CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, October 13, 2011

Kisah new babysitter....

latest Amani: reaching 8 months..=)

Assalamualaikum sume!(^_^).

It's Thursday already....

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)"

I keep on counting how time flies lately... hrm... byk lagi kerja tak settle for this year actually... & i have so many dreams this year.. huhu. tinggal lagi 2 bulan setengah before 2012 comes.. aiceyy.. gonna push myself hard to accomplish all the goals!wish me luck k!=)

Ok lah, actually semalam takleh nk buat WW entry coz saya cuti! Amani was having a mild fever so I have to apply for an EL to take care of her. manja betul semalam dengan mama dia.. smpi nk tinggal kejap pergi toilet pun merengek2.. huhu

Kisah pasal bbsitter Amani plak:

This new bbsitter kira ok lah.. she's sweet & she only has 1 kid (4 yrs old daughter). that's why dia jadi bbsitter.. currently dia jaga 7 kids (Amani is the youngest!) with her sister.. yg lain2 yg dia jaga tu sume dah 1 yr above... ok lah tu kan.. so far, I have no prob sending Amani to her. except on last Tuesday, sy kene amek Amani lmbt skit.. around 7pm.. bila je sampai nk amek Amani adik bbsitter tu kata... (since the actual bbsitter was out for dinner kot at that time)

" Kakak saya dah kuar dah.. Lain kali jgn amek lambat sngat amek Amani ek.... "

pastu ckp sambil senyum2 perli!adehhh~~~ adikk oiiii.... akak dah mention dengan kakak awak tu yg akak akan amek Amani lambat skit!!!! selalunya around 6.20 pm akan amek... kalau dah ckp lambat tu mesti la around 7 pm! apparently, she seems dissapointed kot coz tak dapat ikut kakak dia kuar that night!tp kan.. i dah mention dah lmbt... so expect it la kan!huhu. sorry ye.. dah nama bbsitter kan... this is my first time amek Amani lambat k... bukannya selalu!

Hrm.. I personally prefer babysitter yg dlu... dia okay je if saya ada kerja & terpaksa amek Amani lmbt... lagipun dekat je dengan my house!senang hntar & amek!hhuhu. anak2 dia pun suka main dengan Amani... dia pun bagus dalam penampilan.. selalu pakai tudung if nk kuar.. hehe. unluckily for me, dia dapat offer sambung belajar di jordan... in syariah law... *wow, hebat gak kan bbsitter nih!* hehe. tp takde rezeki la Amani nk membesar di bawah jagaan dia..

Anyhow, I pray that Amani dapat membesar dengan sempurna + sihat dibawah jagaan mana-mana bbsitter pun... I am sure every mother hopes for the same thing kan..=). InsyaAllah...

my little princess with her mr dolphin!=)

Skrg jugak I am preparing myself with a knowledge on how to make a delicious baby food! Nanti one day I share my recipe k!=). Hrm... how I wish I can be with Amani all the time!! tak sabar nk jumpa my little princess petang nih!

p/s: Thinking of weekend already... huhu

♥Love,♥
Cindellyna

14 fairy's love and kisses:

aThidEaN said...

Farah, sabar ye byk2.bukan senang nak dpt babysitter kan.nak amik bibik lain cerita pulak nnt.

Tak lama lagi anak2 kita dah besar, dah boleh ckp, senang sket nak monitor apa dorg buat kat rumah bs since boleh tanya ngn dorang.

wah, nnt share ye resepi makanan Amani.Ilyaas nak tiru :P

for now, i rs paling sedap bubur nasi campur carrot dgn potato dgn ayam sikit.I sendiri yg suka hahha.Ilyaas pun suka, 1oz tak cukup nak tambah lagi.hehehe

With Love said...

athidean: hiihi. skrg resepi Amani bubur nasi + carrot + brocolli + potatoes + ikan bilis... + olive oil.

skrg nk cari habbatus sauda nk cmpur dalam makanan amani.. =)

Kemn Azmaili said...

farah, sabar la ye..macam-macam dugaan kita..me pulak bbysitter dah okay, budak yg dia jage pulak selalu sakit,.dah pulak anak kita berjangkit xbaik-baik..macam-macam dugaan kan..insyallah, amani akan lebih berdikari bila duk dengan bby sitter nanti..wah wah..ada recipe, hadif n ilyas nak tiru ni..cepat-cepat share ye..samelah recipe amani tu! btw, habbatus sawda boleh dapat kat kedai yg jual makanan arab depan carrefour alamanda.. =)

With Love said...

kemn: tuh la kan... hati ibu mana tak risau bila anak kita orang lain yg jaga... hehe. wah!yeke!kene g alamanda nih beli tu..!thanks ye kemn!

Leonora Halim said...

Sabar Aja... biasalah tu.. dugaan ibu2 bekerja... kalo tak ngan bbsitter, ngan taska.. kalo tak taska, ngan maid sendiri.. sabar ye... insyaAllah, niat kita bekerja utk menolong pendapatan keluarga itu mendapat keberkatan dariNya... aminnn... :)

With Love said...

leo: itu lah kan... amin2..

deela~ said...

susah gak tukar2 babysitter ni, lain org lain perangai kan...

Mr Dolphin tu sama lar ngan fahiim pnya. beli kat pasar malam =)

Cindellyna Aja said...

deela: yup!!!mak long amani yg belikan masa g p.mlm putrajaya hari tu.. hihi.

amani suka sgt main dgn mr dolphin sebab bergerak2 =p

juelee said...

sabar ye.. em dulu pun susah nak carik BS ni, 3 x tukar dalam masa tak sampai setahun pun huhuhu..

rasa nak anges je everytime ada kes tu..

Cindellyna Aja said...

julee: kan2... tapi takpe lah.. as long as anak kita sihat + membesar dengan sempurna Alhamdulillah.. bbsitter i nih ok je sebenarnya... hihi

Momma Qiestina said...

hye mama amani..

salam kenal :)
BW tadi jupe ur blog yg syomel.i link yours bole?

dialicious said...

my hubb awal2 sibuk suh letak nayli kt bbsitter tau.skrg bibik jaga dia sorg pon kdg2 xsempat mandi n masak ok.kalau bbsitter lagila xle bg attention camtu kan.tp yg sonok letak kt taska ni sbb ramai kwn.nayli suka kwn2.

Princess Cindellyna said...

mommy qistina: boleh2.. i link yrs too.. =)

Princess Cindellyna said...

diah: Amani pun suke kalau kawan ramai2... tu yg letak kat rumah bbsitter yg ramai skit dia jaga.. but still in control compared to if letak kat taska.. hehe