CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, September 28, 2011

Lama tak update blog....

my sweethearts......

Salam Wednesday dear my beloved friends!!(^_^).

Owh, sungguh lama i tak update blog nih.. been busy lately with office work.. smlm baru habis presentation kat INTAN tengah dekat UM.... I was there for the whole day. (x_x). Preparing for yesterday's presentation took me almost 2 weeks tau... huhu. well, Alhamdulillah, I am glad that it's over now.

Just nk update here, 2 weeks ago (just a week after raya) sy baru je habis buat Open House.. Alhamdulillah, food sume habis.. tak membazir lah! almost 200 came... tengkiu all!~=)) Gambar2 takde coz my sister yg amek guna camera dia.. coz ma & my husband were bz during that day kan. hehe =p.

My little princess, Amani Sofea also turns 7 months last week!Alhamdulillah... she now has these 2 cute little teeth... (patut la asek nk mengigit je skrg...) huhu

geram nk gigit2......

Since dah ada gigi gak skrg Amani suke mengigit sume benda!!!termasuklah remote control TV, sofa!, dan lain-lain yg dia suke tengok.... huhu. Yang paling Amani suke skrg nih gigit buku + plastik!!... kadang2 sampai tak sedar dia dh gigit buku smpai hilang bahagian tepi2 tu.. bahaya betul.. huhu.

I guess inilah cabaran bagi seorang ibu yg mempunyai anak yg baru nk start merangkak!!! kejap baby berada di sni... jap kat sane... kejap kat tv... kejap dekat sofa.. adehh.. huhu. penat nk mengangkut Amani tiap2 kali dia merangkak/ mengengsot ke sana ke mari.. tp kadang2 geli hati tgk Amani ke sana kemari berusaha mencapai segala benda... hehe

Amani @ 7 months: baru nk pacifier.. sebab gatal gusi kot.huhu

Skrg gak I dah start masak bubur nasi sendiri untuk Amani makan... biasanya letak carrot, brocolli, potatoes... weekend nih baru nk introduce bnda2 lain like ikan bilis n so on.. puree buah pulak selalu i bagi makan pisang, epal, peach.... lain2 tak try lagi. ingt nk try bg avocado. tp carik2 tak jumpa lak nk beli kat mana. huhu.

This week also last week Amani duk dengan bbsitter dia.. coz current bbsitter nih akan sambung blajar ke Jordan next week.. so i have to find new babysitter for Amani.. weekend nih akan jumpa bbsitter baru Amani.. hopefully semuanya ok kat rumah bbsitter baru nanti.. I suka yg current one nih since anak dia ramai kat rumah tu.. so Amani pun suke kawan2 dia kat rumah tu.. huhu.

Hopefully moga semuanya dipermudahkan Allah... amin.

video

Amani @ 7 months: suka mengengsot, membebel + menjelir =p

p/s: I think I need a short vacation to release all the stresses from work. tapi takpelah.. video Amani nih pun dah cukup legakan stress kat office nih.. hehe =p. mama loves u sayang!=)

♥Love,♥
Cindellyna

8 fairy's love and kisses:

myaini said...

alololo...cutenye gigi tu....azuin tak tumbuh pun gigi lagi....
beskan..penat2 balik rumah tgk baby terus jadi tak penat n tak stress....baby pengubat segalanya...hehehe

aThidEaN said...

lega kan rasa bila dah selesai kerja2 kat offis n balik rumah tgk anak tersengih2 mcm kerang busuk :)
athi pun slalu rs nak kena pegi vacation..pegi dkt2 je pun xpe...

Princess Cindellyna said...

myaini: betul2.... baby kita pengubat segalanya..!!!!huhu

Princess Cindellyna said...

athidean: betul tu...hrm. tak sabar jumpa amani nanti!

Leonora Halim said...

aminnnnnn... :)

Princess Cindellyna said...

amin2...

Pya said...

comelnya amani! amani ada lesung pipit ke farah? kiut sgt dgn gigi 2 btgnya tu ^_^

Princess Cindellyna said...

pya: yup.. ada lesung pipit..hehehe