CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Monday, January 30, 2012

It's been a year since she left us...

pinjam gambar comel ni from: here

Assalamualaikum all (^_^).

Just a short & quick update today...

Nowadays, I didn't realize how time flies.. it has been a year already since my beloved cuzin passed away... which means that 365 days have passed.. Al-Fatihah to her.

Remember this entry? and this entry?

I've been thinking of her almost every day of my life, thinking on how young she was called by Allah but I strongly believe that Allah knows best...

So, yesterday, there was soo called "majlis bacaan Yassin" for her. It was held at my kampung at Tanah Merah but I wasn't able to attend since I just came back here after CNY break.

from her husband's fb.

Anyhow, Amani is going to turn one (1) year old very soon. Which means in another 3 weeks.

"Alhamdulillah.... moga2 Allah memberikan kesihatan yg berpanjangan kepada Amani, menjadi anak yg solehah serta murah rezeki selamanya "

I believe Amani was the greatest gift from Allah to us since she was born not long (only 3 weeks) after my cuzin passed away. I was at my last stage of pregnancy at that time. Betul, rasanya macam baru saje melahirkan Amani.. hehe. tup tup, dah nk masuk setahun dah... =)

Alhamdulillah....

Alhamdulillah for everything that I have now....

Say Alhamdulillah for everything that we have now...

Because, we never know, when is Allah going to take all that we have now...

p/s: To my sister, ajie, Happy Birthday ke 25 today! Moga panjang umur & murah rezeki selalu..!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Friday, January 27, 2012

Alhamdulillah... kalau dah jodoh..=)

My little princess~!

Assalamualaikum sume!!!(^_^).

Soo sorry for not updating & visiting other blogs!been bz lately.. hehe. tp InsyaAllah akan sedaya upaya jugak luangkan masa untuk visit bloggers yg lain k!

Ini nk cerita kisah CNY... where my eldest sist got engaged (Sunday, 22 Jan)!! Congratz sis!!!=)

INI KISAH DIORANG.... (bukan kisah sy ye!=p)

Actually, my sist nih as u all know is a doctor. Busy memanjang mmg sampai takde masa bercinta.. & mmg tak pernah ada boyfriend!!! Ada orang nk kat dia pun dia taknak! hehe. Masa kat University pun jual mahal.. mmg 0% knowledge dalam percintaan!kih kih kih.

Kisah my mom & dad plak. diorang mmg risau tgk my sist nih tak kawin lagi. umur dah 28 tahun. (ok, saya 1st kawin dalam family! kira langkah bendul la=p). Then, Alhamdulillah, setelah lama gak dipujuk oleh my mom & my dad nk perkenalkan kat anak kawan diorang, my sist finally agreed.

So, Hari Raya Aidil Adha yg lepas (NOV 8 2011), family kawan my mom & my dad ni datang le melawat ke rumah nk tgk my sist nih... masa tu my sist pun takde la nk jumpa sangat bakal abang ipar i nih since dia mmg tak layan pun.. tp sebab my mom & dad yg bersungguh2 nk diorang jumpa, so dia pun ikut jee la... diorang nih actually cikgu gak. kenal sebab pernah mengajar di sekolah yg sama dengan my mom & my dad. rumah diorang pun dekat je!!! bleh dikatakan blakang rumah kat Tanah Merah tu!hahahaha =p

Mula2 tu my sist taknak kuar pun dari bilik. my mom kata buat lah air... bawak keluar jumpa orang2 yang datang tu.. hormat skit kat orang yg dtg nk tgk kira... masa tu yg datang just his parent & bakal abang ipar i nih. so 3 orang jela. pastu last2 kuar lah jugak my sist ni bawak air sedulang..

pastu pandang kejap je bakal abang ipar nih. dia tak duduk pun sama kat situ borak2. sampai saya tanya dia camne rupa dia, hensem tak? then, bleh tak my sist jawab

" tak tau... tak tgk sangat pun muka dia. dah lupa dah camne rupa dia. "

erkkkkk....

bleh plak cmtu ye.nk dijadikan cerita, my dad kata at least bagilah no hp dlu... bleh la berkenalan dlu... then my sist pun bagi la no hp dia... few days after that ada la msg2... then masa tulah diorang start berkenalan..

Belum sampai sebulan my sist cam biasa dtg la Putrajaya untuk shopping!!! pastu cam tak percaya je bakal abang ipar i nih yg jemput my sist nih untuk keluar jalan2! selalunya sy yg menjadi mangsa/ driver. huhu (^_^). Owh, btw, my bakal abang ipar nih keje kat Damansara... so that's why dia ada kat KL ni..=)

Pastu, tak sampai 2 bulan kot, sy pun usik2 la dengan my sist tanya camna, jadi tak dengan anak kawan abah & ma tu?then dia jawab

" ok je... dah official dah!"

OMG!!!! cam tak percaya je. kenal baru je beberapa bulan kot! (1st jumpa Nov 2011) pastu dah le sebelum nih mmg tak pernah jumpa. huhu. dah diorang decide nk kawin. tak sangka kan.. sebelum ni mmg pernah dengar orang bleh jatuh cinta pandang pertama / sekejap je.. tak sangka now it happens right in front of my eyes.. Alhamdullillah...

itulah kan.. kalau dah jodoh..... Allah permudahkan je jalan semuanya... so, after merisik few weeks before CNY. my sist nih pun bertunang lah pada 22 Januari 2012 yang lepas.... Alhamdulillah... plannya bulan 6 nih kawin. semoga dipermudahkan semuanya.. Amin! sy dah tak sabar nk tlg2 buat preparation nih!!!!!hehe =p

Ok now, lets enjoy the pictures!!!=)


Amani sibuk main Angry Birds kat Ipad papa dia
Amani dengan tok abah
Amani nangis sebab kene letak atas pelamin sorang2.. hehe
Muka sedih mintak tlg angkat =p
Mama, Amani & papa
mak long dengan Amani
bakal flower girl mak long!hehe
family!
mak long dengan bakal suaminya,=p
Amani sengih je memanjang!
Auwww... romantik. siap bagi sejambak bunga lagi masa bertunang. hik hik
close up cincin tunang
salam dengan bakal mak mertua =p
senyum2...=)
sarung cincin
papa teman Amani yang tertido sebab keletihan
my beloved family!papa baru bangun tido tak sempat tukar baju. huhu
Congrats dear sist!!!Wish u happiness ever after!=)

itu je lah.. banyak sangat kalau nk upload sume gambar nih =p. owh. info tambahan. i once asked my sist kenapa dia terima bakal abang ipar i nih. nk tau dia jawab apa?

" the main reason why akak accept dia is becoz of communication.. kak rasa senang communicate dengan dia. macam dah lama kenal walaupun baru je kenal..."

well.... as for me, it's very true! kalau communication kita dah tak bagus dengan partner kita... sure selalu gaduh.. kan? hehe. my sist pun kata lagi, ada je orang nk tackle dia tp sebab dia rasa sllu ada miscommunication, so dia pun tak terima lah orang2 itu..!

p/s: Next month Amani is going to turn 1 year old!!!wheeeeeeeeeeee~~~~

♥Love,♥
Cindellyna

Friday, January 20, 2012

Jum balik kampung!!!~


Nk bertolak balik kampung dah nih... mlm nih tido kat Perak, pagi esok gerak balik Kelantan.

Jum balik kampung!!! Wish you all safe journey home ye semua!(^_^)

&

Happy Chinese New Year!=)

p/s: Tak sabar nk jumpa Amani setelah 5 hari tak jumpa!miss my baby soo much!!


♥Love,♥
Cindellyna

Wednesday, January 18, 2012

WW: A chance to meet prominent figures=)

http://www.gmm2012.org/



p/s: See the last 2 pictures? YES! I did managed to greet Tun M personally last night (during GMM dinner) & get my book signed!Weeeeeeeeeeeeee~~=D.


♥Love,♥
Cindellyna

Friday, January 13, 2012

A week without a husband..=(

Assalamualaikum sume!!(^_^)

HAPPY FRIDAY!!!!=)

OMG.... I've been soo busy lately.. weekend nih nk kene hntar Amani balik ke Perak bagi FIL jaga since i have to run some international event next wee
k at KLCC...minggu nih pun ada training untuk that event...

So, takde sape nk jaga Amani next week since I have to stay there (at Mandarin Oriental Hotel) for the whole next week.. =(. sedih la nk tinggalkan Amani... sebab nih kira 2nd time i berpisah dengan Amani lama2 iaitu 5 days.. huhu. last time masa tinggalkan Amani this course, kene berpisah for almost 2 weeks. itu pun siap tiap2 malam nangis teringat kat Amani... huhu. Amani is only 5 months old je kot masa nih.

This time around, becoz of keje jugak kene bawak Amani balik kampung..but takpe la.. i hope i tak sedih sangat coz for sure I'll be busy next week.. smlm pun ada "walkabout" kat KLIA untuk familiarize ourselves dengan VIP Room, VIP arrival etc. Senang nk pickup VIP kat KLIA minggu depan.. VIP nih plak sume status Menteri and above. gulp. first time jugak pengalaman nk jadi Liason Officer nih.. huhu. but, anyhow, i'll try my best untuk jadi seorang LO yang berjaya!

Mood minggu nih walaupun bz, tapi sedih gak coz my husband kene g outstation for the whole working days.. huhu. hari nih baru balik. Only me + Amani je tinggal kat rum
ah since last Monday.

" Rindu my dear beloved husband...."

Luckily smlm my sister kat uitm balik rumah since exam dia dah habis! at least ada la jugak yg meneman setelah beberapa malam tidur berseorangan dengan Amani.. heehe.

So, malam nih nk masak special untuk my beloved husband sempena menyambut kepulangannya!!!hehee. excited. rindu. tak sabar nk jumpa.... macam2 perasaan ada! =p. Menu nk masak mlm nih tak tau lagi. any suggestion???

p/s: Minggu depan 1 week takde kat office, ada kat KLCC. Therefore, I would not be able to update this blog! c u after CNY ye!!=) & owh..... wishing u all Selamat Bercuti in advance!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Tuesday, January 10, 2012

PEMENANG FROM US WITH LOVE 1ST GIVEAWAY!YAY!(^_^)



Assalamualaikum & hi sume!(^_^)

Alhamdulillah sudah selesai "From US with Love 1st Giveaway!!" hari Ahad yang lepas! walaupun peserta tak banyak untuk 1st giveaway nih, saya harapkan agar lagi ramai yg dapat menyertai giveaway2 yang akan diadakan pada masa depan.. InsyaAllah. mungkin sebab kekangan masa / masa terlalu singkat yang diperuntukkan untuk giveaaway nih?or hadiah tak menarik? or susah sgt syarat2nya..? hehe..sila komen nanti ye.. =p

Apa2 pun, tahniah kepada semua yang telah menyertai seperti di bawah !!!=)(in no particular order)

1. http://myrule-dekattapijauh.blogspot.com/
2. http://cik-iey.blogspot.com/

3. http://arvanees.blogspot.com/
4. http://myaini.blogspot.com/

Dan pemenangnya adalah...............................(drum rollsss........................)!!!!!!!!!!!!!

jeng

jeng

jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ms DEENA AWANIS!!!! PEMILIK BLOG live.learn.love!!

Sila email saya di princesscindellyna@gmail.com ye untuk claim hadiah & bagitau which scent yang u nk for Victoria's Secret Fragrance Mist (full-sized 250ml) ye..! =)


Bagi sesiapa yang tak sempat nk participate tu, InsyaAllah next time ada lagi giveaway seumpama ini.. do wait for it k! Tahniah sekali juga kepada semua yang menyertai!! semua cotestant hebat2 belaka tau!=).

p/s: Kepada pemenang, selamat berbau wangi bersama Victoria's Secret: VS Fantasies Fragrance Mist!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Wednesday, January 4, 2012

WW: Siapa tahu ada apa dengan 901?


901
901
901
901
901
901
???


♥Love,♥
Cindellyna

Tuesday, January 3, 2012

Jadual Gaji Baru Kerajaan 2012!!!

Salam Tahun Baru 2012 sume!!!(^_^).

Hari nih my 1st day bekerja di tahun 2012... Alhamdulillah.!moga prestasi kerja semakin baik + hopefully sume perancangan tahun ini dipermudahkan olehNya.. amin!Semoga kawan2 pun mencapai cita-cita/ wishes masing2 ye!=)

nih nk share dengan kawan2 yg keje gomen jadual gaji this year untuk memudahkan perancangan kewangan kita semua!=)

Jadual Gaji 2012 SBPA : Semakan Kakitangan Awam

BULAN TARIKH
PEMBAYARAN
HARI CATATAN
Januari 16 Januari 2012 Isnin Tahun Baru Cina 23 & 24 Jan 2012
Februari 23 Februari 2012 Khamis
Mac 22 Mac 2012 Khamis
April 25 April 2012 Rabu
Mei 23 Mei 2012 Rabu Pesta Menuai 30 & 31 Mei 2012
Jun 25 Jun 2012 Isnin Hari Gawai 1 & 2 Jun 2012
Julai 25 Julai 2012 Rabu
Ogos 13 Ogos 2012 Isnin Hari Raya Puasa 19 & 20 Ogos 2012
September 25 September 2012 Selasa
Oktober 22 Oktober 2012 Isnin Hari Raya Haji 26 Oktober 2012
November 6 November 2012 Selasa Deepavali13 November 2012
Disember 18 Disember 2012 Selasa Hari Krismas 25 Disember 2012

source:
Jabatan Akauntan Negara Malaysia


Memandangkan gaji di bawah SBPA ni akan naik skit... compared to last year, adalah dijangka harga barang pun akan naik sama! so, jum kita merancang kewangan kita dengan berhemah!

p/s: Walaupun Lampiran C tangga gaji tidak didedahkan di bawah SBPA ini untuk mengelakkan manipulasi harga barang, adakah kawan2 fikir harga barang2 tak kan naik...????hrmmmm..we'll see nanti..

♥Love,♥
Cindellyna