CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, July 8, 2010

My sweeet akad nikah..=)

the lovely hand bouquet..=)

Salam all!!

Ye, sudah lama tidak ber"update" blog ni...sorry ye sesangat coz saya bz sgt!i just came back from my honeymoon di Sabah last week n it was fun + the best trip ever in my life!hihi.=p.Ok lah, saya dengan rasminya mengumumkan bahawa saya telah bertukar status kepada...jeng jeng jeng!

"Puan Farah Fazarina bt Mohamad"=)

ececece =p. mcm kelakar la jugak kan?hahhaa.Tak sangka saya dah jd seorang isteri. Rasa cam kejap je masa berlalu.=p.Ok lah, jum story2 about my solemnization day plak...=)

Muhammad Azizirrahim & Farah Fazarina (Yeop ♥ Aja)
11 June 2010

Masjid Ismail Petra, Tanah Merah, Kelantan

5.00 pm (after Asar prayer)

"My prince getting ready for the akad nikah"=)

Al-kisahnya my prince bertolak from Bota, Perak right after Subuh which is around 6.30 a.m pada hari Jumaat tu....his rombongan bawak sebanyak 12 biji kereta and arrives safely di Tanah Merah around 1.00pm or masa solat Jumaat. Hari sebelumnya (Khamis), yeop kerja half day so petang baru drive balik ke Perak.

Malam tu pulak ada kenduri doa selamat....sampai separuh jalan ke Kelantan, yeop plak yang drive kereta....kasihan btul pengantin sendiri kene drive.huhu.pastu sampai2 je dah le kene g beli makanan untuk semua orang...kasihan dia...Yeop kata dia penat sangat sampai masa akad nikah xnervous sgt.yang dia fikir nk habis cepat je...(btul ke xnervous??=p).Tapi xpe lah...Alhamdulillah my akad nikah was as planned (except for makeup nikah i xsuke sangat).makeup dia membuatkan i jadi gelap...=(...actually ada kisah disebalik makeup i yang tergesa-gesa ni....tp i story later ye..=)

Ok lah, then my OP (Rizal Hazidi from Photoaura) arrives around 4.00 pm during the makeup session. Well, the makeup was so-so (lagi cantik kalu i makeup sendiri agaknya!) hahaha =p.tp xpe lah, yang penting majlis akad nikah kan?then, pada pukul 5.00 ptg, me n my family bergegas ke Masjid dimana pernikahan dijalankan...luckily it was like 200 m only from my house..hihi.Sampai2 je pengantin lelaki dah tunggu with rombongan sebanyak 12 kereta....akad nikah berjalan dengan lancar dengan sekali lafaz sahaja...

Yeop dengan yakin mengucapkan lafaz akad nikah...hihi

Upacara menyarungkan cincin...Alhamdullilah...

Muahh......sayang awak...hihihi =p

Lepas siap akad nikah, ada la sedikit jamuan makan2 at my house while me & my prince balik lmbt ke rumah coz amek gmbar kat sekitar masjid dlu...hihi.

itu saja.lain kali ada update lagi =p.


tata!~~~

p/s: Busy xsempat nk update byk2...nti ye saya update..huhu

♥Love,♥
Cindellyna

12 fairy's love and kisses:

Cik Belle said...

tahniah!! =)

CINDELLYNA said...

tengkiu cik belle...!=)

farahfatihah said...

tahniah dear!!!

ReYNa said...

congrates farah!ur hubby from perak too??huu.same laaaa,huihii

CINDELLYNA said...

TQ farahfatihah!

Reyna:la...yeke...bleh la kita balik kampung sama2 nanti raya...=p

Queen4ADay said...

tahniah2!!

~ thalhazlin ~ said...

dear, tahniah! semoga kekal bahagia hingga ke syurga. amin! wah. honeymoon kat sabah. akan pegi 1st honeymoon kat sana juge. heheh ;p

CINDELLYNA said...

queen4aday: tqvm dear!!=)

Thalhazlin: Yeahhh!!Sabah best!!despita saya sunburn coz snorkeling banyak di pulau-pulau sabah yang cantikk sangat...=).do msg me if u need any help!=)

p/s:1st honeymoon, 2nd kat mana?=p

amElyn said...

hi dear!!!
congrats on ur wedding! have a happy married life yah!
im b2b.n baru2 join the community. feel free to drop by n share some info or any tips on wed prep eh!
kumakikaeamelyn@blogspot.com
i following u dear btw~
kip in touch yah! xx

wanie said...

cangratz dear :)

Lala said...

congrats dear!!

Meey@ said...

congrats puan farah.
kamu sgt cantek oke.
ur dress also.yuhuuu..
harus buat entry tntg ur dress tau.tau.tau.!
congrats again for ur beautiful wedding.