CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

♥ TO MY BELOVED VISITORS..PLEASE CLICK YE! THANKS A MILLION BUNCH =) ♥

♥ My Beloved Followers ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

♥ Our Anniversary!! =) ♥

Wednesday, September 28, 2011

Lama tak update blog....

my sweethearts......

Salam Wednesday dear my beloved friends!!(^_^).

Owh, sungguh lama i tak update blog nih.. been busy lately with office work.. smlm baru habis presentation kat INTAN tengah dekat UM.... I was there for the whole day. (x_x). Preparing for yesterday's presentation took me almost 2 weeks tau... huhu. well, Alhamdulillah, I am glad that it's over now.

Just nk update here, 2 weeks ago (just a week after raya) sy baru je habis buat Open House.. Alhamdulillah, food sume habis.. tak membazir lah! almost 200 came... tengkiu all!~=)) Gambar2 takde coz my sister yg amek guna camera dia.. coz ma & my husband were bz during that day kan. hehe =p.

My little princess, Amani Sofea also turns 7 months last week!Alhamdulillah... she now has these 2 cute little teeth... (patut la asek nk mengigit je skrg...) huhu

geram nk gigit2......

Since dah ada gigi gak skrg Amani suke mengigit sume benda!!!termasuklah remote control TV, sofa!, dan lain-lain yg dia suke tengok.... huhu. Yang paling Amani suke skrg nih gigit buku + plastik!!... kadang2 sampai tak sedar dia dh gigit buku smpai hilang bahagian tepi2 tu.. bahaya betul.. huhu.

I guess inilah cabaran bagi seorang ibu yg mempunyai anak yg baru nk start merangkak!!! kejap baby berada di sni... jap kat sane... kejap kat tv... kejap dekat sofa.. adehh.. huhu. penat nk mengangkut Amani tiap2 kali dia merangkak/ mengengsot ke sana ke mari.. tp kadang2 geli hati tgk Amani ke sana kemari berusaha mencapai segala benda... hehe

Amani @ 7 months: baru nk pacifier.. sebab gatal gusi kot.huhu

Skrg gak I dah start masak bubur nasi sendiri untuk Amani makan... biasanya letak carrot, brocolli, potatoes... weekend nih baru nk introduce bnda2 lain like ikan bilis n so on.. puree buah pulak selalu i bagi makan pisang, epal, peach.... lain2 tak try lagi. ingt nk try bg avocado. tp carik2 tak jumpa lak nk beli kat mana. huhu.

This week also last week Amani duk dengan bbsitter dia.. coz current bbsitter nih akan sambung blajar ke Jordan next week.. so i have to find new babysitter for Amani.. weekend nih akan jumpa bbsitter baru Amani.. hopefully semuanya ok kat rumah bbsitter baru nanti.. I suka yg current one nih since anak dia ramai kat rumah tu.. so Amani pun suke kawan2 dia kat rumah tu.. huhu.

Hopefully moga semuanya dipermudahkan Allah... amin.

video

Amani @ 7 months: suka mengengsot, membebel + menjelir =p

p/s: I think I need a short vacation to release all the stresses from work. tapi takpelah.. video Amani nih pun dah cukup legakan stress kat office nih.. hehe =p. mama loves u sayang!=)

♥Love,♥
Cindellyna

Wednesday, September 21, 2011

Wordless wednesday!=): Amani @ 7 months!

I have my two cute little teeth with me...!wheeee~~~

Thursday, September 8, 2011

Lama tak update blog!!!

Assalamualaikum semua!!(^-^).

Happy Thursday & SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...!!(Raya kan sebulan.. hehe)

Alhamdulillah.. sy sekeluarga dah selamat sampai di Putrajaya from Kelantan hari Isnin lepas.. the journey that took us 8 hours (T_T). Jem jugakkk walaupun balik hari Isnin.. huhu.

Since saya cuti jugak hari Selasa, sy pun hantar Amani untuk train di rumah bbsitter! Alhamdulillah Amani ok je!takde meragam sume walaupun hntar separuh hari je!Good girl.... =)

So, semalamlah, Rabu saya baru 1st time hantar Amani full day ke rumah bbsitter... hari nih 2nd day.. hehe

Oklah, just a simple update pasal raya kami tahun nih!=)

Sabtu (27 Ogos) & Ahad (28 Ogos)
- Pagi2 packing nk balik Perak dlu... sebab raya 1st tahun nih kat Kelantan =p.

Isnin (29 Ogos)
- Angkut Amani masuk kete pukul 6.30pagi untuk bertolak dari Perak ke T. Merah Kelantan.

Selasa (Raya 1st) & Rabu (Raya 2nd)
- Raya di Kelantan 2 hari.... seperti gambar2 di bawah:

1st Syawal bersama suami tercinta..(Amani kene dukung ke sana-sni masa nih.) =p

Me familia!! penat bergambar.. huhu

Sy & husband dapat gak duit raya dri Tok Ma! Amani lagi le dapat byk duit raya!

2nd Syawal: jalan2 rumah saudara-mara....

Khamis (Raya 3rd) & Jumaat (Raya 4th)
- Awal pagi Khamis pukul 6.30pagi gak siap2 bergerak dr Kelantan ke Perak plak.. (sian Amani kene angkut masuk kete time tido lagi.. huhu)

My beloved princess & prince pada raya hari ke -4!!!=)

Ramai sgt orang nk pegang Amani!!!cucu sulung la kan..huhu

Sabtu & Ahad
- Pagi2 hari lagi dalam pukul 6.30 jugak angkut Amani ke dalam kereta untuk balik Kelantan... sampai around 11 am... siap2 nk g wedding my bestfriend dekat kota bharu..
-Ahad plak lepak2 rest je sebab penat sgt ulang-alik beraya nih.. huhu

So, conclusionnya:

1) Raya tahun nih sangat best sebab ada my baby Amani!=)
2) Raya 1st pun best dekat Kelantan kan.. hehe.=p!!!!
3) Sangat penat ulang-alik from Perak-Kelantan.. sebab nk fair punya pasal sanggup setiap 2 hari ulang-alik.. huhu. Amani pun sampai dah terbiasa jalan jauh..huhu.
4) Amani dapat byk duit raya yeay!!!papa & mama dia plak yg excited mengira duit raya anak.. hehe

Owh well... still in raya mood today... hehehe.. InsyaAllah sy juga akan buat skit makan2 this Saturday.... so kepada sesiapa yg ada around Putrajaya silalah datang rumah saya kat presint 15 ye Sabtu nih lepas Zhur! =). especially Kemn, Yanie & ummiaqeef yg sememangnya duk kt Putrajaya.. hehe. sile2.. jemput2.. ada makan2 nasi dagang skit. =)

p/s: Semalam dah start puasa 6.... hari nih off puasa jap sebab bos belanja pizza.. hehe. kawan2 camne? ada yg dah habis puasa 6 ke..? =)

♥Love,♥
Cindellyna