CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, July 21, 2010

My wedding shoes...=)

Salam all!!(^_^)
Firstly, I would like to say many thanks to those who have wished me "congratulations or tahniah dll....."=).I really appreciate yr supports & words! *terharu sungguh.......sobs sobs....* huhu...

Sekarang nih amazingly saya masih belum muntah2 sume...hihii.=p.rasa cam biasa je...except for badan jadi panas2 kalau malam2..agaknye sebab baby kecik lagi kot....nk bt ultra sound pun kene tunggu few weeks lagi baru leh nampk..=p.skrg nih kecik sgt..baru dalam 5 weeks..Alhamdulillah.=)
seperkara yg i xtau pasal pregnancy nih adalah macam mana nk kira the 1st week from pregnancy..then later after search2 baru tau yg

"the start of yr pregnancy is the first day of your last period"=)

then i realized that yg i dah 5 weeks pregnant...=p.yela coz my last day period is the day of my solemnization day...=)

Oklah...mood kahwin xhabis lagi nih..hihi, in this entry I would like to share about my wedding shoes (which is not a branded one-simple yet i lyke!)

official pic..nampak rhinestones kat tpi tu.. =)

For your info, I bought this white shoes at Esarli, The Mines. I love it soo much since they have rhinestones at back+heels!rasa glamor gitu coz banyak bling2!!!hihihi =). Wanna know the details?

Brand: Esarli
Color : White leather patent
Heels: 2 1/2 inches kot (not sure!=p)

Price
: RM 49.90 only!!!

see see...nmpk tak rhinestones kat heels tu?=)

Owh, btw..yg bling2 kat atas tuh I bought it separately from the shoes...kira i custom made sendiri la kan?=p. sy beli kat Pasaraya Warta, Bangi. I got two of these nice, big, bling2 brooches for only RM 10!!RM 10/2 pieces!!!=).

View from top..nampak brand kasut & brooch yang ditampal..hihi =p

Then, I buang dia punya pin & guna gam gajah untuk tampal kat kasut..surprisingly, gam gajah works well!!xde lekang2 & ianya sangat kuat macam it's ready made!!!=)

Total costs: RM 50 (Shoes) + RM 10 (Brooches) = RM 60!!!!!

Ngahahahaha...saya mmg dlm mood jimat cermat time nih...so, I was soo happy when this shoes fits my budget & design yang saya nk...!=p

view kasut ini from our pelamin...hihihi =p

p/s:
Saya nk beli brooch butterfly actually..tp terkenan brooch yg nih plak...=p.since I know that most of the brides-to-be LOVE ♥ butterflies, why not try to buy any shoes yang simple & then decorate it yrself!sure lagi puas hati kan?=)

♥Love,♥
Cindellyna

16 fairy's love and kisses:

farahfatihah said...

dear, pic b4 u tampal brooch tu xda ke...kreatip la u ni =)

Lala said...

erm, kreatif dan cantek sgt ok.

nampak mahal dan custom made tau.
giler tertipu lah masa mula-mula nak baca entry.

boleh tiru tak idea ni?hehe

Cik Belle said...

i love ur wedding shoes! idea yang menarik! =)

hana yoriee said...

kalau tak jmp kasut yg mmg betul2 berkenan, i akan ikut idea yg bernas ini..hehe..thnks for sharing!

Xora said...

soalan bodoh tapi nk tanya gak: kamu nye kasut putih tu, open toe kan? daripada pendapat kamu, mana lebih elok, inaikan jari kaki atau tak? pasal kasut kamu putih, jadi inai kat ibu jari tu camne kelihatan pada kasut? soalan ni ikhlas ditanya pasal keadaan saya pun cam ni. tu yg nk tanya pendapat kamu. terima kasih!

.:Mrs. Engineer:. said...

cantik2... :)

CINDELLYNA said...

farahfatihah: rsanya xde coz i balik before nikah on Tuesday..i tampal kasut nih on Thursday kot (which is sehari b4 nikah!)gamble je guna gam gajah!hahahaha =p


lala:sile2...jimat belanja gitu.huhu=p


cik belle:kan!!!sy on jimat coz kasut putih xde la pkai selalu kan...experimental!=)

si kecil said...

congratulations on ur pregnancy..
n thanks for the shoes info..esarli here i come!!

CINDELLYNA said...

xora: i personally think that it would look nicer if u wear inai with white wedding shoes coz the red color actually enhance yr shoes!=)

tidaklah nti nampak plain je..hihi =)

but again, it depends on you.i've uploaded the last pic in this entry supaya u tgk cmne rupa dia bila pkai inai....tp sorry ye..gambar nih je i ada untuk membantu.

hope it helps!!=)

mrs engineer: thanks ya!=)

amElyn said...

omg.seyesly lawa dear!
at 1st, i macam gila tak percaya the shoes only rm49.90.
but then, u customize sket, whoa!!! terus cantekk!
gilek ahh.ni yang nak DIY gak ni!!
thanks dear for sharing~

CINDELLYNA said...

si kecil: jum serbu esarli!!!hahaha =p

amelyn:itu la..i pergi mines saja je nk cari kasut putih nih..itu pun few weeks b4 my wedding.then jumpa kasut putih yg comel ini.cuma ia xde apa2 kat atas tuh coz dah bling2 kat heels & tpi..

nampak cantik jugak act kalau atas tuh biar kosong je.=).simple.tp if ada idea for example nk letak riben purple ke...pink ke..merah ke..cantik gakk!!=p

Durruz said...

cantik. pndi u gaya kan.tambah brooch lagi..

ok x kasut tu?sepanjang majlis ada gigit2 x? kalo ok i pun nak g cari satu... =)

ElyaElmo said...

dear!!! kasot tu nmpak mahal ok!!!
kaki elya susah nk cr size laa..adoii

Mrs.aisheiteru said...
This comment has been removed by the author.
CINDELLYNA said...

durruz: ok je.mine xde masalah!=).xtergelincir & confortable!=)

elya: brapa size kaki?hihi..don't worry...mesti ada nye..xkan la yr kaki size belas2...=p

masmOna said...

kasut tu memang nmpk cantek sgt bila dah letak brooch. huhu =) idea yg kreatif =)