CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, September 8, 2011

Lama tak update blog!!!

Assalamualaikum semua!!(^-^).

Happy Thursday & SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...!!(Raya kan sebulan.. hehe)

Alhamdulillah.. sy sekeluarga dah selamat sampai di Putrajaya from Kelantan hari Isnin lepas.. the journey that took us 8 hours (T_T). Jem jugakkk walaupun balik hari Isnin.. huhu.

Since saya cuti jugak hari Selasa, sy pun hantar Amani untuk train di rumah bbsitter! Alhamdulillah Amani ok je!takde meragam sume walaupun hntar separuh hari je!Good girl.... =)

So, semalamlah, Rabu saya baru 1st time hantar Amani full day ke rumah bbsitter... hari nih 2nd day.. hehe

Oklah, just a simple update pasal raya kami tahun nih!=)

Sabtu (27 Ogos) & Ahad (28 Ogos)
- Pagi2 packing nk balik Perak dlu... sebab raya 1st tahun nih kat Kelantan =p.

Isnin (29 Ogos)
- Angkut Amani masuk kete pukul 6.30pagi untuk bertolak dari Perak ke T. Merah Kelantan.

Selasa (Raya 1st) & Rabu (Raya 2nd)
- Raya di Kelantan 2 hari.... seperti gambar2 di bawah:

1st Syawal bersama suami tercinta..(Amani kene dukung ke sana-sni masa nih.) =p

Me familia!! penat bergambar.. huhu

Sy & husband dapat gak duit raya dri Tok Ma! Amani lagi le dapat byk duit raya!

2nd Syawal: jalan2 rumah saudara-mara....

Khamis (Raya 3rd) & Jumaat (Raya 4th)
- Awal pagi Khamis pukul 6.30pagi gak siap2 bergerak dr Kelantan ke Perak plak.. (sian Amani kene angkut masuk kete time tido lagi.. huhu)

My beloved princess & prince pada raya hari ke -4!!!=)

Ramai sgt orang nk pegang Amani!!!cucu sulung la kan..huhu

Sabtu & Ahad
- Pagi2 hari lagi dalam pukul 6.30 jugak angkut Amani ke dalam kereta untuk balik Kelantan... sampai around 11 am... siap2 nk g wedding my bestfriend dekat kota bharu..
-Ahad plak lepak2 rest je sebab penat sgt ulang-alik beraya nih.. huhu

So, conclusionnya:

1) Raya tahun nih sangat best sebab ada my baby Amani!=)
2) Raya 1st pun best dekat Kelantan kan.. hehe.=p!!!!
3) Sangat penat ulang-alik from Perak-Kelantan.. sebab nk fair punya pasal sanggup setiap 2 hari ulang-alik.. huhu. Amani pun sampai dah terbiasa jalan jauh..huhu.
4) Amani dapat byk duit raya yeay!!!papa & mama dia plak yg excited mengira duit raya anak.. hehe

Owh well... still in raya mood today... hehehe.. InsyaAllah sy juga akan buat skit makan2 this Saturday.... so kepada sesiapa yg ada around Putrajaya silalah datang rumah saya kat presint 15 ye Sabtu nih lepas Zhur! =). especially Kemn, Yanie & ummiaqeef yg sememangnya duk kt Putrajaya.. hehe. sile2.. jemput2.. ada makan2 nasi dagang skit. =)

p/s: Semalam dah start puasa 6.... hari nih off puasa jap sebab bos belanja pizza.. hehe. kawan2 camne? ada yg dah habis puasa 6 ke..? =)

♥Love,♥
Cindellyna

12 fairy's love and kisses:

Kemn Azmaili said...

selamat hari raya Farah!!

kita pun baru update blog juge..maklumla mood raya still on lagi..oh, tak sabar nak mai umah Amani..boleh gosip2 lagi..hihi

aThidEaN said...

selamat hari raya Farah...gigih sungguh korg ulang alik perak-kelantan..

i stuck dkt tanah merah lama gila dah serik sgt nak jalan jauh mcm tu..
penat sgt :(

bestnya buat gathering bloggers ni...

Princess Cindellyna said...

selamat hari raya jugak ummi hadif!hehe. jgn lupa dtg rumah nanti =)

Princess Cindellyna said...

selamat hari raya jugak athidean!mmg tanah merah jemm terukkk!!!that's why kitaorg raya ke-2 tak jalan sangat g rumah saudara-mara. hehe

~YUN~ said...

ala,kecik gmbr,xpuas yun tgkkk!heheee!bestkn raya dgn baby.. =)

Cindellyna Aja said...

yun: klik untuk tumbesaran berganda!hehe =p

asna cute said...

selamat hari raya kak =)

cuna said...

selamat hari raya farah. wahhh sakan ye korang bergambar. jelesss. gigih tau ay besarkn gambar tgk satu2. ni mesti amani byk kumpul duit raya kn =)

Princess Cindellyna said...

Selamat Hari Raya gak Asna...!=)

Princess Cindellyna said...

Cuna: haha. mmg byk la Amani dapat duit raya!mama & papa dia yg excited mengira duit raya dia =p

fawwaznuha said...

assalam

selamat hari raya mama amani..

waa..gighnya ulang alik perak kelantan..kmi pon ulang alik juga nk bg fair tapi ipoh taiping je hehe..perak kt mna?

Princess Cindellyna said...

fawwazznuha: kata titi gantung.. bota =)