CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Tuesday, February 14, 2012

My little princess, Amani Sofea's birthday!=)


Assalamualaikum sume (^_^)!!!

Semoga sentiasa sihat dilimpahi rahmat Allah sentiasa ye! wah wah... hari nih sy tgk ramai betul orang yg buat status pasal Valentine. sah sah dah sambutan hari Valentine nih adalah bercanggah dan bertentangan dengan syariat Islam kan... seperti yg telah diputuskan oleh Majlis Fatwa Malaysia ... so tak yah cerita lah. byk orang bercerita pasal ni hari ni. huhu.

So, main topik hari nih nak cerita pasal preparation untuk sambutan 1st birthday Amani! yay!! My little princess Amani Sofea is going to turn 1 year old this Saturday, 18 February 2012! \(^o^)/. Syukur Alhamdulillah................ dah setahun rupanya masa berlalu.

Setakat nih preparation dah buat skit2. Khemah dah tempah (sebab kerusi kat rumah tak banyak.) huhu. ingat nk khemah warna PINK tapi takde in stock plak.. so amek je la warna purple je... tpi takpe la. I love PURPLE!!!!Masa kahwin i dlu pun khemah warna purple gak. hehe. papa Amani siap kata Amani macam nk kawin plak =p.

Oklah, first thing yg sy setelkan is kad undangan untuk birthday Amani. Senang nk ajak jiran2 datang rumah... last time bila sy buat open house, my husband pergi ketuk pintu jiran2.... tp susah kadang2 jiran takde kat rumah... so kali nih we decided to just letak card dalam mailbox masing2 kalau diorang takde kat rumah. at least dioarang tau ada invitation..=)

Inilah kad birthday Amani.. buat guna word je. (sorry ye alamat rumah dh di"slashkan")

Pastu settlekan banner + candy buffer untuk Amani. Simple je candy buffet yg saya buat. sume DIY je!! termasuklah banner Amani... huu....

Sweet & simple banner (sumber google): saya buat untuk amani flower shape =)
Contoh candy buffet. My candy buffet untuk Amani is very simple. nanti i upload gambar later k.

Then, tgk2.. bila nk order cake, baru terfikir nk tema apa nih? takde tema ke? campur2 tema ke? Last2 bila google2 jumpalah cake comel cam di bawah... & I decided to make a "princess theme birthday" for my little princess nih..=). hhihi. pelik kn? dah decide everything else dlu baru terfikir nk buat tema apa =p

sweet kan cake nih!=p (sumber google)
birthday cake for little princess!=p (sumber google)

Then cake dah settle, i mintak orang tu buatkan perisa vanilla untuk cake Amani since sy dah order choc moist cake dengan my fren... so nk ada 2 perisa lah. kalau satu cake je takut tak cukup nanti.. huhu.

Then for gifts/ favor for kids, I bought brown bag camni je since nanti kan nk buang jugak kalau bagi budak2.. jimat!! it only costs 3 sen per piece!=)Nih pun tak sure nk guna ke tak later since tak tau dalam nih nk letak apa... huhu. fikir2 balik ingat nk letak few chocolates, jelly & benda2 macam apollo tu je. what do u think?

In terms of food plak, sume masak sendiri k! menu simple2 je..... sebab kira minum2 petang la nih.. huhu. kalau tak jenuh gak nak masak kan =p. dah le kelengkapan serba kekurangan di rumah kami nih... hehe.

itu je kot. malam nanti nk siapkan favor for babies! rasanya buat dalam 20 pieces dah cukup kot... sebab i think baby yg datang nanti takde ramai sangat.=p. yg lain sume dah 2 years and above kot..

K lah, tu je! nanti update lagi pasal preparation untuk 1st birthday my little princess k!=)

p/s: Dah jumpa tempat order apam polkadot kat Putrajaya. YAY!

♥Love,♥
Cindellyna

11 fairy's love and kisses:

MyRule said...

dear..masa i kawen dulu pun pakai paper brown tu. Letak reben and sticker. Cantik and environmental friendly.. :P

aThidEaN said...

wah untungnya amani, mama n papa dia nak sponsor birthday bash yg besar ni.
mesti seronok kan..

ilyaas nnt i tak plan apa2 pon lagi..maybe sbb rs dia kecik lagi kot..plus masa tu baru je pindah..tak tau cmne lagi..
apapun nnt upload gambar bithday party tu byk2 ye..xsbar nk tgk

Princess Cindellyna said...

MyRule: ye kan!murah & enviromental friendly!

Princess Cindellyna said...

Athidean: InsyaAllah.. nanti i upload gmbar2 masa actual day kn

cuna said...

wowww...mesti meriah besday amani nnt kan.besday irfan nnt jatuh time weekdays. so kena la postpone ke weekend. buat makan2 sket je kot. nway tak sabar jgk nk tgk pic nnt. sure happening ;)

ReYNa said...

bestnya nk sambut bday amani dh ye..cepat sungguh masa.bagus btul DIY.mmg mcm kawen ni.hihi.nnti upload gmbar ye.

Princess Cindellyna said...

cuna: takpe. sambut time weekend. hehe. Amani lahir jumaat. ngam2 jatuh hari Sabtu tahun nih =).

Princess Cindellyna said...

reyna: semua diy je!walaupun tak cantik sangt.. tp murah compared tu dengan yg upah.. hehe nk jimat punya pasal. hati pun puas dapat bt sendiri.. =p

twins mom said...

salam,kat mana u beli the brown paper bag tu? i igt nak guna that bag jgk for my twins birthday party this coming april..tq dear..

Princess Cindellyna said...

twins mom: i beli kat mydin je.. ada jual kat section plastic bag, paper plates tu...=)

twins mom said...

oo...ok dear..nnt i nak p cari la... tq so much for ur info...