CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, January 27, 2011

34 weeks checkup, BSP (lagi) & updates...

Comelnya baby girl nih.....xsabar nk tunggu our baby lak... =)


Salam kawan2....(^_^)

It's Thursday already!!!Cepatnya masa berlalu...huhu....kejap je sy dah 34 weeks!Lagi 6 weeks dah bleh dapat baby (erk.....my officemate kate kalau tgk my tummy xsampai 40 weeks dah bleh bersalin....huhu)

Honestly, not having any experience on delivering a baby buatkan sy sedikit takut...tipu la kalau kata xtakut nk deliver first baby nih kan... huhu.. skrg nih pun perut asek mengeras je.. kalau buat kerja byk sgt kadang2 akan jadi sakit kat bawah tu...baby plak aktif tak ingat skrg..hehe. =p.

"Comel je bila tgk my baby gerak2 dalam perut...kjap senget kiri..kjap senget kanan.=p"

hrm... routine keje sy mmg la busy... tp kadang2 bz terlampau...kdg2 bz tahap2 sederhana je.. hihi. for yr info, although i have a degree in Chemical Engineering, sy ditakdirkan bekerja dengan kerajaan sekarang.. huk huk.. almaklumlah... segala makan,minum dlu2 time belajar JPA tanggung... skrg kira keje dgn gomen la sbgai nk balas balik budi mereka.. hihihi =p.

Itulah alkisahnya, saya xda la experience sebagai seorang engineer... masa belajar dlu ada la skit2.. =p. skrg nih jadi PTD (pegawai takde duit?) =p. keje byk berlambak atas meja tiap2 hari... teringat hari tu masa pergi checkup then suddenly nurse tanya keje sebagai apa... then saya jawab la ptd. Then dia kata balik;

"o....patutlah....keje u banyak stress ni..."

Stress ke..?hrm...xde la sgt...cuma byk keje tu betul la... huhu. Tapi rasenya lagi stress kalau keje dengan private mcam my husband... sian le jugak.. tp bonus masyukk keje private nih!!! tp xpe lah... pasnih nk jaga anak senang keje gomen... at least me keje gomen, my husband keje private okey la... dua-dua dapat benefit.. huhu.

Ok lah,

cite lain pasal myself, pagi nih ada 34 months checkup! Alhamdulillah sumenya ok... baby pun sihat... the day before lak p buat BSP. Nasib baik result okey.. huhu. tp still la... next 2 weeks (me @ 36 weeks) sy kene jumpa doktor pakar since dah almost time and ada risiko.. bila2 masa je boleh deliver.... cuak le jugak.. huhu. Tapi, stakat nih although i p checkup kat gomen clinic je... sy amat la berpuas hati dengan service
yg diberikan (except kene tunggu lama skit tu biasa la kan...ramai orang..)huhu

Kene cucuk amek darah juga dah jadi perkara biasa for me... sdgkan time before pregnant dlu i jarang sgt sakit & xpenah kene amek darah... lagi2 time buat BSP... cucuk kat tempat sama berulang kali pun xrasa apa dah.. huhu.. nurse jugak dah tukar sticker kat buku preggie nih... sebab sy golongan berisiko.. huhu.

Dari sticker hijau ke putih then ke kuning..... huhu

minggu depan lak cuti 3 hari CNY + Hari Wilayah... yeay =)!!dah apply jugak for extra cuti on Wednesday coz nk pindah rumah baru!YE KENGKAWAN!SAYA DAH DAPAT RUMAH BARU...akan pindah insyaAllah cuti CNY nih... sape2 kat area Putrajaya nih bleh roger la kalu nk dtg tlg2 saya ye.. hihi. =p

p/s: Owh, time to go home!bos xde hari nih leh balik awal! yay lagi !=p

♥Love,♥
Cindellyna

4 fairy's love and kisses:

Kemn Azmaili said...

Farah,
kita berdua ni menghitung hari je..anytime je baby will deliver..boleh la ur gegirl kwn ngan my boboy!!! yippie!!!

nuruljannah sukhri said...

bila baca cerita awk rasa mcm x sbr nk rasa semua tu..lambatnya masa berlalu..x sbr nk enter 3rd semester..1st time mummy terlebih eksaited sudah.ai doakan u selamat melahirkan baby yang comel dan sihat.amin

Princess Cindellyna said...

kemn: tu la kan!!!baby kita nanti leh kawan2...yeay!=)

Princess Cindellyna said...

nurjannah..:sabar ye...xlama lagi tuh..hehe.thanks 4 the wishes..amin.=)