CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, January 3, 2012

Jadual Gaji Baru Kerajaan 2012!!!

Salam Tahun Baru 2012 sume!!!(^_^).

Hari nih my 1st day bekerja di tahun 2012... Alhamdulillah.!moga prestasi kerja semakin baik + hopefully sume perancangan tahun ini dipermudahkan olehNya.. amin!Semoga kawan2 pun mencapai cita-cita/ wishes masing2 ye!=)

nih nk share dengan kawan2 yg keje gomen jadual gaji this year untuk memudahkan perancangan kewangan kita semua!=)

Jadual Gaji 2012 SBPA : Semakan Kakitangan Awam

BULAN TARIKH
PEMBAYARAN
HARI CATATAN
Januari 16 Januari 2012 Isnin Tahun Baru Cina 23 & 24 Jan 2012
Februari 23 Februari 2012 Khamis
Mac 22 Mac 2012 Khamis
April 25 April 2012 Rabu
Mei 23 Mei 2012 Rabu Pesta Menuai 30 & 31 Mei 2012
Jun 25 Jun 2012 Isnin Hari Gawai 1 & 2 Jun 2012
Julai 25 Julai 2012 Rabu
Ogos 13 Ogos 2012 Isnin Hari Raya Puasa 19 & 20 Ogos 2012
September 25 September 2012 Selasa
Oktober 22 Oktober 2012 Isnin Hari Raya Haji 26 Oktober 2012
November 6 November 2012 Selasa Deepavali13 November 2012
Disember 18 Disember 2012 Selasa Hari Krismas 25 Disember 2012

source:
Jabatan Akauntan Negara Malaysia


Memandangkan gaji di bawah SBPA ni akan naik skit... compared to last year, adalah dijangka harga barang pun akan naik sama! so, jum kita merancang kewangan kita dengan berhemah!

p/s: Walaupun Lampiran C tangga gaji tidak didedahkan di bawah SBPA ini untuk mengelakkan manipulasi harga barang, adakah kawan2 fikir harga barang2 tak kan naik...????hrmmmm..we'll see nanti..

♥Love,♥
Cindellyna

6 fairy's love and kisses:

Wawa Yusoff said...

certain peruncit dah naik dah pun harga brg nye.. huhu :(

Cik CT said...

rasanya skrg kt market pun dh naik..especially hrga ikan..

Princess Cindellyna said...

wawa yusoff: yeke?? kat maana tu..?

Princess Cindellyna said...

cik ct: ikan ek? nk kene check nih.. hri tu tgk harga ayam murah lagi..huhu

fairiz ❤ ashnani = fahyim said...

gaji kerajaan naik
harga barang naik
gaji swasta??
mati la den...huk3

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh bulan ne dapat awal gaji..mmm..bahaya ne..hehe