CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, October 18, 2011

Happy 8 months my little princess!=)

Happy 8 months old sayang!!!..=)

Assalamualaikum sume!(^_^).

Alhamdulillah.... my little princess, Amani Sofea is 8 months old today!!!

So, sebagai hadiah masuk 8 bulan nih.... papa dah belikan amani a walker!!!Sabtu lepas semangat je papa Amani pergi ushar2 la nk belikan walker untuk Amani since skrg Amani mmg sangat laju je merangkak ke celah2 sofa, tv, meja makan sume... huhu. takut gak since kadang2 Amani suka amek benda2 kecik kat celah2 perabot sume tu.. ie: kertas, tisu ke... kadang2 rambut pun dia amek masuk mulut! (x_x). anakku... anakku...

My little princess nih sangat manja dengan papa dia!!..=)

So, untuk taknak bagi Amani mencapai benda pelik2 di lantai, papa pun belikan hadiah di bawah ni untuk Amani!!!

Hadiah untuk Amani sempena 8 months..=)

Semangat Amani nk join assemble jugak..=)

So far ok gak le Amani duk dalam nih (walaupun tak reti nk gerakkan walker nih lagi =p) dia just bergerak mengundur je tpi tak ke depan... huhu. Tapi Amani tak suka sgt duk lama2 dalam nih coz dia lagi suka meniarap + merangkak..... bg dia lebih bebas kot since dia bleh pergi merata-rata tanpa halangan!huhu. Kalau lama skit mesti dia merengek2 mintak angkat dia..

Different expressions masa first time naik walker..=)

Tapi since saya balik kerja nk masak sume... better letak Amani dalam nih sekejap. terhad skit tahap capaian tangan dia... kalau nk gigit pun gigit mainan yg ada kat walker tu je... tak de la nk amek benda2 kecik kat atas lantai dah... yela.. kita nk masak kan, kene tinggal baby kejap nk ke dapur.. sy tinggal kejap pun tgk2 Amani dah pergi merata-rata... risau gak (x_x)

ada jugak orang mentioned yg walker nih tak elok for baby...and from my research kat internet pun.. tp as for me.. since Amani tak gerakkan kaki dia sangat when using this walker... and it actually prevents her from amek benda2 kat lantai.. so i've decided to buy it for her. plus, sume benda yg same height dengan dia punya walker I dah remove supaya dia tak mengambil benda2 pelik tu.. I've also talk to friends of mine pasal nk beli walker nih... so they also suggested to buy it tapi kene alert la jugak bila2 baby dah laju naik walker tu.. huhu.

InsyaAllah.. moga Amani selamat & membesar dengan sempurna ye sayang!!!=)

Muka excited!!!

I've also talked to my FIL about this.. mak mentua saya cakap:

" yeop dlu masa kecik2 tak smpt merangkak pun.. trus jalan"

Aik..???? boleh ke gitu...???? later I found out that my husband actually mak mentua dah belikan walker sebelum my husband sempat merangkak.. so bila letak dalam walker lama2 dah bleh jalan without sempat merangkak!!boleh gak gitu yek... huhu

Tapi for my baby,I prefer her to explore dlu la merangkak, berguling2 sume.. since sy nk Amani develop in a very natural way.... nih pun papa belikan sebab perlu je untuk mama yg sorg2 je kat rumah.. hehe.

Oklah, weekend nih plak sy ada Team Building di Puteri Resort, Melaka! Lama betul tak jenjalan ke negeri orang.. huhu. I really hoped that it's gonna be fun!!!=). Kami sekeluarga + semua my Department akan bertolak after Friday prayer nanti. My family pergi dengan kete since nk bawak Amani senang!huhu. orang lain sume pergi dengan bas office la kan.=p

p/s: InsyaAllah I'm going to launch my new website soon!nantikan yeaaaa!!!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

20 fairy's love and kisses:

MyRule said...

dah 8 bulan dah...cepatnyer.. For me, ok jek kalau parents pilih untuk guna walker, tapi kena extra perhatian la. And guna bila perlu jek. Biar baby develop semua skill dia natural.. :P

Princess Cindellyna said...

myrule:cptkan masa berlalu...huhu. tu la. i pun guna bila perlu je kot. i nk my baby develop naturally!=)

aThidEaN said...

huuu, anak2 kita dah besar kan Farah.kejap je rasa baru bersalin kan dorg.skrg ni kita pulak nak cari walker semua utk dorg.athi pon sama, tgh nak cari walker utk Ilyaas sbb babysitter request since Ilyaas merayap sana sini dalam rumah babysitter
farah beli kat mana yer walker tu? how much?

.:Mrs. Engineer:. said...

happy 8th months old amani...nextweek aleesya plak... :)

btw, website br ape plak tu? :)

Princess Cindellyna said...

athi: sy beli sama cam leo beli... hehe. kat jusco. harga sebenar rm239. skrg promo rm169. brand sweet cherry.. ha'a.. mmg cepat je masa berlalu kan.. ini pun decide nk beli walker msa amani dah 8 bulan..

Princess Cindellyna said...

thank you mama aleesya!!

ha... itu kene tunggu!!!huhu =p

♥ Elin ♥ said...

haaluuuu nak dtg melaka yer!!!

dah dekat dgn rumah saya ok!!..

blh lah jumpa amani..;)

lepas nih amani round 1 rumah yer syg..x mo kutip2 lagi tau.

Anah said...

happy 8 months amani..Adam pun guna walker, tapi kalau perlu je la..bila dah pandai memanjat kita plak seram teengok dia duk dalam tu. so, walker tu simpan tuk dia main tolak2 je

fiza said...

Wah dah besar Amani..Semoga membesar dengan jayanya..:)

Cindellyna Aja said...

elin: rumah kat mana?? kitaorang buat kat puteri resort ayer keroh...hhehe

Cindellyna Aja said...

anah: yeke...? nanti amani cmtu gak kot.. huhu. skrg nih takpe lagi..

fiza: thanks auntie!=)

♥ Elin ♥ said...

dekat krubong...5 min jer... ;)

cuna said...

happy 8th months old amani yg cute. sukernya dia dpt walker. irfan xstart merangkak lagi. still xteruk sgt lg nk mengejar...huhu...pasni kena la tggu papanya belikn walker jgk

myaini said...

besnye amani dah bulan...cepat membesar n bijak tau!!!
pasal walker tu, depends on parent la...saya pun letak azuin dalam walker...tp skrg jadikan rocker dulu..tapi kena sentiasa dalam pengawasan la...azuin pun letak jap je..bukan all the time dalam tu..sebab dia lagi suka dok bawah...guna bila perlu je....

tak sabar nak tunggu 'website' tu....

Cindellyna Aja said...

elin: boleh singgah tu... =p

cuna: thanks cuna!!=)jgn lupa mintak papa irfan belikan nanti!

myaini: sabar2... tak lama lagi akan launch!hehe =p

Nini Marini said...

happy 8 months amani sofea. tahniah utk ibu die yang dah berjaya lahirkan dan besarkan amani sampai 8 bulan ni.

Saya pun pernah baca pasal walker ni, ada ibu² yang tak bersetuju. kalau akak nak baca maybe boleh pegi blog isteri ustaz hasrizal.

Tapi utk saya, as long as akak mmg alert dengan amani, dan tak guna selalu sangat, no harm...memang seeloknya baby discover sendiri mengguling dan merangkak, bertatih, jatuh, berjalan. ada kesan untuk survival dia longterm.

Saya doakan hopefully amani dapat develop semua tu. She is a smart girl.Nama pun amani sofea. dah dekat² dengan nama baby yang saya nak letak ni, tapi tak confirm lagi.jantina pun belum tahu lagi.hiks.

Oh,salam dari France.nah hulur tangan cium pipi ibu amani. Dah lama baca dan link your blog baru nak kenalkan diri. Take care tau.:)

Nini

Kemn Azmaili said...

Happy 8th months old my girlfren! hehe...amani dah besar dan sangat comel..muka tak tumpah iras papa dia..betul la org kata sejuk kalo gigirl ikut muka papa..manja pun dgn papa..

hadif since dia 6th months old kite dah letak dia dalam walker..baby pre matured ni matured sebelum usia..hehe..dun wory, at first amani mmg xbiase lagi nak control..same la macam hadif dulu pun jalan ke belakang je..tp bila dia dah get used dgn benda alah tu, tak sempat la nak kejar..habis la kaki kita pun dia langgar macam bumper car..budak sekarang memang membesar tak ikut perkembangan fizikal..hadif ni duduk pun tak stabil lagi tapi sekarang dah sibuk nak berdiri..hihi..

bila la mommy kita nak bawak kita dua-dua kan!!! Farah, we should set a time to bring our prince n princess kuar datinggg..!! hehehe

Princess Cindellyna said...

nini: thanks nini for the advises and doa...!!!

I'll pray that u get a beautiful baby jugak..!=).

Sorry sbb kadang2 terlepas pandang nk link orang2 yg follow this blog.. hehe. owh!i've my junior gak kat france!!

nanti kita visit yr blog lagi ye!=)

take care of yrself too!

Princess Cindellyna said...

hahaha!sure kemn!!let's set a date for them to date!!=).

makaceh for the wish!!!yela kan.. skrg nih mmg tak reti lagi.. nti dh reti guna walker mesti laju je..huhu

Rosie Rose said...

alahaiii dah 8bulan dah eyy! tu r kan, cpt je rasa... taup2 dah berapa bulan dah si kecil yg kite lahirkan. :) comey je dia!