CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, February 17, 2011

Tukar tajuk: Admitted to hospital today!!!! & Stuffs to bring to the hospital!


UPDATED STATUS @ 2 PM, 17 FEBRUARY 2011:

PAGI TADI G JUMPA DOKTOR PAKAR... AFTER SCAN BABY, DOCTOR DECIDED TO INDUCE ME TOMORROW MORNING, SO I'LL BE WARDED TODAY.... DOAKAN SAYA & BABY AGAR SEMUANYA SELAMAT YE!AMIN....


Ready to go!Hugo Boss for me & Puma bag for my baby!=)

Salam semua!!!(^_^).

Sihat ke today?Harap semua sihat sejahtera. Alhamdulillah...saya pun sihat je..hehe.

Firstly, nk ucap CONGRATS kepada Arina & Diah di atas kelahiran baby masing2.. =). Tak lupa juga kepada semua2 ibu yang dapat baby bulan February nih! Tahniah! Moga kelahiran putera+puteri tercinta menambahkan kasihsayang + bahagia dalam hidup dan keluarga masing2...amin.

Update pasal myself?

Pagi ni ada appointment dengan doktor pakar regarding my condition.. I'll story-mory about it later ye!=)

" Saya juga dah masuk 37 minggu pregnant today!Alhamdulillah...!!=)"

Bag mama + baby pun sudah SIAP dipacking..!!Gembira tak terkata..hihihi =p. Let's take a closer look at stuffs yg dah siap dipacking!

Siap bawak nail clipper, cotton buds, comb dll..huhu =p

Bag my baby =):
  • Newborn diapers
  • Lampin (senang nak bedung baby)
  • Baby's clothes (semua front button sebab sng nk pkaikan nanti..huhu)
  • Plastic bag (utk uri dan baju/kain yang kotor & basah)
  • Washcloth
  • Baby hat
  • Baby blanket
  • Baby towel
  • Hooded receiving blanket
  • Mittens & Booties
  • Barut baby
  • Baby oil, wash, lotion, powder & baby nappy cream
  • Minyak telon + bayini mastika
  • Baby wipes
  • Baby's car seat (to be bought later..hehe)

some of mommy's stuffs tidak kelihatan =p

My own bag =):
  • My IC, kad nikah
  • Kad Lawatan Hospital/Buku Merah/GL
  • Handphone & Camera (3 benda di atas are always in my handbag =p)
  • Small Al-Quran/Yassin
  • T-Shirt
  • Blouse button depan (senang nk breastfeed nnti)
  • Kain batik
  • Sweater
  • Tudung
  • Disposable panties (coz my friend kata darah byk kuar nanti)
  • Nursing bra? - (xde, i just bring my own wireless bra, bleh ke gitu?huhu)
  • Maternity pad (i beli pureen maternity pad)
  • Socks
  • Towel
  • Shawl
  • Breastpad
  • Toiletries
  • Air zam-zam/ selusuh (to be packed later)
  • Kurma/madu for tahnik (to be packed later)
As of today, only few stuffs macam stroller + car seat + baby cot je yang xbeli lagi.. barang2 basic sume dah beli..Alhamdulillah.

Operasi membasuh some of baju2 baby a month ago!=)

Selasa masa cuti Maulidur Rasul, me & my husband sempat gak singgah kat kedai baby stuffs kat BB Bangi untuk survey2 baby cot...me as always sempat grab selimut yg comel for our baby.. gatal tgn punya pasal.hehe =p.

Botol susu baby pun dah beli. I beli jenama MAM after doing some survey. Hopefully it was worth it!=D. Botolnya pun kiut-miut sangat ok!sukeeee!~xperlu guna berus!huhu

Breastpump Medela pun dah beli. Thanks to my beloved husband sebab belanja! hehehe =p. InsyaAllah akan sampai this Friday.yeay!=)

Lagi apa ye kene beli skrg?as for now, selain di atas, sy dah beli:

1) Tilam+bantal kekabu baby
2) Mosquito net
3) Changing mat

Later (tgh survey!) maybe beli after dah deliver baby:

1) Baby cot + kelambunya
2) Sterilizer + bottle warmer (Little Bean)
3) Bottle drying rack + brush set (Munchkin)

Anyone nk share apa lagi perlu dibeli ye???sy macam nk beli storage for EBM.. tp xtau la perlu ke tak ek?? saya balik berpantang di Kelantan after deliver nanti. Nanti kat sana maybe possible kalau xjumpa kdai baby yg jual EBM stuffs cam bottle storage, storage bag + thermal bag etc..

Ke xperlu beli lagi? Fikir2 balik nanti sy cuti 3 months!after pantang 44 days dah bleh balik ke Putrajaya... sian jugak nak tinggal my husband lama2... huhu. Masa tu ada 1 month lagi before masuk keje. sempat tak ek nk buat stock EBM? Appreciate if ibu2 sekalian dapat menolong + share opinion!=). Thanks ye!

p/s: Hari ini jumpa doktor pakar coz nk detail scan baby...act hari Isnin lepas dah jumpa tapi just buat 3d scan je..esok kene jumpa lagi coz nk buat advanced scan sebab size my baby kecik skit...tp Alhamdulillah semua yg lain ok masa check last Monday. Baby sihat + my air ketuban pun ok.. doakan baby + saya semoga semuanya selamat + sempurna ye!Amin...!

♥Love,♥
Cindellyna

14 fairy's love and kisses:

E*eiN said...

suspen n excited pulak bile dh makin dkt due. gudluck dear~

Leonora Halim said...

oppss... saya mungkir janji.. smlm belum pack jugak.. :(

choclairissa said...

gudlak dear..nervous..cm i plak yg nk deliver~

BuTtErFlyInFraMe said...

as for now, i pun xbeli lagi brg2 besar like stroller, car seat/carrier, baby cot tu..

pasal storage tu i pun xbeli extra, cuma ada 8 storage btle dan 5packet ziplock tu je..tu pun sbb beli madela swing package so dpt la all set sekali cooler beg ngan ice pack segala tu..

Cindellyna Aja said...

e*ein: thanks dear!btw, i kene admit hospital ptg nih.. myb kene induce esok.. doakan sy n baby ye!=)

leonara: xpe. lambt lagi kan. weekend nih ada lagi bleh pack!=p

Princess Cindellyna said...

cloclairissa: hehe..makaceh2!!!=)

Princess Cindellyna said...

butterflyinframe: itu la..i pun dapat yg skit2 gitu jela.. huhu. as for now mayb guna yg mana ada dlu. later baru beli.thnks 4 the info dear!=)

Sophie said...

Semoga selamat semua... Amin...

nuruljannah sukhri said...

semoga Allah permudahkan semuanya...mama and baby selamat.amin
saya pulak x sbr

Ms Pancake said...

wahhhh... so fast nye.. good luck.. i plak berdebar.. >.<

myaini said...

wah cepatnye...gud luck ye....semoga dpermudahkan...

fawwaznuha said...

semoga selamat semuanya..

.:Mrs. Engineer:. said...

gudluck dear

Siti said...

Salam perkenalan..

Good luck ek..semoga semuanye dipermudahkan..

As for the ebm storage tu, i suggest u beli bekas daih yang kecik2 tu dulu coz awal2 ni mmg susu yg dipump kuantiti nye agak kurang...so bekas dadih dh mencukupi n menjimatkan ruang..

Once bali putrajaya n expressed milk dh banyak, then u bleh try guna pastic storage or bottle..if u a space concious, gunala plastic..hehehe..