecik dlu suka tido!=p. My baby nanti xtau la cmne...hopenya senang le nk jaga dia nanti... kan sayang...=). Baby skrg pun dah almost 1.8 kg dan panjang almost 42 cm... yeay, dah besar dah anak mama... mama & papa x sabar nk jumpa baby...lagi 8 minggu je=)

Later agenda this month & upcoming months (apart from my husband's b-day..hihihi):

1. We'll be getting a new ride!InsyaAllah....=).
2. Will move into a new house!
3. Will receive a gift from above...our baby to complete our small + happy family.InsyaAllah...=)

p/s: Semalam sempat shopping barang2 baby lagi with my bel♥ved husband....=). Sempat grab a pink baby mosquito net & napkin skali....mmg best shopping barang2 baby nih!hihihi. next time nk beli dress comel2 plak!=p

♥Love,♥
Cindellyna

2 fairy's love and kisses:

Nad Nazira said...

dear! nad pun kene gi minum air gule sok..ngeeee..tataula rase die macammane. :p


link me: www.qarlista.blogspot.com

Princess Cindellyna said...

yeke nad!!!checkup kat klinik mana???tu la....i hope it tastes like air ribena!hehehe..

link you!!=)