CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Friday, December 30, 2011

Impian yg perlu direalisasikan pada tahun 2012!!

Assalamualaikum sume!!(^_^)

Ha... memandangkan lagi sehari je nk masuk tahun baru 2012, sy mmg ada impian yg nak tak nak perlu dilaksanakan untuk tahun depan! which is.............
............................

"to get my original weight (time kat US) back!"

Tapi kan... tapi kan..... susah... (x_x). sebab ada 15 kg kene turun!isk2... mampukah saye.....???

sebabnya nape..? remember this entry? salah satunya adal
ah untuk mendapatkan hp baru! then my husband promised me that he would buy me hp kat bawah nih, dengan syarat kene diet!hehehe. bukannya ape.. tp untuk kesihatan.. since lately saya mmg naik dengan mendadak2 sebab lalu makan!=p

yang menjadi idaman hati & dijanjikan sekiranya dapat turun berat badan =p

I started my diet already.... macam pagi2 just minum air je, sebab mmg tak lalu makan pagi. huhu. tghari makan sup2 and kalau bleh avoid air manis & ais..... malam amek makan semangkuk je.. tp still susah nk turun berat awal2 nih... aicey... nk kata sy tak exercise, at least seminggu sekali pergi main badminton!apakahh sebabnya??? sebulan diet baru turun sekilo! (x_x)

kawan2... please share pengalaman korang nk kuruskan badan camne..!huhu.

nak g jogging malas (i dont like to jog!i prefer playing something!). hurm... tp yg menjadi inspirasi adalah my sisters! yg dlunya 74 kg, dalam masa 6 bulan jadi 54 kg tau!!!

adik yg dapat turunkan 20 kg in baju kurung peach!time nih still 74 kg!=p

Kakak sulung i pun sama (baju biru)!! nih dlu... skrg mmg 55 kg je!!!

So, tinggallah sy keseorangan yg kategori "comel!".. huhu. My husband pun berat dia tak sampai 70 kg tau!! kalau naik more than that mmg malu gak le..=p.

Ok!itu saje misi untuk tahun depan yg perlu ditunaikan! sebabnya tawaran my husband untuk belikan i-phone nih hanya valid sehingga i-phone 4s still available je!hehe. kalau kuar i-phone 5, tawaran kira terbatal!=p

So, kawan2.. wish me luck k!I really want to get into my old clothes back!huhu. sebab skrg pakai baju my sister yg besar2 je. dia plak bleh pakai baju i... terbalik plak. =p

p/s: Jangan lupa join From Us with Love 1st Giveaway k!=)

♥Love,♥
Cindellyna

7 fairy's love and kisses:

mAmA sayang DiA said...

aja.. dlu i pon gemuk.. kne turunkan berat lebih dari 15kg tau.. ni i share tips yg i buat selama 2 bln... jln/jog.. ade earobik, x mkn nasi, puasa, minum green tea, x minum manis & ais cam u... yg penting kne turunkan berat cara sihat.. jgn ambik ubat2 sbb nnt naik mendadak.. n dont force urself utk turunkan berat.. jgn berat turun lebih 2kg dlm seminggu..tu maknenye x x sihat.. gud luck aja!!!

Cindellyna Aja said...

dlu mmg tak makan nasi langsung ke? aja jenis kene makan nasi jugak walaupun skit.. huhu. kalau tak rasa pening2... camne ek?

mAmA sayang DiA said...

aah, mmg x mkn langsung.. klo x aja kurgkan kuantiti nasi.. nnt lame2 dah biasa..

Cindellyna Aja said...

gulp!susah gak tu.. kalau kurang kuantiti ok gak... hehe. thanks ye for the tips!insyaALLAH aja amalkan.. kita tgk hasilnya nanti.huuu

Cik CT said...

Chaiyook sis.smoga impian tercapai.tak syok kn bila saiz baju dh berubah.sy lps bsalin trun mendadak.tp lps ank dh stop bf bila dia 2thn,makin naik pulak.

Princess Cindellyna said...

thanks cik CT!!hofefully dapat turun berat badan!!huhu...

fiza said...

Semoga berjaya untuk turunkan berat.. Saya pun nak berusaha turunkan 3 kg more..huhuhu.. sangatlah susah..Semoga kita berjaya..:)