CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, February 9, 2012

My baby Amani Sofea is turning 1 soon...!!!

My soon to be 1 year old princess!

Assalamualaikum sume!(^_^).

Sihat tak? sure sihat kan since we had a really longgggg weekend! especially yg duduk kat Selangor, KL and Putrajaya.. 4 hari cuti coz cuti Maulidur Rasul and Thaipusam.

Kitaorang tak g jalan mana2 pun since my husband tak cuti... we just have weekend. On Sunday je g jalan2 bukit tinggi dengan Amani.. nanti i cerita later k!

Sorry jugak for not updating this blog soo much nowadays.. i rasa malas nk update blog sebab kene fikir pasal birthday my baby yang me & my husband plan to do next week..takde byk sgt pun to do. sume DIY je...huhu. tp susah nk carik barang2 untuk buat 1st birthday untuk Amani nih.. especially candies yang murah2. kawan2 ada tau tak kat mana nk beli candies yg murah2?

Sedar tak sedar jugak my baby is going to be 1, very soon! 18 February 2012 (Sabtu next week). I still remember the labor pain that I have to go trough bila lahirkan Amani.... I still remember cuddling with her at night. hugging her and dodoi Amani tiap2 hari when she's around 1 - 4 months sebab dia kuat nangis time tu =p.

masa tu mmg i kurus~! sebabnya tiap2 hari kene pegang & dodoi amani sambil ber"joget" untuk tidurkan dia. kalau tak, mmg dia tak nak tido.

Hrmm... cepatnya masa berlalu and she's turning 1 very soon!Sekarang nih mulut tgh rancak berborak+pandai merajuk bila kene tinggal dengan bbsitter pagi2 + tgh belajar berjalan (tapi tak stabil lagi).

Old habits like suke mengigit benda keras2 + suka mengutip still ada smpai skrg. lagi keras objek tu lagi Amani suka gigit (like kunci kereta, atau tepi meja). huhu.

Menjelang umur setahun ni, gigi Amani dah banyak. I think she has 8 batang gigi kot skrg. 4 atas, 4 bawah. Bubur nasi dia dah taknak. nak makan nasi keras2 like we adults normally eat. Kalau lembik skit dia taknak makan. Makan 3 times a day. Sume nasik/ carbs. That is why she's almost 10 kg now. If kene dukung dia tak bawah stroller masa g jalan2 mesti sakit bahu sebab lenguh dukung budak comel yg berat nih... huhu.

Skrg dia suka sebut perkataan "pa pa pa pa". tpi "ma ma ma ma" tak sebut sangat. I wonder why. agaknya lagi senang sebut papa kot dari perkataan mama =p. Kalau dia nmpak mama & papa dia jalan nk pegi mana2 (even ke tandas pun) dia akan kejar nk ikut... hrmm.. soo many things happen in 1 year kan..

Seronok tgk perkembangan baby ni. Kadang2 rasa nk tambah yg 2nd secepat mungkin plak! haha. Owh yes. I am definitely ready for a 2nd baby. Tapi yang membataskan sekarang is my work. I have to be ready to attend 6 months of physical course sometime soon. Pregnant mother tak bleh attend because it's going to be tough. I have to be ready for this. Biasa lah keje gomen nih kan. Byk kursus you have to attend. Kalau takde this course mmg Amani akan dapat adik la. hehe.=p.

Rindu sangat masa Amani baby2 dlu.... bila letak atas tilam tu duk diam je (sebab tak pandai merangkak or berdiri lagi). Skrg nih mmg merata2 pergi.. penat nk kejar. huhu.

Rindu saat2 Amani membesar in my womb. Rindu nk ber"joget2" dengan Amani. Rindu nk cium kepala botak Amani. Rindu everything that we've been go tru together throughout the whole year...

My little princess Amani Sofea, mama loves you soo much and you will always be my baby forever and ever....!!!mama sayang sangat kat Amani*peluk kuat2* Hope 5.30 pm will come soon!!!nk g pickup Amani kat rumah bbsitter after this!

p/s: Kepada sesiapa yg berada di area Putrajaya pada 18 hb next week, jemputlah datang rumah ye. Sy buat makan2 skit sempena birthday Amani..=)

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

Nurul Ilyani said...

insyaALLAH...btw, ble eh nk jumpe farah bli clutch guess tu...hehe

Princess Cindellyna said...

yanie: bila2 je.. esok pun bleh. Alamanda dekat je.. =p

♥ Elin ♥ said...

:)
elin pun menghitung hari jer nih..tp bulan depan lah...tuh pun rasa masa skg nih sekejap jer kan!...haisss...

Anah said...

rindu kan bau baby..hehehe.. adam pun suka gigit kunci, sbb tu gigi bnyak..sedap sngat mengasah...

a Y u said...

bay ayu dulu pun kalu nk tidokan,kena dodoi + joget..huhuhu..

tp dah msuk 8 bulan ni,sib baik dah buleh tepuk2 atas katil jerk..

kalu x,mau patah kaki sebab 8 bulan ni pun,berat dah 8.13kg..huhuhu..

Princess Cindellyna said...

elin: yekan... sekejap je masa berlalu.. tup tup baby kita dah besar dah..=)

Princess Cindellyna said...

anah: tula kan. bau baby sedappp!!!bauan dari syurga orang kata.. hihi.

Princess Cindellyna said...

ayu: sama la macam amani!! skrg nasib baik tak payah joget dah.. tepuk2 dh tido. kalau tak, bleh patah pinggang sebab berat. huhu