CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Thursday, August 12, 2010

1st Ramadhan + my pregnancy..=)

Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama:

"Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan."

Salam all!!(^_^)

Alhamdulillah...malam tadi dah dengar pengumuman tentang bila start puasa!sambil2 makan dinner bersama suami tercinta....yeay!=)

"Saya suke dengar orang isytihar hari puasa & hari raya dalam tv....it is nostalgic for me..bila dengar je teringat je zaman kecik2 dlu sebab orang yg announce sama je...xsangka sekarang saya dah besar panjang..dah kahwin pun..huhu=p"

Perasaan nk sambut Ramadhan kali nih memang sangat excited! Sebabnya Ramadhan kali nih first time sy sambut bersama-sama dengan suami tercinta & baby in my tummy..=).kira bertiga jugak la kan?hihihi.

Nak bgtau jugak, hari Ahad yg lepas 8 Ogos, selepas bersantai di rumah bersama-sama yg tersayang (cheewahh...)hhihi, then my husband took me to the Klinik An-Nisa di Seksyen 7, Bangi. dia bawak ke klinik outside Putrajaya nih sebab senang...ini klinik panel tmpat kerja my husband, PERODUA.So, medical fee is free!=)

We got very excited since this is our first time doing the baby scanning....owh, the process was very simple. Doktor letak sejenis gel atas perut & then letak scanner....see..dah nampak our baby....=)

1st picture of our baby....=)

Alhamdulillah....doktor kata baby sihat sangat sebab amnion sack dia nampak terbentuk dengan cantik sekali...nampak comel sangat baby berada di dalam kantung dalam perut saya..hihihi

Umurnya sekarang dah masuk 8 minggu...dan berukuran 3.1cm..=).My husband siap ukur dengan tangan lagi 3.1cm tu...kecik betul..huhu.tp dah nampak la our baby....Syukur kepada Allah..

Then doktor pun kasik la ubat-ubatan ini untuk dimakan...

Ubat-ubatan for baby's health...gmbar di ambil kat my office desk=)

Actually this is my second check-up after the first one kat klinik putrajaya...next Monday insyaAllah nk pergi hospital government coz nk bt kad merah (rekod for ibu mengandung) xbuat lagi coz asek pergi private je..hihii =p. Lain2 makanan harian saya:

1) Susu Alpha-Lipid (minum pagi2..)
2) Susu Anmum Materna (minum before nk tido..)
3) Kurma with badam (sedappp...!my sist bawak balik from Egypt =p)
4) Sayuran hijau (which i xsuka sangat before..huhu)

Alhamdulillah juga, i have no serious nausea/morning sickness.Kadang2 tu ada jugak nk muntah tp ok je...xpenah kuar lagi la semua yg ditelan..huhu..so far so good.=).InsyaAllah Ramadhan ini saya akan berpuasa dengan penuh.baby pun tau mamanye nk puasa..so xnk myusahkan mamanye..=p.

Semalam juga saya telah berjaya menunaikan solat terawikh yg pertama.Sy juga berazam nk khatam Quran pada bulan Ramadhan ni kalau sempat..insyaAllah.

One more thing..I realized that sy dah makin cekap mathematics. Padahal sy seblum nih sengal2 gak..hahaha.I don't know why. Contrary to me, my beloved husband is a genius in mathematics..i think baby dapat from papanya kot..huhu =p

p/s: Weekend nih nk pergi carik baju raya coz xjadi balik Kelantan.nk ikut?jummm!!!Owh,..btw, SELAMAT PUASA SEMUA!!=)

♥Love,♥
Cindellyna

4 fairy's love and kisses:

Mrs Shareeda said...

congrats dear,,\
me also preggy. pun tak byk alah sgt.
harap2 leh puasa penuh tahun nih.. ;p

farahfatihah said...

BABE, SELAMAT BERPUASA..SEMOGA KAMU POSE PENUH =)

CINDELLYNA said...

Thanks mrs shareeda...congratz jugak for yr pregnancy...harap dapat puasa penuh gak.stakt nih ok lagi.xde morning sickness truk2...hihi =p

CINDELLYNA said...

thanks farahfatihah!!nk wish kat u semoga puasa penuh xleh lagi...hihihi =p.moga segala persiapan raya + kawin berjalan lancar okeh!=)