CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, August 2, 2011

1st Ramadhan bersama husband n my baby girl! =)


Amani Sofea @ almost 6 months!=)

Assalamualaikum sume!(^_^).

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak. Seronok sangat puasa tahun ni coz kami dah bertiga.. =). Alhamdulillah..

Ramadhan 2009: still single
Ramadhan 2010: berdua bersama husband (Pregnant 3 months!Amani still dalam perut!hhihi)
Ramadhan 2011: bertiga bersama husband n my baby girl.. =).
Ramadhan 2012: berempat??? =p

Semalam gak, 1 Ramadhan saya amek cuti... saje nk feel 1st puasa kat rumah.. hehe. Alhamdulillah gak production susu masih ok w/pun puasa. hihi. cuma lately mmg Amani minum byk! so mmg tak terkejar nk bt stok susu. Susu saya yg sebanyak 30 paket x 4 oz dalam peti ais pun dah habis dalam masa sebulan saje (T_T).

Hari nih bila bangun sahur, my baby Amani bangun sekali! sllunya dia syok tido lagi kat baby bed dia time sahur2 nih.. hehe. siap bila bangun suh papa dia angkat bwak ke meja makan nk sahur sekali. hehe. pastu tido balik around 6.20 am tadi.

Amani with mama!Last outing to Alamanda b4 puasa=)

Hari nih gak dapat jumpa new bos! He just came back from posting (PR to UN) n have a very nice, easy-going character!=). Moga2 kerja under new bos nih tak banyak masalah sangat.. Amin..hehehe.

Last weekend my mom n dad (Tok Ma & Tok abah) Amani datang from Kelantan. dah sebulan tak jumpa dengan cucu kesayangan nih...sebab tu diorg sanggup dtg walpun weekend je.. hhuhuhu.

This weekend lak my sis (mak long) Amani datang lagi sni! Tpi weekend nih gak nk balik Perak rumah FIL!Tok & Opah dia dah lama xjenguk Amani.. Amani pun tak pernah lagi tido kat perak ni.. selalunya singgah2 je. belum lagi bermalam kat sana. so, Amani jumpa mak long dia hari Ahad la coz Jumaat n Sabtu balik Perak.. hehe.

Next week plak, my sis yg blajar kat Egypt (mak atiem) Amani akan balik Malaysia!yay!~last time dia balik masa crisis kat Egypt hari tu.. ngam2 dengan time Amani lahir.. hehe. sure dia terkejut nanti tgk Amani dah membesar!=). masa dia ada time Amani lahir tu Amani still lagi kecik.. hehe

Owh, bulan Ramadhan nih juga penuh dengan kegembiraan buat saya=):

1. Dapat berpuasa bersama2 husband n baby n my sisters
2. Dapat terawikh, sedekah n doa yang berkat.
3. Pintu2 syurga dibuka sepanjang Ramadhan n pintu2 neraka ditutup.

Oklah kawan2. Jum Terawikh malam nih!=). Kelebihan solat Terawikh malam ke-3:

"Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka"
p/s: Semalam pergi hantar kain nk jahit baju kurung Amani ke rumah my fren, Zura. sooo shoomell kalau Amani pakai baju kurung time raya nanti!tak sabar nk tunggu baju siap!hehe =p.

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

Ayuraza said...

aloooo..comelnyer amani..camtu la fefeling kita masa ryan 6bulan tahun lepas..seronok eksaited sangat..heee..siap tempah songkok pakai raya tapi tak muat..cepat besar..heee :P

Princess Cindellyna said...

haha. same le. rasanye baju kurung nih smpt sekali je pkai. pasni xmuat dah =p

ciNDerella stRikEr said...

seronok nye dh beraya ber3. mst comel bby amani pakai baju kurung pg beraya. hehehe

ReYNa said...

shomelnya amani pakai baju pink!mak die mmg suka pink la ni.hihi.baju raya amani warna apa?pink gak ek?

♥ Elin ♥ said...

waahh amani tahun nh beraya sakan lah kan...comel...comel..

apa pun elin mengucapan selamat menyambut ramadhan ya!

**skg nih mmg x g lah nampk nyer solat terawih..nnti sapa nak jaga sara lan..hiiih

Princess Cindellyna said...

cinderella striker: Alhamdulillah. seronok gak tahun nih beraya ber-3.hehe

Princess Cindellyna said...

reyna: pink la.. girl girl skit.. hehe. raya je warna tema lain. coklat!=p

Princess Cindellyna said...

elin: terima kasih elin!selamat menyambut ramadhan gak.. =)