CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, August 18, 2011

Amani is 6 months old!Alhamdulillah...=)

My little angel!baru bangun tido & mandi.. that's why mata sepet..hehe

Assalamualaikum sume (^_^).

Sihat ke..???Sejuk betul kat office today. kata air-cond ini centralized... set at 24C.. Tp sejuk cam duk dalam ais!grrrrr...malas betul nk pakai blazer.

Oklah.. Alhamdulillah, just nk update today Amani dah 6 months old!!\(^_^)/. yeay!!
" Sungguh tak sangka yang it's been half a year already since Amani came to our life..."

Alhamdulillah.... Amani punya progress pun so far so good... dah pandai tunjuk emotion dia kalau tak puas hati or gembira... hehe =p. Pastu alphabet + numbers pun dah bleh folow walaupun dengan baby language dia.. huhu. Lepas nih insyaAllah disamping mendengarkan bacaan ayat2 Quran kat dia nk ajar Alif, Ba, Ta plak... InsyaAllah..

Amani's first books!=). Been reading this to her since she was 3 months old.

Perkembangan @ 6 months:

1) Suke mengigit!!! aduii... sakit jari-jemari mama + papa kene gigit... itu belum ada gigi lagi tu.. huhu. Bagi teether taknak plak...pandai2..

Nyum. nyum... sedap tangan papa neh!

2) Dh start makan solid food of course! Masa 5 months + dah introduce biskut Farley rusks. skrg dah makan cereals like rice + wheat!=)

3) Dh boleh tido tanpa perlu di dodoi!yey..!good job Amani. mama xperlu lagi "berjoget-joget" untuk tidokan Amani... just bagi susu, tepuk2 skit dah leh tido.. hehe =p

4) Baby talk makin jelas!! suke buat mimik muka macam2... nanti i upload video dia sedang belajar bercakap k!=p

Yg tak berubah:

5) Kalau nk tido still menangis.. huhu. Kalu nangis tu dah cam la nk tido. =p

6) Still banyak minum susu & poo poo dengan jayanya setiap pagi & setiap hari.

7) Suke jalan2 bersiar2 especially kat shopping complex yg ber'aircond'. sedap tido.. hehe

Hrmm... itu je kot.. hihi. Kalau nk tau, skrg nih papa dia sangat manjakan Amani! kalau Amani nangis skit je angkat... nangis skit je angkat.. kalau duk dengan mama, saya biarkan je dlu coz tak nak ajar dia manja2 sangat.. huhu. Same la dengan tok ma dia.. tak leh bunyi Amani nangis skit terus angkat & peluk.. =p. Manja cucu sulung nih...

Owh, for this month of Ramadhan jugak saya tak period lagi. myb bleh puasa penuh! hehehe... OPSSSS.... tapi saya tak pregnant for 2nd time lagi ye.. huhu. I am just curios since I had my first period immediately after habis 3 months berpantang!!! and the 2nd period mmg ikut time.. this time around je lari schedule... huhu.

My husband dah excited coz I told him that I had a regular period tpi this time lmbt plak.. He was assuming that Amani bakal dapat adik!soon!~tp tak le kan... huhu. My husband kate:

" Saya taknak Amani gap jauh2 dengan adik dia... nanti takda kawan nk main sama2..."

Ehem2... takde rezeki lagi la sayang... maybe next time after Amani besar skit k!! At least 2 years.... so masa tu dia dah pandai dah nk jaga adik dia.. huhu.=p.

I had to plan my pregnancy coz next year (around May/ June), InsyaALLAH I will go for my DPA (Diploma Pengurusan Awam) which is a compulsary 6 months training for a PTD like me!! Sape2 yg pregnant takleh ikut that course since ada modul2 like Askar Wataniah etc which requires a physical fitness & of course la ibu2 mengandung akan dikecualikan.. kene ikut next batch la for DPA.. huhu

I am assuming (again), I want to get pregnant for the 2nd time after I finish my DPA course. Which means by that time Amani already 2 years old! So, ngam2 jela kan... he he.

Oklah... babai for today! Have fun berbuka puasa nti bersama yang tersayang ye kawan2..!=)

p/s: Esok Jumaat yeay!!!!

♥Love,♥
Cindellyna

13 fairy's love and kisses:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya amani dah besar dan makin cute ..mase ni la paling best dapat tengok perkembangan diorang ....ish..tak sabar plak nak ade baby sendiri :P

Princess Cindellyna said...

InsyaAllah... tak lama lagi tu.. hhehe. amin2..

♥ Elin ♥ said...

sungguh comel klu si ibu berjoget2 nak tidokan ank kan...
;) so lovely si ibu tuh.

ap pun hapy 6 months si beautiful! She looked like she had a lot of fun :)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

masyaallah cute nye die..rasa mcm nk cium2 je

cuna said...

yayy! amani dh 6mths dh. hepi 6mths amani. tlg kasi kiss sket kat budak cute tu =)

Leonora Halim said...

insyaAllah... semoga doa mama Amani makbul utk Amani dpt adik! :)

Princess Cindellyna said...

elin: joget2 untuk excercice sekali.hehe. yup!she had a lot of fun!

Princess Cindellyna said...

iqa: cium2 lah... nk gigit pun takpe.. hehe

Princess Cindellyna said...

cuna: nanti i kisskan for irfan sekali =p

Princess Cindellyna said...

leo: INsyaAllah....amin2..

Abby said...

hai! following urs, lets share our story http://ramblemom.com/

myaini said...

gud Amani....sekarang dah makin bijakkan...seronokkan tgk perkembangan baby...
suke ayat fara tulis berjoget2 tu...me too, terpaksa la buat gaya macam tu kalau azuin nak tido...hehe..
anyhow,alhamdulillah Amani dah 6 bulan...azuin rabu depan baru 6bulan=D

Princess Cindellyna said...

Alhamdulillah skrg tak kene joget2 dah.. hihi.

Happy becoming 6 months too azuin!=)